Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Rendhagyó tanulmányi verseny az SZTE-n

A beszédtechnikát, a stílust, a technikai eszközök használatát előadás közben, a gesztusokat és az idő kihasználását pontozta a zsűri az SZTE hallgatói a Prezentációs Technikák Tanulmányi Versenyén
A batáta termesztéséről, digitális mosolyanalízisről és immunológiai kutatásról is tartottak csütörtökön előadást a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói a Prezentációs Technikák Tanulmányi Versenyén.

Azonban nem a témákon volt a hangsúly, mivel minden kar képviseltette magát egy-egy hallgatóval, így a különböző prezentációk tartalmát nem is lehetett volna érdemben összehasonlítani. Ehelyett a beszédtechnikát, a stílust, a technikai eszközök használatát előadás közben, a gesztusokat és az idő kihasználását, azaz a prezentációs készséget pontozta a zsűri.

– Egy ütős, önálló kutatást azért nem hagyhatunk figyelmen kívül – mondta Badó Attila szervező, a tehetséggondozó tanács elnöke. Hozzátette: az ilyen versenyekre a tömegképzés miatt van szükség, mert a nagy létszám miatt a hallgatóknak egyre kevesebb lehetőségük van szóbeli vizsgákon részt venni, előadókészségre azonban ugyanúgy szüksége lehet egy orvosnak, mint egy gazdasági szakembernek.

Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes, Kóti Zoltán, a Délmagyarország kiadóigazgató-főszerkesztője és Csikós Tímea, az SZTE Tehetségpont koordinátora döntése alapján az első helyezést Seylan Musayeva érte el a Gazdaságtudományi Karról, a második helyen Németh György Attila, az Állam- és Jogtudományi Kar, míg a harmadik helyen Török Tamás, a Mérnöki Kar hallgatója végzett. Különdíjat kapott Szives Márton, a Zeneművészeti Kar hallgatója, a közönségdíjat is Seylan Musayeva érdemelte ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Humorral csábítanak kávézni

Humorral csábítanak kávézni
Ha valaki szépen kéri a kávét, száz forinttal olcsóbban kapja. Kiderült, csak poénról van szó. A… Tovább olvasom