Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Rendkívüli megyegyűlés: Tóth visszaküldte Magyart az Azori-szigetekre

Szeged – Rendkívüli ülést tartott Csongrád megye közgyűlése: lemondott a főjegyző, átvettek Vásárhelytől egy intézményt, hogy ne a városnak legyen vele gondja. Beszámoltak a kötvényforrásról is.
Decemberi rendkívüli közgyűlésén Csongrád megye képviselői elfogadták a főjegyző, Kovalcsik Andrea lemondását. A szentesi kórház és az ópusztaszeri emlékpark ügye kapcsán személyeskedésektől sem mentes vita alakult ki kormánypárt és ellenzék között. Ám miután ezeken túllendültek, felgyorsultak az események és a többi napirendi pontot érdemi vita, sokszor hozzászólás nélkül elfogadták.

Noha nincs rá lehetőségünk, de a magunk részéről Piri József MSZP-s képviselőt javasoljuk Kovalcsik Andrea utódjának: biztosak vagyunk abban, Algyő korábbi polgármestere meg tudná zabolázni a néha rosszalkodásra is hajlamos közgyűlést. Az eseményeket percről perce nyomon követhetik, ha az oldal végére tekernek. Ebédről ma egyébként nem volt szó.


Kovalcsik Andrea és Magyar Anna. Fotók: Frank Yvette
Kovalcsik Andrea és Magyar Anna. Fotók: Frank Yvette

09:36
Mivel Kovalcsik Andreától a közgyűlés elején elbúcsúztak, így véget ért a közgyűlés. Legközelebb rendes, ünnepi ülés december 29-én lesz.

09:35 10. napirendi pont – sürgősségi indítványként: A Csongrád Megyei Önkormányzat és a Szeged - Csanádi Egyházmegye közötti ellátási szerződés módosítása és pályázathoz tulajdonosi hozzájárulás adása
Az ellátási szerződés aláírása, a feladatok átvétele megtörtént, és 2011. július 1. napjától a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakellátás, valamint a szakszolgáltatási rendszeren belül működő, ideiglenes hatályú elhelyezést biztosító otthon működtetését a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Intézmény végzi. Most egy jelentős pályázathoz kell egy apró módosítás: a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Intézmény akkor jogosult a 68 férőhely felújítását megpályázni, ha ahhoz a tulajdonos hozzájárul, valamint módosításra kerül a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Szeged-Csanádi Egyházmegye közötti ellátási szerződés.
Elfogadták ezt is.

09:34 9. napirendi pont – sürgősségi indítványként: A hódmezővásárhelyi Tüdőgondozó átadása Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának
Feladathoz épület is dukál: a vásárhelyi tüdőgondozó feladatát és Rapcsák András út 54. szám alatti ingatlanát is átvenné a megyei jogú város önkormányzata. Az áment a közgyűlés mondhatja ki. Megszavazták.

09:33 8. napirendi pont – sürgősségi indítványként: A Csongrád Megyei Önkormányzat kitüntető cím, díjak és elismerések alapításáról és adományozásáról szóló 11/2009. (V. 6.) rendeletének módosítása
Eztán elvileg bárkit, bármikor ki lehet tüntetni, nem kell megvárni jeles időpontokat. Megszavazták.

Búcsúzott a főjegyző a megyétől. Fotó: Frank Yvette (galéria)

09:31
Piri József a DKMT-vel kapcsolatban szól hozzá: "hagyjuk ki ezt most az átadásból!" Végül az eredeti előterjesztés szerint fogadják el a rendeletet, nem ment át Piri javaslata.

09:30 7. napirendi pont – sürgősségi indítványként: Tájékoztató a megyei önkormányzatok konszolidációjával kapcsolatban
Csongrád megye önkormányzati vagyona állami tulajdonba kerül 2012. január 1-jén. Ezzel párhuzamosan a megyei önkormányzat teljes adósságállományát átvállalja az állam. Ezek mellett a legfontosabb változás, hogy a megyei önkormányzat átadja intézményfenntartó feladatkörét. A megyei önkormányzat jövőbeni feladatainak pontos definiálásáról jelenleg is tárgyal az Országgyűlés.

09:28 6. napirendi pont: Közoktatási Közalapítvány megszüntetése
A megyei Közoktatási Alapítvány közel 1 millió forinttal tartozik, alapító vagyona 1millió 600 ezer forint. Az alapítvány megszüntetése a megyei kormányhivatalnál realizálódik majd. Nem vitatkoztak, elfogadták.

