Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

RoBa Millennium: ez mocsokság

„Mocsokságot" írtunk a cégéről, ezért nem nyilatkozik – jelentette ki a RoBa Millennium Kft. ügyvezető igazgatója, akit eddig hiába kerestünk, nem értük el.
Nem csak most jártunk így vele – és nem csak mi. Ez az a kft., amely milliós sikerdíjak fejében többmilliárdos humanitárius támogatást ígért településeknek csatornázásra, de eddig nem teljesítette, amit vállalt. Ezt írtuk. Más újságok cikkeiben a csalás szó is szerepelt.

Becslések szerint közel egymilliárd forint sikerdíjat gyűjtött be több mint negyven önkormányzattól a RoBa Millennium Kft. az elmúlt években, de ígéretét eddig nem teljesítette: nem jön a humanitárius segély a csatornázásra. Megyénkben Szegvár, Szatymaz, Sándorfalva és a kisteleki kistérség öt települése kötött szerződést, és fizetett a cégnek. Előbbi három település visszalépett. Sülysáp feljelentést tett a történtek miatt. A kft.-nek most minden fórumon kézzel-lábbal kellene tiltakoznia a csalás gyanúja ellen. Ehelyett hallgat. Már az is érdekes, ahogyan a sajtó kérdéseihez viszonyul.

Hiába hívtuk többször is a RoBa Millennium vonalas számait, nem vette föl senki a telefont. Üzenetet is hagytunk. Végül a cég pesti, Pannónia utca 96. szám alatti irodájának egyik szomszédjával is beszéltünk, ő nem értette, miért nem tudjuk elérni a kft. dolgozóit, amikor szinte mindig benn vannak. Interneten találtunk rá a cég ügyvédjének telefonszámára. Zakor Mária elmondta, a támogatási szerződések előkészítéséért felelős, ez a munka folyik – a cég egyéb ügyeiről nem nyilatkozik. Hozzátette, hogy ez nem fenyegetés, de gondoljuk meg, hogyan foglalkozunk a témával, mert egyes lapokkal szemben sajtópert indítanak. Megadta a kft. igazgatónőjének, Krupa Mariannak a telefonszámát. Ezt többször is felhívtuk, hiába, az automata mindannyiszor azt mondta, „nem kapcsolható".

Első cikkünk az összegyűjthető információkkal szombaton jelent meg. Nyilvánvalóan Krupa Mariann is olvasta, mert hétfőn – miután a kft. irodájában fölvették a telefont, így titkárnőjénél üzenetet is tudtunk hagyni neki – visszahívott. Közölte: „maguk annyi mocsokságot írtak rólunk, hogy ezek után nem nyilatkozom". Hozzátette: ellenünk is sajtópert indít. Azt is mondta, nem hiszi el, hogy kerestük, mert ennek nincs semmi nyoma a telefonján.

Az igazgatónőtől azt szerettük volna megtudni, a cég mikor teljesíti, amit vállalt; hány önkormányzattal áll szerződéses kapcsolatban; mennyi sikerdíjat gyűjtött össze; mit szól ahhoz, amit az újságok írnak: hogy ez egy milliárdos csalás. A neten nem találtunk olyan újságcikket az utóbbi három hónapból, amelyben a cégvezető érdemben nyilatkozott volna.

Ne hozzon magával magnót!

Nem ez volt az első alkalom, hogy megpróbáltunk információhoz jutni a RoBa Millenniumtól. Korábban lapunk főszerkesztő-helyettesét Budapesten fogadta volna a cég igazgatónője, aki kikötötte: amit mond, az nem jelenhet meg újságban, és kollégánk nehogy hangrögzítőt vigyen a találkozóra. A kft.-vel mások is hasonlóképpen jártak. A Népszabadság tavaly egy hónapig várt a kft. válaszaira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autómosó nem kell, éttermet vesznek

Bordánynak, Deszknek étterme van, Csongrádnak borháza, Sándorfalvának tavai, Mórahalom bivalyokat… Tovább olvasom