Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Rendőr mentette meg az öngyilkosjelöltet

Szeged - Itatta, beszéltette, vérzését csillapította; a szegedi Pálfi Tibor törzsőrmester megmentett egy öngyilkosságot megkísérlő dóci férfit. A 27 éves járőr tettéért bátorsági érdemjelet vehetett át a rendészeti minisztertől.
Csontig vágta fel mindkét karját egy 42 éves férfi a dóci tanyavilágban néhány hete. – Dél körül kaptuk a riasztást, hogy ki kell mennünk Dóc környékére, mert valaki meg akar halni – mondta a történet főhőse, Pálfi Tibor törzsőrmester. A tanyát – akárcsak mi tegnap – a rendőrautó is nagyon nehezen találta meg: a riasztástól számítva jó negyedórába telt, mire a járőr rátalált a helyes útra.

– Véres tenyérnyomok a falon, véres cipőnyomok a padlón. Ez a kép fogadott minket. Mivel nem tudtuk, mi vár ránk, a fegyvert kibiztosítottuk, és araszolva léptünk beljebb a szobába. Az ágyon egy dunyhába csavarodott férfi feküdt. Amikor látta, hogy megérkeztünk, elvesztette az eszméletét – mesélte a 27 éves törzsőrmester, aki ezután szólt kollégájának, hogy azonnal értesítse a mentőket.

– Elkezdtem paskolni a férfi arcát, aki időről időre magához tért. Egy pengével vágta meg magát mindkét karján oly szörnyen, hogy a vágás a csontjáig hatolt. Elszorítottam a sebét, majd mikor inni kért, újra felhívtam a mentőket, hogy adhatok-e neki vizet – mesélte Pálfi Tibor. Korábban az orosházi határőröknél teljesített szolgálatot, ahol az elsősegélynyújtást is megtanulta.

Bátorsági érdemjelet kapott a szegedi Pálfi Tibor törzsőrmester. Fotók: Karnok Csaba
Bátorsági érdemjelet kapott a szegedi Pálfi Tibor törzsőrmester.
Fotók: Karnok Csaba

– Szóval tartottam, nehogy újra elájuljon. Azt mondta, azért akart meghalni, mert el akarják adni a feje fölül a tanyát. Beszélt a gyermekeiről és a volt feleségéről is. Próbáltam tartani benne a lelket, miközben a rendőrautót kiküldtem a mentő elé, hogy az minél hamarabb odataláljon az eldugott tanyához – magyarázta a Szegedi Rendőrkapitányság járőre.

R. János valóban meg akart halni azon a napon, mivel a kerti diófán a rendőrök később egy kötelet találtak, a férfi pedig búcsúlevelet és hangüzenetet is hátrahagyott.

Pálfi Tibornak hősies viselkedéséért március 15-én bátorsági érdemjelet adományozott Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. A fiatal járőr szerényen csak annyit mondott: az adott helyzetben minden kollégája hozzá hasonlóan cselekedett volna.

Tegnap lezárva találtuk a dóci tanyát.
Tegnap lezárva találtuk a dóci tanyát.

Kísértetjárta tanya

Hosszú keresgélés után tegnap rátaláltunk az öngyilkossági kísérlet helyszínére. A tanyán a padló és a falak szépen letakarítva, a függönyök mindenhol behúzva, az ajtók lelakatolva. A szomszédok tudták, hogy ott egy férfi megpróbált végezni magával, de további sorsát nem ismerték. Úgy tudjuk, a volt szegedi II-es kórházba szállították be öngyilkossági kísérlete után, de ott általánosságban a betegek adataira hivatkozva minden információt megtagadtak tőlünk.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. kokain 2009. március 19. 15:24
  „Egyébként ez a kép tényleg borzalmas, már csak a környezetet tekintve, főleg azzal a műanyag szemeteskukával, meg azokkal a száradt kórókkal a háttérben.....:)”
 • 21. kokain 2009. március 19. 15:21
  „Én is személyesen ismerem és tényleg jó rendőr. Együtt voltunk tavaly évvégén Csopakon kiképzésen, ahol ilyen jellegű képzés nem volt, de ezek szerint itt is megállta a helyét. Hála Istennek ritka részünkről az ilyen esemény, azonban mindenre fel kell készülni.

