Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Rendőrnapi rendezvények a megyében

Április 24-e Szent György Napja, a rendőrség ünnepe. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság immár 21. éve színes programokat szervez a lakosság számára is. Idén sem lesz ez másként, e jeles dátum alkalmából a rendőrkapitányságok megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt.
Szent György, aki a legenda szerint megölte a sárkányt és kiszabadította fogságából a királylányt, 1992. óta a Magyar Rendőrség védőszentje, aki a rend, a jogszerűség meggyőződéses védelmezője, a démonok uralmának megszüntetője, szimbolikusan pedig a gonosz, a bűn minden alakjának üldözője és legyőzője.

A Szegedi, Csongrádi és Makói Rendőrkapitányságok április 23-án 9 órától nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt. Nyílt nap keretében bárki megtekintheti a kapitányságok épületét, technikai felszereléseit, járműparkját. A kicsik pedig játékos vetélkedőkön mérhetik össze tudásukat és ügyességüket.

A Szegedi Rendőrkapitányságon ugyanezen a napon 14 órakor a kapitányság aulájában a Belügyminisztérium által támogatott „Együtt a biztonságért" elnevezésű pályázathoz kapcsolódó rajzpályázat nyerteseinek a nevét hirdetik ki és adják át részükre a díjakat.

A Kisteleki Rendőrkapitányság a város önkormányzatával közösen szervezi a rendőrnapi program-sorozatát ugyancsak április 23-án, melynek helyszíne a kisteleki Vásártér lesz, a rendezvény címe: "Honvédelmi és katasztrófavédelmi felkészülés a térségünkben".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napelemek a Pallavicini-kastélyon

A Pallavicini-kastély, a polgármesteri hivatal és az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény tetőszerkezetére is napelemes rendszer kerül. Tovább olvasom