Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Reszkessetek, tolvajok!

Szeged - Hangoskodó hajléktalanokra és tolvajokra vadásznak karácsonyig Szeged belvárosában a rendőrök. Tegnap egy bolti szarkát csíptek nyakon a Mars téren, idézést adtak át a Kárász utcán, de jó szóval is szolgáltak egy hajléktalannak.
Kis túlzással ugyan, de szinte ellepték a szegedi belvárost tegnap délelőtt a rendőrök. A Széchenyi téri karácsonyi vásár és a Dugonics tér között összesen 12 egyenruhás sétált fel és alá. Nem karácsonyfa alá valót néztek családjuknak, sokkal inkább a tolvajokat, és az ünnepek közeledtével egyre hangosabb és részegebb hajléktalanokat próbálták kiszűrni a tömegből. Az emberek többsége furcsa szemmel figyelte a szokatlan látványt, ahogy öt rendőr, egymástól méternyi távolságra korzózott végig a sétálóutcán.

– A tolvajok elrémisztése az elsődleges feladat – fogalmazta meg az országos akció célját Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő. A leckét egy Mars téri szarka biztos megtanulta.

Pálfi Tibor törzsőrmesterrel a Kárász utca közepén találkoztunk, aki nem sokkal azelőtt érkezett vissza a Mars térről. Az egyik ruhásboltban kaptak el egy nőt, amint az 23 női fehérneművel a hóna alatt próbált meg kereket oldani. A tolvajt még az üzletben elkapták, majd eljárást indítottak ellene.

A karácsonyi ünnepekig tucatnyi járőr ügyel a rendre Szeged belvárosában. Fotó: Karnok Csaba
A karácsonyi ünnepekig tucatnyi járőr ügyel a rendre Szeged belvárosában.
Fotó: Karnok Csaba

– Még soha nem mentem oda senkihez koldulni. Ráadásul mi nem eldobáljuk, hanem összeszedjük a szemetet – nehezményezte az igazoltatást a sétálóutca közepén, egy padon ülő hajléktalan. Társa okkal látta jobbnak lapítani, hiszen okmányainak ellenőrzésekor kiderült, hogy a bíróság keresi. Az idézést a Szegedi Rendőrkapitányságról szállították ki a férfinak, akit korábbi közterületen való hangoskodása miatt kerestek.
– Egyenruhában nem túl feltűnő tolvajokra vadászni? – tettük fel a kérdést Szenti Szabolcsnak. A válasz: az ünnepek előtt civil ruhás nyomozók is járják a várost, akiknek a tettenérés a dolguk.

Padon ülő szegediektől érdeklődtünk: a sok rendőr jelenléte mellett nagyobb biztonságban érzik magukat? Egyedül Pászti Ágnes nehezményezte a túlzott rendőri jelenlétet. A volt szegedi tanácsnok az egyik járőrhöz sétálva adott hangot nemtetszésének: miért állják körül az egyenruhások a hajléktalanokat, talán meg akarják félemlíteni őket?
Pedig nem csak idézést adtak át a rendőrök a fedél nélkül élőknek. Az egyik hajléktalanról kiderült, hogy testvére eltűntként keresteti. A szegedi férfi nyár óta nem beszélt bátyjával, eddig Szarvason volt, és csak a napokban tért vissza Szegedre. Azt mondta, hogy nincs jó viszonyban a testvéreivel.