  Mr. Gonzo: Bizonyára megtanulta, viszont olyan stressz hatása alatt szerintem ez volt a leghelyesebb, hiszen mégis csak egy másik ember életéről volt szó.

  gróf: Lehet, hogy valós ez a 20%, országosan, de maradjunk csak szeged berkein belül és máris megemelkedik a "normálisabb" rendőrök száma.”
 • 20. benq 2009. március 19. 13:02
  „kedves zuperman igazad van!!!!!!!!
  http://mrahalom.myminicity.com/sec”
 • 19. Zuperman 2009. március 19. 11:44
  „Gratulálok Törzsőrmester Úr!

  És Ti agyatlan, anarchista, zsarugyűlölő, önmaguk arcát nem vállaló maszkos férgek!
  Legközelebb ha segítségre szorultok, lökjétek el magatoktól majd az olyannyira útált rendőrt, nehogy segítsen a sz@ros életeteken!”
 • 18. gróf 2009. március 19. 11:37
  „6. hozzászólás Egy_a_sok_közül... 2009.03.18. 17:23

  Nem szoktam egyet érteni Veled, de most szó szerint igaz amit írtál. Én is ismerem.
  Sajnos Pálfi a 20% -ba tartozik.
  Nem is rendőr akart lenni...megszűnt a határőrség.”
 • 17. emzsr 2009. március 19. 10:00
  „Elismerésem.”
 • 16. StatusQuo 2009. március 19. 07:02
  „GRATULÁLOK PÁLFI ÚR A KITÜNTETÉSÉHEZ! NE TÖRŐDJÖN A RENDŐRÖKRÖL ALKOTOTT VÉLEMÉNYEKKEL!”
 • 15. Hmmm... 2009. március 19. 06:56
  „Gratulalok Palfi Tibornak, peldamutato emberi magatartasaert!!!
  Valahogy igy kepzeljuk el a rendoroket, segitokesznek, akiben bizhatunk ha bajban vagyunk.
  Sajnos nagyon sok esetben inkabb flegma, a "hatalommal´ es eszkozeikkel visszaelo kollegaival talalkozunk, akik nem a hivatasert, hanem mint biztos allami munka lehetosegert allnak a rendorseg kotelekebe.
  Ez onmagaban nem is lenne problema, amennyiben a munkaval egyutt annak erkolcsi oldalat is vallalnak!!!”
 • 14. nagypappa 2009. március 19. 04:18
  „A rendőr mi megérdemli a kitüntetést. Gratulálok. PÉLDÁS! ami tett.

  Mr Gonzo.
  Csak az a véleményem, hogy hasonló helyzetben a felelősség azt diktálja, hogy igen is kérdezze meg mi a helyes tenni való.
  Én is kerültem hasonló helyzetbe, a mentőket felhívtam és folyamatos szakszerű tanácsokkal láttak el mi a teendő.
  Ha már elsősegélyben részesít az ember valakit, legalább arra figyeljen, hogy ne ártson.
  Egy mentőorvossal beszélgettem egyszer és azt mondta, hogy ha valaki laikus, pláne ha bepánikol, nem biztos, hogy jó ha segíteni próbál. Akaratlanul is árthat a betegnek.

