Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Rendőrök mentek a szomszédokat terrorizáló testvérekért

Rendőrök mentek a szomszédokat terrorizáló testvérekért
Péntek reggel 9 óra körül 3 autóval érkeztek ki a rendőrök Kiskundorozsmára, a Széksósi útra, ahol az ott élő Szűcs Ferenc és testvére, Imre hosszú évek óta terrorizálják, molesztálják a szomszédjaikat.
- Mindkét érintettel kapcsolatban gyámügyi eljárás van folyamatban, melynek szabályait jogszabályok rögzítik. A testvérpárral kapcsolatban folyamatosan érkeztek bejelentések a Gyámhivatalhoz - írta portálunkhoz eljuttatott közleményében a Kormányhivatal.

 Az egyik érintettet a Szegedi Városi Bíróság cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte. Az állapotára tekintettel a hivatásos gondnok kérte a gondnokság alá helyezett személy pszichiátriai otthonba sürgősséggel történő felvételét. Az együttműködést a személy megtagadta. Az otthonba történő felvételéhez szükséges előgondozást is meghiúsult, mivel azt csak egészségügyi intézménybe történő beszállítása útján lehetett volna elvégezni.

2015-ben büntetőeljárás indult ellene, melynek keretében elvégezték a büntetőeljárás során elrendelt elmeorvos szakértői vizsgálatot. Lényegében bevitték a Pszichiátriai Klinikára, ahol alkalom nyílt az otthonban történő elhelyezéséhez szükséges előgondozásra is. A Pszichiátriáról a vizsgálat elvégzése után otthonába bocsátották, nem tartották szükségesnek kórházban történő gyógykezelését.

 2016. február 23-án érkezett meg a Szeged Járási Hivatal Gyámügyi Osztályára az Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthonból a behívó, arra vonatkozóan, hogy van szabad helyük és tudják fogadni.

A másik érintett gondnokság alá helyezése folyamatban van. A Gyámügyi Osztály ügyintézője idézést küldött részére, továbbá megkereste a Pszichiátriai Klinikát a perindításhoz szükséges szakorvosi vizsgálat elvégzése érdekében.
 
- Fontos tudni, hogy Pszichiátriai Klinikára csak abban az esetben lehet sürgősséggel beszállítani bárkit, ha ön- és közveszélyes állapotát észlelik. Ebben az esetben a mentőszolgálat  - szükség esetén rendőri karhatalommal - tud beavatkozni - írta közleményében a Kormányhivatal.

Korábban írtuk:

Szűcs Imre és Ferenc nevű öccse hosszú évek óta keseríti Kiskundorozsmán az utcabeliek életét. Hajmeresztő viselkedésükről többször is beszámoltunk. Az egyenruhások pénteken reggel benyomultak a testvérpár otthonába és elvitték a cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló Ferencet.

– Kilenc óra körül láttam meg a szobámból, hogy rendőrautók álltak meg a Széksósi út 71. szám alatt. Három autóval jöttek, az egyikből sisakot viselő rendőrök szállak ki. Ezután benyomultak a Szűcs testvérek házába – mondta el az akció után Bacsó Károlyné Inci. 

Részletes riport a rendőri akcióról a holnapi Délmagyarországban.

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedagógushallgatóknak tartanak előadást a rendőrök

Prevenciós előadásokat hallgathatnak azok a leendő pedagógusok, akik felvették az Általános… Tovább olvasom