Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Rendkívüli közgyűlés a Picknél

A Pick Szeged Rt. tegnapi rendkívüli közgyűlése olyan határozatot hozott, hogy a cég saját részvényeit – amelyek mintegy 3 százalékot tesznek ki – értékesítheti annak a Délhús Rt.-nek, amely a vételre nyilvános ajánlatot tett, tudtuk meg Kovács László elnök-vezérigazgatótól.
A Pick Szeged Rt. tegnapi rendkívüli közgyűlése olyan határozatot hozott, hogy a cég saját részvényeit – amelyek mintegy 3 százalékot tesznek ki – értékesítheti annak a Délhús Rt.-nek, amely a vételre nyilvános ajánlatot tett, tudtuk meg Kovács László elnök-vezérigazgatótól. Egy nappal korábban a Délhús Rt. is rendkívüli közgyűlést tartott, amelyen a tulajdonos 2,88 milliárd forintos tőkeemelésről döntött. Az alaptőke 3,5 milliárd forintra emelésére azért volt szükség, mert a PSZÁF hétfőn jóváhagyta a Délhús Rt. nyilvános vételi ajánlatát a Pick Szeged Rt. összes részvényére. A döntés a Délhús erősödését szolgálja.

Mint ismeretes, a Délhús jelenleg a Pick Szeged Rt.-ben 31,21 százalék tulajdoni hányaddal rendelkezik. A Délhúson kívül Brazsák Józsefé és Csarodai Jánosé a Pick részvényeinek egy-egy harmada, s a kisrészvényeseken kívül egy darab különleges jogokat biztosító részvény állami tulajdonban, az ÁPV Rt.-nél van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabad kávéházi fórum korlátai

Volt bennem egy kis félsz, hogy jó-e az, ha Nemes László volt SZKT-igazgató beszél a parkolóházról.… Tovább olvasom