Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

REÖK: színházi előadások

Minőségi színházi előadásokból és népszerű művészekből nem lesz hiány októberben a REÖK-ben.
Az Őszi Kulturális Fesztivál keretében például Bálint András Márai-estje, Bácskai Juli improvizációra épülő pszichoszínháza Létay Dórával és Szabados Mihállyal várja a közönséget.

Neves színművészek vendégszerepelnek októberben a REÖK-ben, ahol bomba produkciókkal indul a színházi előadások sora idén. Október 7-én 19 órakor Bálint András estjét láthatják a nézők, amelyet a Kossuth-díjas színművész, a Radnóti Színház igazgatója Márai 1945 és 1949 között írt naplórészleteiből állított össze az író századik születésnapjára. Bálint András többek között följegyzéseket ad elő a koalíciós időkről, politikáról, hazaszeretetről és költészetről, szellemes megjegyzéseket az író kortársairól.

Huszerett egy hangra a megjelölése annak az előadásnak, amelyet Bíró Kriszta tolmácsolásában láthatunk Parti Nagy Lajos monodrámájából, az Ibusárból október 8-án 19 órakor. „Egy harisnya-szomorú, ám végzetes őszi napon, Sárbogárdi Jolán MÁV menetjegykiadó föllázad", és elpanaszolja sérelmeit. Az előadást Pelsőczy Réka, a Katona József Színház kiváló színésznője rendezte.

Létay Dóra színművész
Létay Dóra színművész

Különleges kezdeményezés Bácskai Juli pszichoszínháza, amelyet közel tíz éve imád a közönség és a benne részt vállaló színészek is. Az esteken nagy szükség van az improvizációra, hiszen a megadott témát két színész – Szegeden Létay Dóra és Szabados Mihály – játssza el a pszichológus-vezető irányításával. Bácskai Juli szerint, ha valaki nyitott, a szórakozás mellett talán még önmagára is ráismer az előadáson, amely október 12-én 19 órakor lesz a REÖK-ben.

Galkó Bence különleges tárlatlátogatásra hívja a nézőket: október hétfőin – 5-én, 12-én, 19-én, 26-án – este hat órától Gulácsy Lajos álomországába kalauzolja őket, amelyhez háttérként festményeit hívja segítségül. Na’Conxypan szomorú, elűzött hercegének kamarakiállítását csak ezeken a napokon láthatják az érdeklődők.

Még mindig keresik a Zoltánfy-alkotásokat

Zoltánfy István életmű-kiállítása novemberben nyílik a REÖK-ben, a tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt szegedi festőművész idén lenne hatvan éves. A szervezők Zoltánfy ismeretlen gyűjtőknél lévő alkotásait is szeretnék bemutatni a közönségnek, ezért kérik azok jelentkezését a rendezveny@reok.hu email címen, akiknél lappang egy-egy ilyen mű.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármester, 60 ezerért

Egyre több települést irányítanak társadalmi megbízatású, tiszteletdíjas polgármesterek – megyénkben 60–72 ezer forintos havi illetményért. Tovább olvasom