Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Rektorok a maradványképzésről

Az egyébként is súlyos gondokkal küzdő egyetemi gazdálkodásban nehezen kezelhető, és számos intézmény számára megoldhatatlan gondot jelent, hogy a korábban törvényben előírt pénzügyi maradványképzési kötelezettségen felüli megtakarítást írt elő a kormány.
Az egyébként is súlyos gondokkal küzdő egyetemi gazdálkodásban nehezen kezelhető, és számos intézmény számára megoldhatatlan gondot jelent, hogy a korábban törvényben előírt pénzügyi maradványképzési kötelezettségen felüli megtakarítást írt elő a kormány. Mint arról lapunkban beszámoltunk, például a Szegedi Tudományegyetemnek a költségvetési törvényben korábban előírtnál 1,2 milliárddal többet, összesen több mint 6 milliárd forintot kellett volna zárolnia éves költségvetéséből.

Az SZTE tegnap kiadott közleménye szerint a szeptember 20-án tartott rendkívüli rektori és gazdasági főigazgatói konferencián Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára bejelentette, hogy a magyar felsőoktatásnak csak a 2004-es, az Országgyűlés által elfogadott költségvetési törvényben előírt tartalékképzési kötelezettséget kell teljesíteni.

Az év hátralévő hónapjaiban, a törvényben előírt tartalékösszeg képzés abban az esetben teljesíthető, ha az OEP, az OTKA, az Innovációs és Szakképzési alapok, valamint más, az egyetem által nem befolyásolható források időben megérkeznek a Szegedi Tudományegyetem számlájára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tompaszigeti kiskerti csend hangjai

Az öreg Picasso összeesküvés elméletet szőtt egy tompaszigeti bulizó társasággal és Szőke Péter volt… Tovább olvasom