Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Rendőrök lettek a gyerekek

Szeged - Lesznek kutyák? - érdeklődött egy óvodás kisfiú a Szegedi Rendőrkapitányság folyosóján, miközben az udvaron több helyszínen zajlottak a különböző bemutatók a rendőrség nyílt napján szerda délelőtt.
A bemutatókat több száz szegedi óvodás és általános iskolás nézte végig, leginkább a rendőrségi motoron való pózolást, illetve a rendőrautóban való különböző hang-, és fényjelek kipróbálását élveztek. A BMW motorra még egynéhány tanár is felült, a Facebook gyanús képek pillanatokon belül elkészültek.

Rendőrök lettek a gyerekek - GALÉRIA

- Nagyon kényelmes az ülése - mondta fülig érő szájjal egy általános iskolás fiú, miután kikászálódott a rendőrautóból. Nem voltak ilyen vidámak a kicsik a kapitányság előállító helyiségében, ahova még az óvodás csoportokat is beterelték nevelőik felügyelete mellett, miközben az ajtóból a rendőrség egyik munkatársa mesélte el, hogy kik és milyen bűnök elkövetéséért kerülhetnek ide. A gyerekek közül szinte mindenki otthagyta "kézjegyét" a kapitányságon: az ujjlenyomat rögzítő technikusok százszámra rögzítették a diákok tenyérlenyomatát, amit aztán a gyerekek haza is vihettek magukkal. És természetesen kutyák is voltak az udvaron, amik "kábítószert" kerestek és találtak elrejtve egy autóban, majd játszottak egy kicsit néhány diákkal.

A feladat az volt, hogy ki tudja-e venni valamelyik kisgyerek a kutya szájából kilógó játékot: nem érvényesült a sok lúd disznót győz elv, a fekete színű német juhász minden iskolásnál erősebbnek bizonyult. A rendőrségi nyílt napot a megye több kapitányságán, így Hódmezővásárhelyen és Csongrádon is megtartották.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

70 éve házasodtak össze Laci bácsiék és Lajos bácsiék

Kegyelmi lakodalmat, vagyis a hetvenedik házassági évfordulójukat ünnepelték kedden Farkas Lászlóék. Ugyancsak ilyen szép kort éltek meg együtt a röszkei Tanács Lajosék. Tovább olvasom