– Jönnek az ünnepek, béküljenek ki – tanácsolta neki az egyik járőr. A férfi táskáját a hóna alá csapta, és elindult a Dugonics tér felé, de még válaszolt: – Karácsonyra hazamegyek.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. darch 2009. december 16. 12:22
  „Ezt a jó szokásukat - ha kérhetem - az év többi 350 napján is tartsák meg.”
 • 33. varadipal 2009. december 14. 18:23
  „Úgy vélem a "debil" és a" belerondít" kifejezések a DM-nél tiltólistán vannak. Még több rendőrt kívánok az utcára, és az olyan helyekre, ahol tömegek fordulnak meg.A tolvajok ne reszkessenek, hanem a sitten üljenek.”
 • 32. spiler 2009. december 13. 20:03
  „a MÁV is ellenörizhetne a saját rendőrségével BP-BCSABA vonalon a gyerek telefonát lopták el pénteken a voda letiltásért 4.700,-ft-ot kér.azért ez is felháboritó.............”
 • 31. varadipal 2009. december 13. 18:24
  „24. Johnson. Milyen Gárda? A betiltott? vagy a rongyos?, vagy az ifjú? vagy netán a vas? Nekem jó lesz a hivatalos rendőr is, csak legyen látható , ott és akkor, amikor kell.”
 • 30. hb 2009. december 13. 18:16
  „a kiskamasz tinihordákat ki figyeli????”
 • 29. uborka 2009. december 13. 13:53
  „KÜLÖNBEN MEG MINEK??? MÉG ESZÜKBE JUT EGY JÓ KIS RABLÓTÁMADÁS!!!!! ÉS OTT HOVA UGRANAK KI???? SZÉGYEN ILYEN EMEREKET ALKALMAZNI. ÜGYES A SZEMÉLYZETIS ÉS A HANYAG ORVOSI VIZSGÁLAT. AZ ORVOST ÉS A HUMÁN IRODA DOLGOZÓJÁT ÜLTETTNÉM DRASKOVICCSAL A HIDEG CELLÁBA, GONDOLKODNI, ÜRES ZSEBBEL!!!!!!!”
 • 28. uborka 2009. december 13. 13:49
  „NEM AUTÓBAN KELLENE EZEKET A BÖLCS HAZUG RENDŐRŐKET MELEGITENI,HANEM AZ UTCÁN KOPPANÁSTÓL KOPPANÁSIG MINT RÉG MULT IDŐBEN 24 ÓRÁBAN AZ 1-ES JÁRŐR, SAJNOS AKKOR NINCS JELENTKEZŐ RENDŐRNEK!!!!!!!!”
 • 27. E! 2009. december 12. 17:54
  „Az év többi részében sem ártana. Péntek és szombat esténként pedig főleg :P”
 • 26. web 2009. december 12. 16:53
  „a d.....m....cs kártyajós asszonyságot is megállíthatnák már, ne zaklassa az embereket, a l.sty.....n familia is teszi a dolgát, de még hogy ! Ezek egész évben aktualizálják magukat, néha igen látványosan és fülsüketítően.”
 • 25. flexsnake 2009. december 12. 13:20
  „23. nem karácsonyig hanem karácsonyig a szakközepesekkel kiegészítve. Biztos örülnek neki a síszünet helyett ..... mászkálhatnak :D”
 • 24. Johnson 2009. december 12. 09:05
  „Én jobban biznék abban ha a Gárda járőrözne,arra legalább felfigyel a tolvaj szemét banda!”
 • 23. vogyo 2009. december 12. 04:35
  „Járőröznek!!!! és miért csak karácsonyig??????????”
 • 22. mosómasa 2009. december 11. 20:16
  „Na végre! Ez a természetes, nem? CSak járőrözzzenek nyugodtan , a tisztességes embereknek biztosan nincs kifogása ez ellen. Ha a hölgyet is érte volna valami negatív "élmény", biztosan másképp vélekedne. Vagy pályázik valamelyik ombudsman helyére?”
 • 21. Yucca 2009. december 11. 20:01
  „Nagyon egyetértek: akinek nincs félnivalója, az igenis örömmel látja a sok (több) rendőrt az utcán, - persze tényleg jó lenne nemcsak a belvárosban, hanem pl. erre Makkoson is, bár tudjuk, kevesen vannak és kevés pénzért melóznak.
  Pászti meg húzzon el oda, ahová mondtátok: normális "közéleti szereplő" /?/ hogy lehet fennakadva a rendőri jelenléten?
  Azt a folyton részeg és a minap a Kárászon hangosan éneklő hajléktalant -- aki nyáron a két lábát rángatva szokott táncolni a mindenféle vacakkal teleaggatott, szerencsétlen kutyájával (most nem volt vele, remélem elszökött tőle végleg) -- igazán eltüntethetnék a képből végleg. Kiabál, köpköd, zaklat, káromkodik. Undorító egy fazon, -- nem azért, mert hajléktalan, hanem mert agresszív és folyton piás.”
 • 20. joy 2009. december 11. 19:52
  „Jó szó:
  Menj melegebb helyre!”
 • 19. zsazsanéne 2009. december 11. 19:31
  „Igenis többször kellene rendőrt látni máskor is,a Mars tér körül is,ott dekkol a zsebes csapat,meg a cigit kinálók.Ágika meg ügyvédkedjen ,s szivassa az ellenfelét,ahhoz igencsak ért.Elég szegénységi bizonyitvány a kamarára nézve,hogy elmarasztalt okirathamisitás után még lehet dolgozni.Úgy látszik itt mindent lehet? Az állást meg valakik neki alkották,köszönetük jeléül,itt dijjazták meg állami pénzen.Mert kiváncsi lennék a munkaköri leirásra,mi is áll benne?Örüljün,hogy rendőr van az utcán,s a hajléktalanokat pedig rendre intik,semmi szükség,hogy zaklassák a járókelőket.Ha annyira nem tetszik neki,ajánlom vigye haza párat .Akinek nincs vaj a füle mögött,az nem veszi zaklatásnak a rendőri jelenlétet.Nekik ez a feladatuk.”
 • 18. szegedil 2009. december 11. 18:49
  „A másik: Nem mindegy, hogy ki ez a Pászti Ágnes? Ő ott mint vásárló lett megkérdezve. Saját vélemény. Valaki rosszul érzi magát a rendőröktől, ez van. Itt a Bözsi nénit a faluról is meg lehetett volna kérdezni, nem ez a lényeg.”
 • 17. szegedil 2009. december 11. 18:41
  „szerintem a hajléktalanokkal van ott a legkevesebb probléma”
 • 16. dodó 2009. december 11. 18:00
  „Pásztiági nem okirathamisító (jogerősen) véletlenül?
  Nem azért csak "tanácsnok" és nem pm.helyettes, mert volt ez a kis ügyecskéje?
  Ki(k)ről tud sokat, hogy 12 év próbálkozás után megkapta/neki kreálták ezt a beosztást?
  Az ogy-i választási bukták után fel tudja-e még idézni, hányfajta kisebbségi önkormányzatba próbált bejutni?
  Az előző alapján jogos a kérdés: melyikhez sorolná magát?
  Emlékszik-e még, hány pártot próbált ki az elmúlt 20 évben!
  Jövőre melyik párt színeiben/listáján indul?”
 • 15. kuyulu 2009. december 11. 17:50
  „Nekem Pászti Ágnesről más jut eszembe!! A visszadátumozott eltartási szerződés!! Szegény nagypapi nem akart senkivel szerződni, de mikor leesett a lábáról kénytelen volt!! Igen már egy évvel előtte, senki nem tudta a titkot, a temetésen derült ki. Köszönjük neki!!!”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemmel szavaz a Fidesz

Szeged - A 2010-es költségvetés nem 12 hónapra tervez, nem ad egy évre elegendő forrást az… Tovább olvasom