Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Robbanástól félnek a benzinkútnál

Harmadszor égett az idén a nyárfa termése és a gaz az Etelka sori benzinkútnál. Noha nem jelent közvetlen veszélyt, a töltőállomás tulajdonosa és a környék lakói robbanástól félnek.
A benzinkutasok szerint égető szükség lenne a nyárfák kivágására Felsővároson. Fotó: Frank Yvette
Idén harmadszor gyújtották fel a gyerekek Szegeden az Etelka sori benzinkút mellett a nyárfasor virágát. A tűzoltók kivonultak, de addigra a töltőállomás dolgozói kézi poroltókkal eloltották a tüzet. – A magas fűben megtapadó nyárfapöszlék ráadásul gyorsan fellángol, a futótűz pedig pillanatok alatt terjed. Ha a lángok átérnek a kút üzemanyagtartályaihoz, tűz- és robbanásveszélyt jelenthet – magyarázta Berényi János. A töltőállomás tulajdonosa megoldást sürget. A huszonhat nyárfa azonban elkerített területen áll, többségi tulajdonosa ráadásul egy kiskunhalasi magáncég. A kúttulajdonos és a lakók Pászti Ágnes és Pintér Ferenc Centrum párti önkormányzati képviselőkhöz fordultak segítségért.

– Hónapok óta próbálja az önkormányzat rendezni a helyzetet a magántulajdonossal. A tűzveszély miatt a benzinkúthoz közeli nyárfákat sürgősen ki kellene vágni – tájékoztatott Pászti Ágnes. A képviselőnő a jegyző segítségével újra indítványozta a kapcsolatfelvételt a halasi fatulajdonosokkal. Addig is a jegyző a kerítés mentén kaszálást rendelt el. A környék önkormányzati területén az utóbbi években harminc pelyhező nyárfát vágtak ki, de minden egyes fa helyzetét egyedileg bírálja el az önkormányzat.

A városi tűzoltóság ügyeletén megtudtuk, amilyen könnyen meggyullad a nyárfa termése, olyan gyorsan el is lángol. A benzinkutakat biztonságosan építik meg, ezért a pehely nem jelent közvetlen tűzveszélyt, csak ha a kútnál álló autók alá kerülne be az égő gaz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutatás a gazdasághoz szabva

A közelmúltban kapott Szilárd Leó-díjat a szegedi Dékány Imre professzor, aki főként… Tovább olvasom