Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Régiók Szépe döntő: Kopasz Leonóra nyert

Kistelek – Családias környezetben tartották a Régiók Szépe országos döntőjét. Az egyik versenyzőtől megtudtuk: a sikerhez tanulni kell, vagy a médiában szerepelni. Utóbbihoz ész sem szükséges.
Régiók Szépe országos döntőt rendeztek pénteken éjszakába nyúlóan a kisteleki rendezvényházban. Az országos merítésű verseny 24 legszebb hölgye közül választotta meg a szegedi olimpiai bajnok kenus Vajda Attilával és a Szegedi Kortárs Balett táncosával, Finta Gáborral felálló zsűri a Régiók Szépét, Kopasz Leonórát.

Péntek este 7 órára érkeztünk a kisteleki rendezvényházhoz, hiszen olyat már régen láttunk, hogy országos szépségverseny döntőjét egy alig nyolcezres városkában rendezzenek meg. Míg 2010-ben Szegeden, az IH Rendezvényházban tartották, és Király Viktor fellépésével fűszerezték a döntőt, addig 2011 legszebb lányait Kisteleken keresték. Kállay Saunders András fellépése sem tudta megtölteni a nézőteret: jó, ha fél házzal indult a rendezvény. Nagy Sándor, Kistelek polgármestere megnyitója a köszöneten túl rögtön feloldotta, mit keres egy országos verseny Kisteleken: a rendezvény szervezője, Dancsok Zoltán helybeli.

Régiók Szépe 2011 döntő Kisteleken. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

A támogatók bemutatása és a Hypnology Dance Crew fellépése előzte meg a 24 lány utcai ruhás felvonulását. Találkoztunk egy szépségversenyeken rendszeresen induló lánnyal, aki segített a rendezvény értékelésében, de nem engedte meg hogy a nevét leírjuk. A szervezőktől megtudtuk: a székekre elhelyezett lapokon a nekünk tetsző lányra leadhatjuk közönségszavazatunkat, amivel – félig üres terem lévén – bőségesen éltünk. A lányok bevonulása közben rögtön kiderült, sok néző egyben rokon is, hiszen a sikítozásokból, tapsokból pontosan követni lehetett, ki kihez tartozik. Az alkalmi, fekete függönnyel erősített színpadot megtöltötte a 24 lány, az első kör végére alig tudtak egymástól mozdulni. – A zsűri nem látja a lányokat, olyan messze ülnek, így még a narancsbőrös fenekek is láthatatlanok maradnak – fogalmazott szakértőnk. Azt is megjegyezte, hogy a koreográfia szép, csak a lányok csípőmozgása finoman szólva sem egy ütemre történik. – Olyan, mintha a Barcelona-MU meccsen a szurkolók hullámoznának. Azt is megfigyeltük, hogy a versenyzők közül egyedül a 23-as számú mosolya az igazi. A többieket kevésbé motiválta az kisszámú közönség.

Régiók Szépe 2011 döntő Kisteleken. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Fél 9-ig kellett a bikinis felvonulásra várni, hogy megtudjuk: mennyire elterjedt a narancsbőr a 16-24 éves, szépségversenyre jelentkező lányok között. Szerencsére szinte alig. Örömmel állapítottuk meg, hogy fényesre olajozott testük még feszes, bár jól kivehető volt, ki sportol és ki nem. A bikinik méretét is sikerült eltalálni, se túlfolyás, se túltakarás nem lépett fel, szinte olyannak láttuk a lányokat, amilyennek teremtették őket.

