Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Remízben maradtak az új ©koda trolibuszok

Péntek reggel nem volt érdemi fennakadás, de az utasok észrevették, nem mennek a milliárdokért vásárolt új ©koda trolik – garanciális a hiba.
Az SZKT közleménye szerint a "Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt kapcsán Szeged 13 darab új Ikarus-Skoda Tr187 típusú trolibuszt vásárolt. A trolibuszokra vonatkozóan a gyártót teljes körű jótállási felelősség terheli, ezért a kötelező garanciális felülvizsgálat keretében átvizsgálja a teljes troliflottát. A vizsgálatokat követően természetesen a trolibuszok zavartalanul folytatják napi munkájukat. A társaság az utasok megértését előre is köszöni."

Korábban írtuk:

Leállt mind a 13 új ©koda Ikarus trolibusz, garanciális problémák miatt ma reggel már kis sem futottak a szegedi remízből. Kerestük az ügyben az SZKT-t, a cég az ügyben későbbre ígért tájékoztatást. A közlekedés napközben zavartalan, szolgálatba álltak a régebbi trolik is.

Jó az öreg a háznál... Fotó: Dombai Tünde
Jó az öreg a háznál... Fotó: Dombai Tünde

A tendernyertes Ikarus–Skoda Konzorciumtól egyenként 800 ezer eurós (az árfolyam-ingadozástól függően nagyjából 228 millió forint) áron vásásrolta a város a trolikat. Ezek 100 százalékban alacsony padlósak, csuklósak, 18,75 méter hosszúak, 2,55 méter szélesek és 124 utast szállítanak. Klímaberendezéssel szerelték fel a vezetőfülkét és az utasteret is.

A trolik önjárók, azaz meghibásodás vagy áramszünet esetén akár 7 kilométert is képesek megtenni felső vezeték nélkül, a legkorszerűbb lítiumionos akkumulátorok segítségével. A szegediek szavazatai alapján az új járművek színe piros lett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lánykérés a levegőben Szegeden - videó

Szeged fölött négyszáz méterrel a levegőben egy kisrepülőgép fedélzetén kérte meg barátnője kezét… Tovább olvasom