Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Rendkívüli közgyűlés Kozmáéknál

Szeged - Megújította házassági esküjét Kozma József országgyűlési képviselő és felesége. 25 éve az esküvőjük családi körben zajlott, ezúttal a barátaikkal akartak ünnepelni. Kaptak rendszámot is.
- Hölgyeim és uraim, tisztelt közgyűlés – szokatlan bevezető egy családi ünnepségen, tegnap délután azonban Kozmáék újszegedi kertjében ült a poén. Botka László polgármester vezette le azt a nem hivatalos, sokkal inkább baráti ceremóniát, amelyen Kozma József szocialista országgyűlési képviselő és felesége, Kozmáné Soós Edit 25. házassági évfordulója alkalmából újra megerősítette egymásnak tett fogadalmát. A mintegy 50 fős társaságban több MSZP-frakció-tag volt, tehát a tisztelt közgyűlés megszólítás részben indokolt volt. Az eseményt nem tervezték sajtónyilvánosra – de lapunkat beengedték.

Botka az igeneket az MSZP működési szabályzata és a Szegedi Tudományegyetem (Edit a politológia tanszéken tanít) alapító okirata nevében is érvényesnek nyilvánította, a vendégek hitvesi csókot követeltek. Megkapták. Más a koszorúslányokat hiányolta. Ő nem kapta meg.

A pár az eskü után egy egyedi házassági anyakönyvi kivonatot vehetett át, amely két lapból áll – a második lapra az 50 éves megerősítésnek hagytak helyet. Mózes Ervin címzetes főjegyző átadott egy egyedi rendszámot: Kozma, 25.

Éljen újra az ifjú pár! Fotó: Segesvári Csaba
Éljen újra az ifjú pár!
Fotó: Segesvári Csaba

Kaptak egy hozzá való forgalmi engedélyt is, eszerint az autó egyedi gyártmány, az alvázszáma titkos, és a szeretet hajtja. Valószínűleg egy rendőr sem fogadná el, de a házaspár örült neki.

A megerősített fogadalom Edit ötlete volt. Az esküvőjük annak idején családi körben zajlott, 25 év alatt azonban sok barátot szereztek – most velük szerettek volna ünnepelni.

Kozmáék egyetemistaként ismerkedtek meg, egy gólyatáborban találkoztak. Mindketten felsőbb évesek voltak, szervezőként táboroztak. Akkor még csak szimpátia alakult ki közöttük, a vonzalomhoz még egy találkozás kellett. Két év után házasodtak össze, Noémi lányuk már egyetemista.

Olvasóink írták

 • 6. gróf 2009. augusztus 24. 14:28
  „"eszerint az autó egyedi gyártmány, az alvázszáma titkos," -Letárgyiasította Kozmánét, és az alfelét (muff) egy koszos alvázhoz hasonlította. Mózes Ervin jegyző vagy nagyon furkó vagy nagyon jó viszonyban van Kozmáékkal...bár egyik nem zárja ki a másikat. Illetve bocsánat "Mózes Ervin címzetes főjegyző", gondolom van több jegyző Szegeden és Ő a főjegyző...ezt nem is tudtam :D”
 • 5. pazsu 2009. augusztus 24. 11:47
  „javítva . primók!”
 • 4. pazsu 2009. augusztus 24. 11:46
  „És megjelentek a promók is azonnal!”
 • 3. mugri 2009. augusztus 23. 18:11
  „moderálva”
 • 2. Power 2009. augusztus 23. 14:30
  „Szocialista humor...”
 • 1. sorhasu 2009. augusztus 23. 11:18
  „Az ifjú szocialista pár, szocialista ujság, szocialista színvonal...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahány áruház, annyiféle vécé

Szeged - Van, ahol fizetni kell érte, míg másutt ingyenes, de bűz fogad, és csak hideg víz van. Körkép. Tovább olvasom