Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Reparálható közbeszerzési hiba

Megbüntette a várost a Közbeszerzési Döntőbizottság az e-önkormányzat projekt kapcsán. Az egymillió forintot az önkormányzat tanácsadó cége fizeti ki.
Szeged önkormányzata a gazdasági versenyképesség operatív program (GVOP) keretében nyert 540 millió forintot elektronikus igazgatási rendszer kiépítésére. A kiírt közbeszerzési pályázaton a Siemens győzött. A gyengébben szerepelt Online Üzleti Informatika Rt. megtámadta a döntést. A Közbeszerzési Döntőbizottság nem jogerős határozatában a kérelmező négy kifogásából egynek helyt adott.

Mivel „az eljárási hiba reparálható", ezért nem kell azt megismételni. A 14 szempont szerint rangsorolt cégeket az egyik szempont szerint újra kell pontozni – magyarázta Nagy Sándor. Az alpolgármester kiemelte: nem a város, hanem az ügyben a GVOP-pályázathoz központilag kijelölt, a GVOP-projektet bonyolító budapesti tanácsadó cég felelősségbiztosítója fizeti ki a bírságot, amely a lehető legalacsonyabb összegű.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a döntés azt jelenti, hogy a város vezetése részrehajlóan pontozott, ezért megbüntették. Drégelyi Zoltán kifogásolta, hogy ugyanaz a csapat dönt, amely egyszer már „félrepontozott".

Nagy Sándor emlékeztetett arra, hogy az előző, fideszes önkormányzatot hét alkalommal büntették, összesen közel harmincmillió forintra a közbeszerzési hibák miatt. Az 540 milliós e-önkormányzat projektben kulcsszerepet játszik az önkormányzat informatikai rendszerét működtető Ritek Rt.. Ennek a 100 százalékban városi cégnek a vezérigazgatóját függesztette föl a város vezetése a múlt héten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tompaszigeti kiskerti csend hangjai

Az öreg Picasso összeesküvés elméletet szőtt egy tompaszigeti bulizó társasággal és Szőke Péter volt… Tovább olvasom