  Nagyon izgatott a téma, hogy egy balesetnél, ha pl. több sérült van, hogyan döntik el milyen sorrendben kezdik meg a mentést. Egy balesetnél a vétlen autót vezető huszonéves meghalt. A mentést vezető először a többieket látta el. (Gondolhatjátok, szemem láttára halt meg egy fiatal, aki még vétlen is volt a balesetben, és az ember nem tud segíteni, szőrnyű! És miért? Mert egy lepukkadt Lada volt alatta és nem volt bekötve a biztonsági öv, a merev kormányoszlop meg felnyársalta) Mint kiderült, a mentésnél az életben maradás esélyei szerint kezdik meg segítséget.”
 • 13. Kasza 2009. március 19. 00:37
  „NA A DÉLMAGYAR HIÉNÁI ZÁRVA TALÁLTÁK A TANYÁT, TÁN AZT HITTÉK,HOGY MAJD TEÁVAL VÁRJÁK ŐKET
  MIÉRT NEM TUDOTT EZ A CIKK OTT MEG ÁLLNI ,HOGY EZ A DERÉK RENDŐR MEGMENTETTE....BIZTOS EZ A RENDŐR A NORMÁLISABB FAJTÁBÓL VAN, MERT NÉMELY INKÁBB LEFÚJTA VOLNA KÖNNYGÁZ SPRÉVEL.”
 • 12. frida11 2009. március 18. 23:02
  „ez szép volt, grat.”
 • 11. abrakapokusz 2009. március 18. 20:14
  „Ez a rendőr megérdemelt volna egy normális fotót magáról az újságba,
  e helyett az alexpós förmedvény helyett!”
 • 10. Mr.Gonzo 2009. március 18. 19:52
  „"felhívtam a mentőket, hogy adhatok-e neki vizet - mesélte Pálfi Tibor. Korábban az orosházi határőröknél teljesített szolgálatot, ahol az elsősegélynyújtást is megtanulta."

  Most akkor megtanulta vagy nem????!!”
 • 9. egal 2009. március 18. 19:44
  „Mit jelent az,hogy a betegek adataira hivatkozva? Inkább adatvédelemre hivatkozhattak.... Egyébként jól tették !”
 • 8. bo 2009. március 18. 18:11
  „Azért kell a házat mutogatni, hogy legyen téma később is! Sajnos már látom a főcímet: Kifosztották az elhagyott házat! A rendőrnek egyébként minden tiszteletem.”
 • 7. bogyoske 2009. március 18. 17:31
  „Gratulálok a törzsőrmesternek!!!!!!!
  Bár csak több ilyen ember lenne!
  És igaza van "csutkánk"
  miért kell meg mutatni hol lakik-lakott???”
 • 6. Egy_a_sok_közül... 2009. március 18. 17:23
  „Gratulálok Pálfi Úrnak!

  Ismerem személyesen, ha minden rendőr olyan elhivatott lenne mint Ő, nem lenne semmi baj a testületnél.”
 • 5. demeterkornel 2009. március 18. 17:01
  „Jogos csutka! Most még azt is tudja mindenki, hogy a ház elhagyatott.”
 • 4. csutka 2009. március 18. 16:47
  „Kedves dm miért kell bemutatni ilyen esetekben a helyszínt.A rendőr a mentős nehezen találja meg,de aki gőrbe úton jár az könnyen odatalál.”
 • 3. comet 2009. március 18. 16:30
  „ők képezik a rendőrség többségét, csak ők vannak kevesebbet reflektorfényben, mert a média inkább a fejbe rugdosó, nőket ütlegelő, valódi rendőrség sorait bomlasztó senkiháziakat mutogatja. Még a tömegoszlatók többsége is képes megőrizni hidegvérét, és nem hajlandó átmenni állatba. Róluk kéne több híradás, a senkiháziakat meg ki kéne rostálni, mert lehet hogy számbelileg kevesebb rendőr lenne de sokkal erősebbek lennének.
  Persze ehhez először az öszödi felforgatót kéne eltávolítani.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért követünk el folyton buta hibákat?

Szeged - Egy nemrég megjelent könyv szerint az emberek eleve úgy vannak beállítva, hogy elkerülhetetlenül hibákba keveredjenek. Tovább olvasom