Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Rising Star: Barnától Pásztor Anna is elájult

Szeged - Egy szegedi énekes is lehetőséget kapott, hogy a Rising Star élő adásában a nézők szavazataiért küzdhessen. Verba Barna év elején egy amatőr internetes videónak köszönhetően pillanatok alatt lett ismert, amint egy szál gitárral a Kárász utcán énekelt. Különleges kisugárzásának Pásztor Anna sem tudott ellenállni.
Ismerős arc tűnt fel vasárnap este a Rising Star műsorában. Verba Barnát nem csak a szegediek ismerhetik, hiszen egy YouTube-ra feltöltött videónak köszönhetően villámgyors netes karriert futott be, amint gitárjával a belvárosban zenél. Úgy tűnik, a 19 éves fiatalember a következő időszakban a Kárász utca helyett a TV2 tehetségkutatójában énekel majd, hiszen meggyőzte a zsűrit arról, helye van az élő műsorban, ahol a nézők döntik majd el, kap-e esélyt, hogy az egyik döntős lehessen.

Barnáról mi is írtunk márciusban, amikor az internet sztárja lett. Akkor még úgy fogalmazott, a zenélést ráér később is komolyan venni, inkább kosaras karrierjét építené. Ezt a mostani lehetőséget azonban nem akarta kihagyni.

– A sok pozitív visszajelzés felbátorított, és elhatároztam, hogy megpróbálom – mesélte Barna, aki végül a zsűri elé úgy állt: lesz, ami lesz. – Borzalmas formában voltam, végigköhögtem az egész napot. Nagyon kellett koncentrálnom, hogy tisztán énekeljek. De végül, ha nem is nagy magabiztossággal, de bejutottam az élő műsorba.

Verba Barna: Nem szeretném, ha úgy néznének rám, mint celebre. Inkább mint egy emberre, akit tisztelni lehet. Fotó: Karnok Csaba
Verba Barna: Nem szeretném, ha úgy néznének rám, mint celebre. Inkább mint egy emberre, akit tisztelni lehet. Fotó: Karnok Csaba

Barnától egyértelműen Pásztor Anna volt elájulva, őt egy perc alatt elvarázsolta a sármos fiatalember. Ki is állt mellette, amikor Feke Pál, KERO és Mező Misi azt latolgatták, vajon elég bátorság van-e benne ehhez a műsorhoz. Így végül Barna a kék ajtón mehetett ki a meghallgatásról.

– Az élő műsor miatt nem izgulok jobban, mint bármelyik másik fellépésem esetében – mondta a szegedi fiatalember, aki reméli, hogy tetszik majd az embereknek, amit csinál. Folyamatosan készül az élő bemutatkozásra, és igyekszik kihasználni, hogy most profi stábbal és énektanárokkal dolgozhat, Eddig ugyanis soha nem tanult énekelni.

– Gyerekkorom óta éneklek fürdőszobában, az osztályban vagy éppen városi rendezvényen, de csupán ösztönből. Később Szekeres Tamás barátommal, aki beatboxol, kiültünk a rakpartra, és azt vettük észre, hogy mindig sokan körénk gyűlnek. Biztatásra próbáltuk meg a Kárász utcát, ahol hamar kiderül, így még a fagyira valót is meg tudjuk keresni. Tamás szerepe nagyon meghatározó a zenei „karrieremben", sokat köszönhetek neki.

Barna „civilben" a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karon testnevelő-edző szakon tanul. Kosárlabdaedzőnek készül, most azonban könnyen meglehet, hogy a celeblétet is kipróbálja, amitől szintén nem fél. – Azt gondolom, ettől még nem leszek több másoknál, és nem is szeretnék elszállni. Igazából nem is szeretném, ha úgy néznének rám, mint celebre. Inkább mint egy emberre, akit tisztelni lehet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak a nyomorban élők szegények

Az Eurostat adatai szerint mintegy 3,5 millió ember él havonta kevesebb mint 65 ezer forintból. Tovább olvasom