Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Repedés miatt esnek el a kerékpárosok

Szeged - Biciklikerék szélességű, mély repedés húzódik jó tíz méter hosszan az aszfalton a kerékpárosokat és a gyalogosokat elválasztó járdasáv között a Kossuth Lajos sugárút és a Tavasz utca kereszteződésében Szegeden.
Ebbe hajtott bele balszerencséjére olvasónk, Tóthné Sáfrány Andrea hétfőn. Elesett, a lábán szenvedett kisebb sérüléseket, a nadrágja és a szandálja is tönkrement.

Éppen belefér a bicikli kereke a repedésbe. Tóthné Sáfrány Andrea is itt szenvedett balesetet. Fotó: Frank Yvette
Éppen belefér a bicikli kereke a repedésbe. Tóthné Sáfrány Andrea is itt szenvedett balesetet. Fotó: Frank Yvette

– Előttem egy kislány tekert, ő is elesett, és szintén kisebb sérüléseket szenvedett. Ő segített talpra, majd megkértem, hogy mivel a halláskárosodásom miatt nem tudok telefonon beszélni, tolmácsolja a rendőrségnek a velem történteket, amit rögzítettek is. A fiamat is felhívtam, aki éppen akkor ért oda, amikor rendőrök gurultak be az utcába. Odahívta őket a baleset helyszínére, de sajnos ők sem tudtak az út lefotózásán kívül mást tenni. Beszóltak a központba, ahol annyit mondtak nekik, hogy a panaszt a fotóval továbbítják az önkormányzathoz. Amíg beszélgettünk, még négyen mentek bele a csíkba, egy nő a rendőr és mellettem csúszott meg, de szerencsére sikerült elkapni. Szégyen, hogy a mélyedésre csak egy sárga csíkot festettek. Ezzel akarják elintézni a kerékpárút javítását? – mondta elkeseredetten lapunknak Sáfrány Andrea.

A városüzemeltetési irodán tegnap azt mondták: a rendőrség jelzésére a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai bójákkal vették körül a balesetveszélyes szakaszt. Az öntött aszfalt zsugorodása miatt éppen az elválasztóvonalnál repedt meg – ha a biciklis a saját sávjában marad, nem történhet baleset. A szakemberek az utat még a héten megjavítják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Róma szemetéből is gyűjt anyagot

Ágoston Lóránt képzőművész a Római Magyar Akadémián lakik ösztöndíjasként. Tovább olvasom