09:27 5. napirendi pont: Rendezvényház és a Megyeszolgálat Nonprofit Kft-vel kapcsolatos döntések
Szegvár 200 ezer forint erejéig bevásárolja magát a Rendezvényház Nonprofit Kft.-be. Megszavazva.

09:26
Felgyorsultak az események. 4. napirendi pont: A hódmezővásárhelyi Szivárvány Lakóotthon fenntartói jogának átvétele
December 19-i fordulónappal átvenné a megye a vásárhelyi Szivárvány Szakosított Szociális Otthon volt lakóotthona, jelenlegi nevén a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató telephelyeként működő ápoló-gondozó célú lakóotthont. Kilenc munkanap, egy karácsonyi és egyszilveszteri „hétvégére" lesz a megyéé az intézmény, hogy aztán január 1-jével a többi intézményhez hasonlóan valószínűleg az állam átveszi ezt az intézményt is. A mostani átadás-átvételben benne van Vásárhely, mint az ingatlan tulajdonosa, a Szeged-Csanádi egyházmegye, mint átadó és Csongrád megye, mint átvevő.
Elfogadták.

Búcsúzott a főjegyző a megyétől. Fotó: Frank Yvette (galéria)

09:25
3. napirendi pont: Csongrád Megye Önkormányzatának a helyben központosított közbeszerzésekről szóló 15/2007. (X. 1.) rendeletének hatályon kívül helyezése
Január elsejétől nincs már értelme a rendeletnek, hiszen állami tulajdonban kerülnek a megyei fenntartású intézmények és többségi tulajdonú gazdasági társaságok.
Elfogadták.

09:24 A rendelettervezetet elfogadták, az átcsoportosítást nem hajtották végre a szetensi kórháznál. A december 29-i közgyűlésen tárgyalják újra.

09:21 Papp Gabriella (Fidesz): Szócska Miklós államtitkár úr most jelentette be, hogy 3 milliárd forintot oszt szét a kormány a csipszadóból az egészségügyi dolgozók között.

09:15 Szirbik: "Kérem a közgyűlést, ne halogassuk a döntést a szentesi kórházzal kapcsolatban! Gondoskodjunk a következő ülésen a dologi kiadásokról!"

09:12 Tóth Péter frakcióvezetőként szólal most föl: "Gondolják végig, nem köpik-e szembe magukat, amikor a nemzeti gyásznapon nemzeti összetartozásról volt műsor Ópusztaszeren. Képmutatásnak tartom a Fidesz magatartását a nemzeti ünnepeken! Jobban érdekel, ki, miből finanszírozta Azori-szigeteki útját, mint a gyorsan kiosztott Összeurópai Roma Stratégia tanulmánnyal."

09:10 Dobákné: "Szerencsétlennek tartom az ÓNTE és a szentesi kórház összemosását!"

09:08 Tóth Péter ismét: "Mielőtt megszégyenülnék: menjen el képviselő asszony újra az Azori-szigetekre és ott gondolja végig, milyen beszámolót készíttet!"

Búcsúzott a főjegyző a megyétől. Fotó: Frank Yvette (galéria)

09:05
Szirbik Imre a szentesi kórházról beszél: "Adjunk felhatalmazást az igazgatónak, hogy adja oda a személyi pénzeket a dolgozóknak! A dologi kiadást biztosítani tudja a közgyűlés, hiszen Ópsuztaszer visszafizeti a tagi kölcsönt! Szeretném itt és most megköszönni a kórházi dolgozók helytállását, ezt tettekkel is bizonyítsuk!"

09:03 Ádók János is védelmébe veszi az ÓNTÉ-t: "Tóth Péter egy felszálló ágban lévő kft.-t támad! Nincs olyan nemzeti, egyházi ünnepünk, amely ne olyan eseménysorral jelentkezne Ópusztaszeren, ami ne lenne országos színvonalú. Erre inkább büszkének kellene lenni! Nem értem képviselő úr szándékait!"

09:01 Marad a szó a fideszes frakcióvezetőnél: "Sűrűbben, még sűrűbben kellene kilátogatniuk az Ópusztaszerre! Ez egy parttalan vita, az előterjesztés nem erről szól!"

09:00 Gémes ügyrendit kér: Zárjuk le a vitát! Elfogadták 13 igen 1 nem és 1 tartózkodással.

