Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Rekordot dönt a szegedi fáraó-kiállítás: az 50 ezredik látogatót köszöntik

Szeged - A 2012-es Munkácsy-kiállítás volt a szegedi Móra Ferenc Múzeum eddigi leglátogatottabb időszaki kiállítása: a tárlatot több mint 49 ezren tekintették meg.
Minden eddigi rekordot megdönt a Móra Ferenc Múzeum fáraó-kiállítása: A fáraók Egyiptoma című tárlaton hamarosan az 50 ezredik látogatót köszöntik, ezzel túllépik az eddigi legsikeresebb, 2012-es Munkácsy-kiállítás látogatószámát.

Az 50 ezredik látogató augusztus 15-én, pénteken 13 óra körül érkezik a Móra Ferenc Múzeumba, akit ajándékcsomaggal köszöntenek majd.

Fotó: Móra Ferenc Múzeum
Fotó: Móra Ferenc Múzeum

A 2012-es Munkácsy-kiállítás volt a szegedi Móra Ferenc Múzeum eddigi leglátogatottabb időszaki kiállítása: a tárlatot több mint 49 ezren tekintették meg két évvel ezelőtt. Ezt a rekordot dönti most meg az idei fáraó-kiállítás: A fáraók Egyiptoma című tárlat 50 ezredik látogatója augusztus 15-én, pénteken 13 óra körül érkezik a Kultúrpalotába, akit sajtónyilvános esemény keretében köszöntenek majd.

Fotó: mó
Fotó: mó

A fáraók Egyiptoma című kiállítás áprilisban nyitotta meg kapuit: ekkortól látható a Kass Galéria egyiptomi sírkamrája. A nagyszabású tárlat második helyszíne, a Fekete ház májusban csatlakozott a balzsamozás termével, a harmadik helyszín, a Móra-múzeum főépülete pedig a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit. Mindhárom helyszínen folyamatos az érdeklődés: a látogatókat csütörtökönként hosszabbított nyitva tartással, csütörtökön és szombaton pedig ingyenes tárlatvezetésekkel várják Szegeden.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc hulladékos cég kért támogatást, egy kapott

1,3 milliárd forint támogatást kértek a megye önkormányzatai a hulladékkezelő cégük működésére. Csak Mórahalom nyert, mert eszközvásárlásra pályázott. Tovább olvasom