Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Része lesz az életünknek

Szeged - Egy város akkor él, ha együtt van benne a maradandóság és a változás, az állandóság és a szerves fejlődés.
S egy város akkor élhető, ha mindenkinek megvan benne a saját története. A saját történet pedig emlékek és újdonságok sokasága – a nagypapa régi élményei és az unokák rácsodálkozása. A szegedi nagykörút is ilyen: benne van a történelem levegője és a XXI. század – méghozzá együtt és egyszerre.

Ez a városvezetés munkába lépésének első napjától célul tűzte ki, hogy mindez így is maradjon: megőrizzen mindent, ami arra érdemes, és megújítson mindent, ami arra rászorul.

Az átgondolt, következetes terv része volt az is, hogy Szeged egyik legzsúfoltabb – ugyanakkor legelhanyagoltabb alközpontját, a bevásárlás és közlekedés tradicionális centrumát, a Mars teret és környékét teljesen átalakítsa. Így született meg a vadonatúj piac, a korszerű parkoló, a zöld környezet, padokkal, virágokkal, szökőkúttal. És ennek mintegy folytatásaként, kiteljesítéseként nőtt ki a földből rekord idő alatt, határidőre az Árkád impozáns bevásárlóközpont.

Botka László polgármester
Botka László polgármester

Az ÁRKÁD – ami ismét a régi és új találkozása. Hipermodern üveghomlokzatára rácsodálkozhat az unoka, de nagypapája is fölfedezheti emlékeit: az egykori kendergyár vörös téglás burkolatának elemeit híven megőrizte az utókor.

Külön öröm és szerencse, hogy a létesítmény a gazdaság válságos éveiben is a jövőről szól: az építkezés munkát adott több száz szakembernek, a működés pedig mintegy ezer új szegedi munkahelyet teremt. A kialakult új városmag – az idáig húzódó, felújított Gutenberg utcával és a Mars térrel, a korszerűsített közlekedéssel egyszerre lesz vonzó a sétálóknak, nézelődőknek és a vásárlóknak is, jöjjenek bár Szegedről, a környékbeli településekről vagy akár a határokon túlról.

És persze bízom benne, hogy nemcsak vonzó lesz, de hosszú távon is sikereket ígér a hely minden betelepülő kereskedőnek, szolgáltatónak, vállalkozónak is. Az ÁRKÁD része lesz életünknek – és ezzel mindenki nyer.

Botka László, Szeged polgármestere

Olvasóink írták

  • 1. tol 2011. október 03. 21:57
    „nagyon randa épület az Árkád; mint pláza biztosan sikere lesz, hiszen sokkal jobb helyen épült, mint a kinti. Pillanatnyilag semmi szükség nem volt rá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszönet Szeged városának

Szeged - Örömmel tölt el bennünket, hogy több mint 5 évig tartó előkészítés, tervezés és építkezés… Tovább olvasom