08:59 Magyar Anna: Remélem, megszégyenül Tóth Péter a decmeber 29-i közgyűlésen! Megpróbálom megcsináltatni a számokat, a beszámolókat!

08:57 Tóth Péter "visszatér" Ópusztaszerre: "Továbbra is fenntartom, nem kell ahhoz nagy tehetség, hogy valaki elköltsön 186 millió forintot úgy, hogy nem csinál semmit. Mi mindig megvesszük a belépőket, azoknak is, akiket bevisszük."

08:53 "Ha van 727 álláshelyünk, akkor ennyire tervezünk bért. Ha év közben hiányzik 60 ember, akkor nem tudunk mit csinálni. Ma 554 millió a lejárt szállító állománya a kórháznak, ebből 300 millió egy gyógyszercégé. Ezt bármikor kérhetik. Szóban megállapodtunk velünk, hogy bizonyos ütemben törlesztünk. Ha ez a pénz nem kerül át dologi kiadásra, akkor bedől a kórház. Szeretném én is odaadni ezt a pénz a kollégáknak, de így veszélyben van az intézmény." - mondta Várkonyi Katalin főigazgató.

08:51 Mielőtt ez megtörténik Dobák Lászlóné felel Tóthnak: "Nincs összefüggés az árbevétel és a látogatószám között, hiszen sokan ingyen nézik meg a Feszty-körképet: nyugdíjasok, diákcsoportok szoktak ingyen bemenni. Talán a képviselő úr is tudja, a rendezvényeink nem a Fidesz PR-t szolgálták, hanem a nemzeti öntudatot tartják ébren!"

08:50 Kovács János (Fidesz): Térjünk már vissza egy pillanatra a kórházhoz, és hallgassuk meg a legérintettebbet, az igazgatót!

Búcsúzott a főjegyző a megyétől. Fotó: Frank Yvette (galéria)

08:48
Tóth: Nem vártam mást Gémestől! Ha nincsenek bevételek, akkor nincs látogatottság sem. Nem látom, hogy Csongrád megyéből ellátogatnának a nemzeti emlékparkba. Nincs olyan kapcsolat, ami a környékbeli településeknek is gazdasági előnyt jelentene.

08:47 Gémes László szomorú azért, hogy a Jobbik frakcióvezetője nem büszke Ópusztaszerre, és hogy Tóth szerint március 15. vagy augusztus 20. Fidesz-ünnep. "Baj lehet képviselő úr értékrendjével" - jegyzi meg Gémes.

08:45 Tóth Péter: A fideszes reklámrendezvényeken valóban nem vagyunk ott, de attól még rendszeresen járunk az emlékparkba. Semmit nem lehet látni abból, hogyan reklámozzák a programokat. Szeretném megtudni, ki és milyen áron végzi ezt a reklámtevékenységet, ha már döntünk a 186 millió forintos tagi kölcsönről.

08:42 Tóth Péter (Jobbik) eléggé felelőtlen döntés volt az ÓNTE pénzek ilyen átcsoportosítása. - Kisebb összegért lett elküldve az előző igazgató. Semmi nem látszik Ópusztaszeren! - mondta a képviselő. Magyar Anna: Szerintem Ópusztaszer a helyén van, magam is rengeteget tettem azért, hogy újra visszakerüljön a térképre! Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy szóban is meghívjak mindenkit a szombati Magyarok karácsonya rendezvényünkre!

08:41 - Talán most fordult elő először, hogy egyetértek Szirbik Imrével - mondja Magyar Anna. Szerinte sem helyes személyi kiadásokból dologi kiadásokba pénzeket átcsoportosítani.

08:38 Szirbik Imre (MSZP): Az egyik táblázathoz fűz véleményt (9. oldal). Ne csoportosítsák át a kórházi pénzeket.

08:37 2. napirendi pont: A Csongrád Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről és a költségvetést érintő egyéb rendeletek módosításáról szóló 4/2011. (II. 14.) rendelet módosítása.
A költségvetés módosítását az alábbi tételek teszik szükségessé:
- Az önkormányzat a költségvetési rendelet legutóbbi módosítását követően 16 millió 271 ezere forint összegű állami támogatás igénybevételére jogosult.
- Az előterjesztés tartalmazza továbbá a költségvetési szervek által kezdeményezett előirányzat változtatásokat is. A költségvetési szervek egyrészt kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosításokhoz kérik a közgyűlés egyetértését, másrészt 134 millió 133 ezer forint összegű átvett pénzeszköz és támogatásértékű bevétel terhére kezdeményezett intézményi saját hatáskörű előirányzat-módosítás kerül átvezetésre.
- Az önkormányzati fenntartású költségvetési szervek 200 ezer forint összegben terveznek alapítványi pénzeszközt átvenni, amelyhez szükséges a közgyűlés jóváhagyása.

