Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Régi kedvenc helyeink, épületeink

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma egy „átlagos" városnézésre hívjuk önöket. A XIX. század végi, XX: század eleji Szeged „épületikonjait" nézzük meg. Tartsanak velünk: képek annó.
Első képünk a Széchenyi téren készült a „fejtetőig" beállványozott városházával 1883-ból. A Tisza 1870-ben alaposan megfürdette, így ráfért a teljes, alapos felújítás. Második fotónk a Roosevelt téren készült, ami ekkor még „javában" nem volt Roosevelt tér. Játszótér sincs a képen, ellenben lovak ás árus asszonyok annál inkább. Itt ekkor ugyanis piacoztak. Harmadik felvételünk a békés Szent György téren készült. Azt sajnos nem lehet kivenni, jár-e az óra a templomtoronyban. Nincs már meg a patika sem, a kandeláberről nem is beszélve, a fák viszont jól megnőttek. Negyedik képünk a Templom téren készült. A dóm már javában áll, ám a Dóm tér még sehol: fák, régi házak, érdekes lenne így látni ma a teret. Ötödik képünk az egyik legjobb önreklám a negyvenes évekből. Vége a nagy világégésnek, lassan magához tér az ország, egyre több redőnyt tolnak föl a boltosok. Így tett Liebmann Béla is, akinek a boltja elé egyből odamentek az emberek, ahogy lett látnivaló a kirakatban.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bartók téri ékszerlopás: előzetesben a megfigyelő

Dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás gyanúja miatt a Szegedi Járásbíróság elrendelte M. L. legfeljebb egy hónapig tartó előzetes letartóztatását vasárnap. Tovább olvasom