Régiók Szépe 2011 döntő Kisteleken. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Többen úgy tippeltek, a 15-ös versenyző lesz a befutó. Tizenketten jutottak tovább az estélyis felvonulásra, ahol a bemutatkozáson túl – ahogy a műsorvezetők hangsúlyozták – egy spontán kérdésre is válaszolni kellett. Megtudtuk, szinte minden szépségversenyre jelentkező táncol, volt, aki már 3 éves kora óta. Nem mérnökök, hanem műsorvezetők, modellek, médiakommunikációs szakos hallgatók akarnak lenni. Egyetlen lány mondta: büntetőjogásznak tanul. A világbéke kimaradt. Legnagyobb meglepetést – mondhatnánk őszinteséget – a szegedi Pintér Szilvia produkálta, aki a spontán „Mitől lesz valaki sikeres?" kérdésre némi gondolkodás és bizonytalanság után azt válaszolta: „Biztos sokat kell tanulni… De ha valakinek szerencséje van, és bekerül a médiába, sikeres lesz. És ahhoz ész sem kell." Sajnos nem láttuk a zsűri arcát, de biztosan értékelték az őszinteségét.

Régiók Szépe 2011 döntő Kisteleken. Fotó: delmagyar.hu (galéria)


Az eredményhirdetés előtt színpadra lépett Kállay Saunders András, aki a konferanszié szerint – az énekes korábbi nyilatkozata alapján – csak véletlenül jelentkezett a Megasztár 5-be, és tapssal, énekkel próbálta felébreszteni a közel 200 fős közönséget. Végül is sikerrel.

Régiók Szépe 2011 döntő Kisteleken. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Majdnem 11 óra volt, mire eredményt hirdettek. Második udvarhölgyként Najdeh Nóra Nidált szólították a színpadra, első udvarhölgy Salamon Diána lett, a korona és az ezzel járó ajándékok Kopasz Leonórához kerültek. A zsűri jó ízlését tükrözi, hogy mindhárom lány valóban dekoratív. És tényleg a 15-ös lány nyert.

Olvasóink írták

 • 15. Leylaa 2011. december 12. 09:57
  „"Tisztelt" Cikk író!

  Ha már a rendezvény szervezését és nagyjából mindent sikerült kritizálnia, felhívnám a figyelmét, hogy először is a saját háza táján kellene rendet tenni! Mondjuk kezdhetné azzal, hogy ha már leírja, hogy kik értek el helyezést, legalább helyesen tenné... Az első lányt Kopasz Leonórának hívják (nem pedig Teodórának, ahogy még tegnap volt), a második hölgy Salamon Diána és nem Dóra és sajnos a harmadik lány neve sem stimmel, hiszen őt Najdeh Nóra Nidálnak hívnak... Arra is felhívnám a figyelmét, hogy a zsűri nem 2 tagú volt, hanem nyolc és ezt JOBB HELYEKEN így foglalják össze: "...a többek között balett táncosból, olimpiai bajnok kenusból, modellből és mesterfodrászból felálló zsűri..." és utolsó apróságként megemlíteném, hogy nem a műsorvezető szerint jelentkezett véletlen K.S.A véletlen a Megasztárba, hanem maga az énekes szerint, de semmi baj, hisz a cikk kb. 30%-a még így is helytálló...”
 • 14. Mike3 2011. december 11. 20:13
  „13: álruhás női troll? :)
  12: csontokkal a kutyák játszanak. a férfi a telt idomokat szereti. szilikon max cicibe, de oda nagyon!!! :)”
 • 13. Armando81 2011. december 11. 16:30
  „Szóval az a nő, akinek narancsbőre van, már nem is nő, igaz? Legalábbis nem szép... Húzzon csadort, meg zsákot a fejére. Az nem gond, ha a kapanyél kiesik a szájából, csak narancsbőre ne legyen. Elvégre Magyarországon vagyunk, itt nem a déligyümölcs-termesztés, hanem a földművelés a divat.”
 • 12. szeti 2011. december 11. 14:29
  „Nekem kevésbé van bajom a narancsbőrrel, az sokkal jobban zavar, hogy tényleg ilyen csontkollekciókat raknak ki a tinilányok elé példaképnek. Ők meg sajnos próbálnak ennek megfelelni, miközben a férfiak többsége egyáltalán nem szereti a vézna lányokat, akiknek nincs se mellük se fenekük - egy jó nőn legyen fogás (de ne szilikonból), ne legyen se dagadt, se anorexiás. Csak NORMÁLIS.”
 • 11. Martynko 2011. december 11. 07:49
  „Atya Ur Isten.. hat nem semmi hogy manapsag mar ennyi narancsborrel is lehet nevezni.. a musorvezetonek kellett volna nyernie.. nehany csaj eleg borzalmas..”
 • 10. Mike3 2011. december 10. 19:11
  „hú gyerekek, ez tragédia...
  1. miért gondolja bárki is magáról, hogy elég vékonynak lenni a széppé minősítésért?
  2. ilyen fiatal lányokon ennyi löttyedt segget és celulitiszt látni mélyen elszomorító

