Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Ritkán zenél a Dugonics téri szökőkút

Szeged - Több mint egy éve beázott a Dugonics téri szökőkút, a hifi is tönkrement. Megjavították, mégsem zenél mindig a szegedi látványosság.
– Hétvégén sem zenél a szökőkút, pedig nemrég újították fel. Miért néma a tér? – kérdezte olvasónk a Dugonics téri szökőkútról. Megjegyezte, a zenélő szökőkút éppúgy a város dísze lehetne, mint a körülötte megszépült Dugonics tér.

Az eső az emléktáblával is elbánt. Fotó: Segesvári Csaba
Az eső az emléktáblával is elbánt.
Fotó: Segesvári Csaba

A szökőkutat a város 2008-ban 90 millió forintból újíttatta fel. Az azóta beázott emléktábla szerint a hangszórókból a Király-König Péter Zeneiskola összeállításai, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok 2008-as darabjainak dalai szólnak. Az eső nemcsak az emléktáblával, hanem a szökőkúttal is elbánt. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.-től megtudtuk, a zenélő látványosság 2013-ban beázott, javítása sokáig tartott. – Június végén, július elején a folyamatos rendezvények miatt a zenét kérésre lekapcsoltuk. Azóta viszont folyamatosan működik a zenélő szökőkút – mondta Nagy András, a cég Közterületi Építmények Csoportvezetője.

Hiába javították meg a beázott hifit, nem zenél. Fotó: Segesvári Csaba
Hiába javították meg a beázott hifit, nem zenél a Dugonics téri szökőkút.
Fotó: Segesvári Csaba

Működik, mégsem hallják? A válasz egyszerű, a beázás óta a lejátszót rendszeresen újra kell indítani. Azaz egy embernek minden lejátszási lista végén le kell másznia a tér nyugati oldalában lévő szervizaknába, ahol egyszerűen megnyomja a play gombot. Hétvégén viszont nincs, aki lemásszon, így leginkább munkaidőben zenél a szökőkút. A környezetgazdák azt mondják, a kézi vezérlést hamarosan felváltja az automatika. – A frekvenciaváltókkal együtt kicserélik a HLMI-kezelőpanelt. Ez tartalmaz majd egy belső lejátszót, SD kártyára töltött zenével. A munkát már megrendeltük, de a kivitelezést csak augusztusra vállalták - mondta Nagy András.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elítélték és kiutasították az országból az embercsempészt

Gyorsított eljárásban 1 év 4 hónap , 2 évre felfüggesztett börtönnel sújtották a szerb férfit. Tovább olvasom