Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Rettegnek a Vadkerti téren és környékén

Bosszútól tartva csak nevüket elhallgatva mertek beszélni a szegedi Vadkerti téren és környékén lakók arról, hogy a hétvégenként randalírozó, őket fenyegető részeg fiatalok miatt nem tudnak aludni, pihenni Szeged egyik legcsendesebb városrészében, Alsóvároson.
Hétvégenként részeg fiatalok üvöltöznek, fenyegetőznek, randalíroznak a békés Alsóvároson. Fotó: Frank Yvette
– Feleségemmel együtt hetek óta rettegésben élünk. Hétvégenként nem tudunk aludni. Én szívbeteg vagyok, az asszony az életemet félti. Az orvosok azt tanácsolják, ne idegesítsem magam, de könnyű ezt mondani, amikor hol péntek, hol szombat éjjelenként részeg fiatalok üvöltöznek a téren, kővel kopogtatnak a házunk falán, betörik ablakainkat, ha szólni merünk, fenyegetőznek, rugdossák a bejárati kaput – mondja egy szuszra a szegedi Vadkerti téren harminc éve lakó idős férfi, aki az életét megkeserítők bosszújától tartva névtelenséget kért.

Jó néhányan állnak körülöttünk. Idősek, középkorúak, fiatalok, nők és férfiak végsőkig elkeseredve, de csak inkognitójukat megőrizve mernek beszélni hónapok óta tartó kálváriájukról. Mindannyian hangsúlyozzák, nem a Vadkerti téri kocsmával van bajuk, ahol korábban, hetente egyszer, szolid körülmények között szórakoztak az idősebbek. Az ellen sincs kifogásuk, hogy a vendéglátóhely új bérlője mintegy három hónapja pénteken vagy szombaton a fiataloknak is szórakozási lehetőséget biztosít.

A rendőrség várja a bejelentést

A Szegedi Rendőrkapitányság arra kéri a Vadkerti téren lakókat, ha a környékükön randalírozó fiatalok hangoskodnak, fenyegetőznek, hívják a rendőrség ügyeletét a 107-es, vagy a 112-es hívószámon. A rendőrség az ilyen bejelentések esetén járőrt küld a helyszínre.

– A baj az, vagy inkább az a mi tragédiánk, hogy a sörözőben mulató fiatalok egy idő után kijönnek a térre és nyolc-tíz fős csoportokba verődve üvöltöznek, üvegeket törnek – mondja a tér túloldalán álló nagy társasház egyik lakója. Azt már a többiek teszik hozzá, hogy a szemlátomást részeg fiatalokat hiába kérték többször is, hogy ne ordítozzanak, este 9-10 órától hajnal 3-4-ig randalíroznak. Egy fiatal lány megjegyzi, hogy már ő is próbált velük beszélni, de trágár szavakkal fenyegették meg, üvegeket dobáltak szerteszét, néhány házat pedig festékszóróval összefirkáltak.

– Harminc éve itt lakunk, de ha életben akarok maradni, nem tehetünk mást, el kell adnunk az életünk során megteremtett vagyonunkat, és el kell költöznünk – mondja az idős férfi. Felesége szerint szívbeteg férjét a hét végén annyira kiborította a fiatalok randalírozása, hogy attól tartottak, nem éli túl. Rosszul lett, be kellett vinni az orvosi ügyeletre, ahonnan továbbszállították a kórházba.
– Az orvosok figyelmeztették: ha idegeskedik, nagyon komolyra fordulhat az állapota. De mit tegyünk, ha már a hét elején a hét végétől rettegünk – mondja a feleség.

A Vadkerti tériek remélik, a nyilvánosság segít megoldani problémájukat, ha nem, akkor már nem tudják, kihez forduljanak, eddig senki nem állt melléjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anna-kúti csomópont: átépítés két év múlva

Az Anna-kúti csomópontot csak két év múlva építik át. A képviselő-testület pénteken dönt arról, ki… Tovább olvasom