Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Rendhagyó tesióra tornatermi tenisszel

Teniszfelszerelést kap hamarosan a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola egy országos programnak köszönhetően. Kedden ki is próbálhatták ezt a sportot a gyerekek - az asztalitenisz és a kézilabda mellett.
A Magyar Diáksport Szövetség az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával hozta létre A Sport Legyen a Tied! programot: félmilliárd forint értékben 13 sportági szakszövetség összesen több mint 1100 intézménybe visz sporteszközöket, hogy így színesítsék a diákok sportolási lehetőségeit.

Szegeden három iskola kap ilyen csomagot: az Arany János Általános Iskolát röplabdához, a Tisza-parti Általános Iskolát tollaslabdához, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolát pedig teniszhez szükséges eszközökkel látják el.
Tenisz Tarjánban - sporteszközöket kaptak a tanulók. Fotó: Frank Yvette

A program részeként bemutatónapot is rendeznek az iskolákban, több sportágból. Kedden az Építő utcai intézményben a tenisz mellett a kézilabdát és az asztaliteniszt próbálhatták ki az alsósok helyi sportegyesületek oktatóinak közreműködésével.

– A pingpong nem ismeretlen a gyerekek számára, hiszen a tantervben is benne van – mondta el Farkas Aranka, a testnevelés munkaközösség vezetője. Hozzátette, mivel az iskolában 1984 óta van mindennapos testnevelés, egyébként is sok sportággal megismerkedhetnek a gyerekek. A tenisz azonban újdonság: eddig nem merült fel, hogy a tornateremben ezt játsszák.

A tegnapi órán a Gellért Szabadidő Sportegyesület munkatársával elsősorban szivacslabdákkal játszottak a negyedikesek a fél teremben, ám láthatóan ezt is nagyon élvezték. Ha azonban megérkezik majd a program ajándékaként a mobil hálót, ütőket és labdákat tartalmazó ajándékcsomag, azokat valószínűleg tavasszal és ősszel használják majd, az udvaron. A diákok emellett asztaliteniszt és kézilabdát is játszhattak a rendhagyó testnevelésórán.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. TIP: új szabályok alapján pereskedhetünk

Dr. TIP: új szabályok alapján pereskedhetünk
Nemrégiben a parlament elfogadta az új polgári perrendtartásról szóló törvényt. A mostani… Tovább olvasom