08:36 Magyar Anna befogadta a javaslatot. Egyhangúlag elfogadták.

A búcsúzó főjegyző
A búcsúzó főjegyző

08:34
Kovalcsik Andrea: a legnagyobb köszönettel azért tartozom nektek, mert érdekel a politika. Hálás vagyok, hogy benézhettem a kulisszák mögé, jól éreztem veletek magam. További búcsúzást folytassuk 29-én. Piri József azt javasolja, hogy hat hónapra módosítsa a főjegyző jutalmát.

08:32 Gémes László: Azért is tudott így múködni a főjegyzői hivatal, mert egy olyan vezetője volt, mint Kovaolcsik Andrea! Kívánom, hogy ki tudd pihenni ezt a három évet, és bízom benne, hogy olyan feladatod lesz, amit örömmel végzel majd.

08:31 Dobák Lászlóné: Örömmel csatlakozom ellenzéki képviselőtársaimhoz a köszöntésben. A főjegyző mindig szívesen segített nekem, köszönet illeti ezért. Annál nagyobb elismerés nem kell, mint pártállástól függetlenül ismertük el a munkádat. Egy picit szárnyaszegett lesz az önkormányzat jövőre, de remélem, kapunk majd új tollakat. Köszönjük a munkádat, további sok sikert kívánunk!

08:28 Simicz József: Meglepett a főjegyző döntése, de meg tudom érteni. Hozzá bármikot fordulhattam közgyűlési témákkal. Mindig őszinte volt, sőt, kíváncsi volt a véleményemre. Egy nagyon korrekt, bölcs, nagy tudású főjegyzőt ismertem meg benne. Sajnálom, hogy nem tud részt venni annak a feladatkörnek a kialakításában, amely a megyei önkormányzatokra vár a következő két évben. (...) A szocialista frakció nevében köszönöm a munkáját, magunknak meg azt kívánom, hogy tudjunk legalább olyan főjegyzőt választani, mint amilyen Andrea volt.

08:24 Piri József: Végtelen sajnálom és nagyon megértem a döntésed. (...) Azt gondolom, hogy hozzád bármikor mehettünk őszinte, szakmai véleményt kaptunk mindig, és el tudtad határolni magadtól azokat az akaratoktól, amelyek esetleg befolyásolhatták volna a munkád. (...) Úgy vélem, sokat lendítettél a közgyűlés munkáján. Elnök asszony! Aki három évet kibír ebben a munkakörben, annak csak minden jót lehet kivánni őszinte szívvel!

08:23 Magyar Anna arról beszél tudomásul veszi, két és fél hónap jutalmat ajánl a főjegyzőnek, ezzel kapcsolatban megnyitja a vitát. Piri Józsefé a szó.08:20
A Kill Bill ismert filmzenéje vezeti fel Kovalcsik Andrea főjegyző lemondásának indoklását... "Az új feleadattípushoz egy más típusú tudásra van szükség, mint amilyennel én rendelkezem. Majdnem három éve választottak meg megyei főjegyzőnek. Akkor úgy szegődtem ide, hogy intézményfenntartás lesz a feladat. (...) Nagyon remélem, elégedettek voltak a munkámmal. De úgy gondolom, új műsorhoz új férfi, azaz új főjegyző kell. Magam is reménykedem, hogy hamar megtalálják az utódomat. Amit elkezdtem, azt mindenképpen végigviszem, azaz a december 29-i közgyűlésen is itt leszek, és szeretném majd ott megköszönni az együtt töltött szép három évet önöknek és a kollégáimnak is. Remélem, megértik a döntésemet, amelyet nem hirtelen ötletből hoztam meg. Ahogy elkezdődtek a jogszabály-változások egyre aggályosabb voltam, hogy nem szeretném folytatni a munkát. Az elköszönő szavakat majd 29-én mondom el." - mondta Kovlacsik Andrea.

08:19 Újra nyilvános az ülés. A közgyűlés tudomásul a tájékoztatót.

08:16 Zárt ülést rendelt el Magyar Anna, amelyen az első napirendi pontot - Beszámoló a kötvényforrás felhasználásáról - tárgyalja a közgyűlés. Amint újra nyílt lesz a tanácskozás, folytatjuk.

