Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Rendzavarók a teraszon - három rendőrautó érkezett

Szeged - Szemtanúk szerint majdnem tömegverekedés lett a vége egy féltékenységi vitának a szegedi Makkosház egyik vendéglátóhelyének teraszán. Az egyik vendég nehezményezte, hogy a kocsma egy másik látogatója kikezdett nőismerősével.

Szó szót követett, majdnem egymásnak estek a felek. Ütésváltás nem történt, de az egyik fél azzal fenyegetőzött, előveszi a bicskáját, és hívja az embereit. A dulakodásnak és kiabálásnak a rendőrök vetettek véget. Három autóval érkeztek a helyszínre, és igazoltatták a kocsma vendégeit.
A rendőrség sajtóreferensének tájékoztatása szerint T. Ilona, D. Sándor és K. Pál ellen szabálysértési feljelentést tettek rendzavarás miatt.

– Semmi nem történt, egy pofon nem csattant. Örülök neki, ha kijön a rendőrség, mert távol tartják a gazembereket – mondta Tari Árpád, a kocsma tulajdonosa, aki nem tartotta említésre méltónak a történteket.

Az éjjel-nappal nyitva tartó hely vendégeire korábban is panaszkodtak a környéken lakók.

– Amennyiben vendéglátó-ipari egységről van szó, a törvény lehetővé teszi a nyitva tartás korlátozásának elrendelését este 10 és reggel 6 között. Ez minden esetben egyedi elbírálás kérdése. Ha veszélyes mértékű zajról van szó, legyen az zene vagy a vendégek által okozott zaj, az önkormányzat kereskedelmi hatósága jár el – tájékoztatott Ácsné Gunda Judit, a polgármesteri hivatal igazgatási és építési irodájának vezetője.

Erre korábban is volt már példa, de az intézményt nem kívánta megnevezni az irodavezető. Évente 6-8 panasz érkezik az irodához. Nyáron, amikor többet vannak nyitva az ablakok, megnő a bejelentések száma.

Nyitóképünk illusztráció.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enni vagy nem enni – mindennapi kenyerünk

Káros vagy nem a fehér kenyér? Netán felejtsük el a boltit, és süssünk otthon? Íme ünnepi kenyér-összeállításunk. Tovább olvasom