Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Rendőrsapkák bűvöletében

Szeged - Minden a szovjetekkel kezdődött. Pál János rendőrségi szóvivő öt évig tanulta Moszkvában a határrendészet fortélyait, mikor egy szovjet határőrrel elcserélték egymás sapkáit.
A történet 1987-ben játszódott le – a 41 éves alezredesnek azóta negyvennél is több, külföldi országból származó rendőr- és határőrsapkája van.
Adott a kérdés: szívesen válnak-e meg a törvény őrei fejfedőiktől? Pál János taktikája, hogy a Szegedre látogató külföldi delegációk tagjait irodájában fogadja, ahol az illető jól láthatja gyűjteményét.


– Ilyenkor arra terelem a szót, hogy az ő nemzetének sapkájára még nem sikerült szert tennem. Ez eddig jó taktikának bizonyult – mondta az alezredes. Legutóbb egy belga rendőrsapkával gazdagodott, legnehezebben pedig egy német határőrről imádkozta le fejfedőjét. – Meg kellett hívnom borozni, hogy nyélbe üssem az üzletet – mondta a szóvivő.
A gyűjtemény 1987 óta gyarapszik Fotó: Schmidt Andrea
A gyűjtemény 1987 óta gyarapszik Fotó: Schmidt Andrea

Gyűjteményének legextrémebb darabja a már említett sarló-kalapácsos címerrel ellátott szovjet, egy kínai rendőr-, és az a utahi seriffsapka, mely tulajdonosa tavaly Szegeden vakációzott, és bement a rendőrségre az itteni módszereket tanulmányozni. Az épületből már sapkája nélkül kellett távoznia.

Olvasóink írták

 • 2. ftp@freemail.hu 2008. október 10. 13:11
  „Fuck cops!”
 • 1. titkos 2008. október 10. 12:25
  „Hagyják már ezt a szóvivőt.

  Sapkát gyüjt, üldözi a szerencsétlen migránsokat.

  Inkább menjen az utcára és üldözze a bünözőket !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete Sas? Cserepes? Egyre megy...

Szeged - Aláírást gyűjtenek a Cserepes soron lakók, mert nem tudják, miért ilyen magasak a… Tovább olvasom