08:14 Napirendre vették a sürgősségi pontokat, megszavazták, hogy az első napirendet zárt ülésen tárgyalják, majd elfogadták a napirendet: mindháromszor 14 igen, 0 nem és 1 tartózkodással fogadták el.

08:13 Az átszervezéssel kapcsolatos döntések meghozatala miatt van ma rendkívüli ülés. Az elnök ismerteti a tervezett napirendet.

08:12 Magyar Anna köszönti az érdeklődőket, a képviselőtársait és megnyitja az ülést. 15-en vannak jelen.

08:10 Piri József (MSZP) örömmel állapítja meg érkezésekor: "Innen még minidg nem lehet elkésni..." Mert még mindig nem kezdődött meg az ülés.

08:08 Kezdünk, kollégák! - mondja halkan az elnökasszony a terem előtti minibüfében. Szépen be is jönnek a képviselők.

08:02 Nem lesz (túl) nagy késés, Gémes az előbb jattolt a sajtóval, és már Magyar Anna is a teremben tartózkodik.

07:59 Köszöntünk mindenkit a megyeháza Csongrád terméből! Az utolsó pillanatban érkeznek meg a képviselők. Egy bizottság, Gémes László vezette egészségügyi ráadásul még ülésezik, háromnegyed nyolckor kezdtek, hat napirendi pontot kellene megtárgyalniuk negyed óra alatt.

Korábban írtuk:
Gregor Samsának lehetett ilyen az utolsó napja emberként – bár erről nem sokat tudunk meg egyébként a Kafka-műből –: Csongrád megye közgyűlése reggel nyolctól rendkívül összeül, de hogy jövőre mi és hogyan lesz, arról igazából senki nem tud semmit... Ahogy az utazó ügynök sem gondolta, hogy bogárként ébred másnap. Ám ma még hat napirendi pontot és öt sürgősségi indítványt tárgyalnak meg a képviselők. Előbbiek közül az elsőt, a kötvényforrás felhasználást zárt ülésen tárgyalják meg, utóbbiak közül az (elvileg) utolsó az egyik legfontosabb: Kovalcsik Andrea főjegyző lemondását fogják tudomásul venni. Kövesse velünk az eseményeket, szerintünk izgi lesz!

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. s3307 2011. december 16. 14:46
  „Akibe van tisztesség az lemond a FIDESZ vezetés mellöl.”
 • 21. kovacs1 2011. december 16. 12:05
  „Nem az Azori szigetekre kellene küldeni Magyar Annát hanem Lagoszba a szeméttelepre.”
 • 20. nemecsekerno_007 2011. december 15. 19:55
  „Jajj de hasznos emberek ezek! : )

  Minek párhuzamosan megyei meg városi önkormányzat? Ja meg még van regionális. Persze abban biztos vagyok, hogy meg tudnák magyarázni, hogy miért. : ) Csak attól nem lesz több a pénz amit szét lehet osztani. : (”
 • 19. picipest 2011. december 15. 17:47
  „Még egy picit elbájologtak volna, és máris 12 havi jutalmat vehetett volna fel.Ez így megy, hogy licitálni lehet arra, hogy mennyi jutalmat kap???”
 • 18. Együgyű 2011. december 15. 17:06
  „Annácska néném meg csak nevet és nevet rajtunk! Persze megy tovább a süketelés is és a vagyon eltékozlás. Persze a megyéről van szó. ,, 09:08 Tóth Péter ismét: "Mielőtt megszégyenülnék: menjen el képviselő asszony újra az Azori-szigetekre és ott gondolja végig, milyen beszámolót készíttet!" Sajnos szerintem az Andokba megy az ősi INKA fővárosban megrendezendő oktatáson vesz részt! Beszámolója olyan lesz, mint az idei Azori-szigetszigeti beszámolója a régi Perui kultúráról. Van, aki mindent megtehet következmény nélkül. Van, aki megszégyenül, van, aki nem és tovább ül a helyén. Esetleg feljebb bukik! Aki meg nem az szív!

