Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Rezegtetés: Mórahalmon magyarázott a Mol

Mórahalom - A Mol Nyrt. szakemberei és a kivitelező cég képviselői tartottak lakossági fórumot hétfőn Mórahalmon, az Aranyszöm Rendezvényházban.
Csányi Lászlón, Mórahalom alpolgármesterén és Toroczkai Lászlón, Ásotthalom polgármesterén kívül mindössze hat érdeklődő jelent meg.

Mint megírtuk, Mórahalom, Ásotthalom, Üllés és Forráskút alatt kutat a Mol kőolaj után. Ennek egyik lépése a most induló úgynevezett 3 dimenziós szeizmikus mérés, melynek során a felszínen vagy a felszín közelében rugalmas hullámokat keltenek.

Volter György, a Mol KT Üzleti Támogatás vezetője elmondta, a munkavégzés ideje alatt megnövekedett teher- és áruforgalommal kell számolni. A bányatörvény értelmében az okozott károkat megtérítik. Szalma Elemér, a kivitelező cég szakértője a kártalanítási menetrendről beszélt. – Addig nem megyünk el erről a területről, míg mindenkit nem kártalanítunk – fogalmazott.

Lakossági fórumot tartottak a Mol Nyrt. szakemberei és a kivitelező cég képviselői Mórahalmon. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Toroczkai és Csányi a földutak állapota és a zaj miatt fejezték ki aggodalmukat. – Nem akarunk újságcikkeket, nem akarunk ügyeket. Az úthibákat azonnal kijavítjuk – mondta Volter György. A jelenlévőket megnyugtatták, Mórahalom belterületén, illetve éjszaka nem végeznek zajjal járó vibrátoros vizsgálatokat.

Toroczkai arra hívta fel a kivitelezők figyelmét, hogy a migránsok miatt figyeljenek az értékes munkagépekre. – Most mosolyognak, de nem viccelek – tette hozzá Ásotthalom első embere.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rogers Gimnáziumért tüntettek Szegeden

Kétszázan vettek részt hétfőn a szegedi Rogers-gimnázium megmentéséért szervezett tüntetésen. Szülő és diák egyről beszélt: néhány ember hibája miatt nem szabad ezret büntetni. Képgalériával. Tovább olvasom