  ha valaki tényleg jó nőket akar látni, az látogasson el egy fitnes versenyre és nézze meg a női fittforma kategóriát”
 • 9. sapka 2011. december 10. 18:07
  „A 23. kép a csúcs!!! :-)”
 • 8. Mignon 2011. december 10. 16:42
  „Nekem a legszebb a 3-as szamot viselö hölgy!
  (A 13. es 18. kepeken a galeriaban.)

  Ö, termeszetes es rola "sugarzik" a szepseg, a derü, a mosoly!

  A többiek is gyönyörüek, csak önaluk semmi sugarzast nem fedeztem fel.”
 • 7. zoltanszabo 2011. december 10. 15:53
  „Ezek a lányok is a celebségre hajtanak!
  Inkább tanuljanak , v. szakmát szerezzenek és úgy boldugoljanak az életben !
  Ne dubajozással keressék a lóvét ! Könnyű hírnévre vágynak--sok lóvéra--munkanélkül !
  Ezzel van tele a TV. műsor. Ezt látják a TVben --de más a VVilág. A nagy ÉLET !”
 • 6. dodoni 2011. december 10. 15:41
  „Egy arab illető nyilatkozott pár évvel ezelőtt valamelyik tévének a női szépségversenyekkel kapcsolatban. Azt mondta, hogy ők azért nem tartanak ilyeneket, mert nem akarják megalázni a nőt. Elgondolkodtató.”
 • 5. Commander-V2 2011. december 10. 15:36
  „Bezzeg a konkurens cég által az IH-ban szervezett idei verseny kimondhatatlanul fantasztikus volt, Szeged szépe egy nem szegedi lett aki nem is itt tanul, a zsűri egyik tagja pedig a tiszta közélet élharcosa, Keresztúri politikus úr volt. El lehet képzelni milyen volt az az este is.”
 • 4. eljensokaszeged 2011. december 10. 13:58
  „2. LOOOV 2011.12.10. 13:28

  hát én is ezt olvastam ki.”
 • 3. Zsanetta 2011. december 10. 13:53
  „Megint egy olyan szépségverseny, ahol a műsorvezető (Ági??) a legszebb! GYÖNYÖRŰ!”
 • 2. LOOOV 2011. december 10. 13:28
  „Szerintem ismét sikerült egy szánalmas versenyt rendeznie a "szervezőnek", de talán most nem egy barátjának a barátnője nyerte a versenyt! Szerintem a 23- as volt a legbájosabb és legcsinosabb!
  Kedves Zoltán itt lenne az ideje hogy abba hagyja ezt a szakmát, úgy sem ért hozzá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. markusj77 2011. december 10. 13:08
  „"Jól kivehető volt, hogy ki sportol és ki nem?" Miért hányas számúak sportolnak? A győztesek mind? Mert aki sportol, annak tényleg jobb alakkal kéne rendelkezni (elméletileg), mint aki csak szimplán vékony.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írócsoport alakult

Megalakult a Magyar Írószövetség Csongrád megyei Írócsoportja. Tovább olvasom