  Éljen a Fidesz-KDNP atyai pártszövetsége valamint a követőik!
  A 2/3 is erre hatalmazta fel Őket!”
 • 17. manstein 2011. december 15. 15:58
  „Ez volt gondolom az utolsó tudósítás megyei önkorm. ülésről. Jövőre már nem is kell összeülniük. Be is csukhatnák az egész elmegyógyintézetet, sokat spórolhatnánk rajtuk.”
 • 16. papika56 2011. december 15. 14:06
  „Csak meg kell nézni a képeket ! Önmagukért beszélnek !!!!”
 • 15. Daei 2011. december 15. 13:58
  „11. wg62:
  "Vicces egyébként, hogy jobbikosként éppen Ópusztaszerbe köt bele (talán tessék átülni a szegfűsök közé!)."

  Nem Ópusztaszerbe kötött bele, hanem a pénzek átcsoportosítását kérte számon!

  S féléves jutalom 3 éves munkáért, miután önként lemond??? Ez azért durva!”
 • 14. eldorádó 2011. december 15. 13:48
  „a megyei önkormányzat jövőre valóban csak egy buli összejövetel lesz az intézmények nélkül egyedüli témájuk a pénzosztás lesz: káder-temető a sokat szolgált és sok mindent látott politikusoknak.”
 • 13. TPZ_00 2011. december 15. 13:37
  „Tóth ha tudnál pont mellette szólalt fel, azt nehezményezte, hogy eltüntették a pénzt és nincs lóvé fejleszteni! Tanulj meg olvasni wg62!”
 • 12. favágó 2011. december 15. 12:45
  „8!! 3 perc, egy box meccsen 1 menet!:-) Ezt még Bunyós Panni is tudja!:-)”
 • 11. wg62 2011. december 15. 12:30
  „Tóth Péter ismét össze-vissza beszél, mint a sebesült katona.
  Magyarország déli részére leginkább Ópusztaszerért érdemes ellátogatni, ezen a területen ehhez hasonló kaliberű idegenforgalmi látványosság nincs másik (sajnos).
  Vicces egyébként, hogy jobbikosként éppen Ópusztaszerbe köt bele (talán tessék átülni a szegfűsök közé!).”
 • 10. acidrain 2011. december 15. 12:27
  „Egyhangúlag megszavazzák, hogy kettő helyett 6 hónap jutalom, mert lemond :)

  Elmegy az eszem milyen pazarlások mennek itt, de inkább úgy mondanám, hogy a pofám leszakad.

  Gondolom mindenki adósa volt, de legyenek már szívesek ezt nem közpénzből rendezni...”
 • 9. papika56 2011. december 15. 12:26
  „t. 7. igazad van.
  Ha valaki jó munkát végez --azért kapja a jó kis fizetését!
  3 évi munka után --fél év prémiummal + ? pulykapénzel távozik ????”
 • 8. acidrain 2011. december 15. 11:53
  „8:16 Az első napirendi pont - Beszámoló a kötvényforrás felhasználásáról - zárt ülés
  8:19 Újra nyílt ülés

  3 percben el lehetett mondani, mire használta el a megye a milliárdokat????”
 • 7. vmagdi 2011. december 15. 10:31
  „na ez tetszik:
  ,,...és szeretném majd ott megköszönni az együtt töltött szép három évet önöknek és a kollégáimnak is."
  ,,Kovalcsik Andrea: a legnagyobb köszönettel azért tartozom nektek, mert érdekel a politika. Hálás vagyok, hogy benézhettem a kulisszák mögé, jól éreztem veletek magam."

  Mintha egy jó sikerült házibuli után mondanánk, hogy köszönjük a vendéglátást.A munka, vagy együttmunkálkodás kifejezést még véletlenül se ejtették ki. Ez is egy bagázs , melynek eltartása nem kis pénzünkbe kerül”
 • 6. lepkehalo 2011. december 15. 10:27
  „A Szivárvány Lakóotthon kérészéletű megyei tulajdonlásának mi értelme? (mert hogy van valami, az biztos)”
 • 5. cselac 2011. december 15. 10:25
  „Biciklivel?”
 • 4. hvcs78947 2011. december 15. 10:01
  „Nagyon off, de szeretnék erről egy cikket!!
  http://index.hu/belfold/2011/12/15/behekkeltek_magukat_egy_ovodaba_a_szcientologusok/”
 • 3. favágó 2011. december 15. 08:53
  „2! Minek is vett retúrjegyet? Ott is maradhatott volna, boldogítani szegény őslakosokat!:-)”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: nem csak a lézerről lehet beszélni a pénteki közmeghallgatáson

Az LMP szerint a szegedi városvezetés kerüli a konfliktust a közmeghallgatáson.
Tovább olvasom