Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Rock and Roll Circus a Kass Galériában

Szeged - Gömör Tamás fotográfiáiból nyílik kiállítás a Móra Ferenc Múzeum képzőművészeti kiállítóhelyén, a Kass Galériában június 20-án, pénteken délután fél 5-kor. A sajátosan megválogatott anyag bemutatóját az alkotó édesapja, dr. Gömör Béla ajánlja az érdeklődők figyelmébe.
Napjaink egyik polihisztora a kiállítást nyitó édesapa: neves reumatológus, egyetemi tanár, író, publicista, alkalmazott grafikus, műgyüjtő, szerkesztő, és esetünkben talán kiemelendő, Bäck Manciról, az elfeledett szegedi fotográfusnőről született könyv okán is, hogy fotóesztéta-fotótörténész.

Bizonnyal nem véletlen, hogy a most önálló szegedi tárlattal jelentkező Gömör Tamás oly’ sokoldalú alkotó egyéniség. „Az alkalmazott fotográfia szinte minden területén dolgoztam: készítettem naptárt, termék- és divatkatalógust, lemezborítót, könyv- illusztrációt, óriás plakátot, enteriőr és reprodukciós fényképeket. Mindazonáltal, leginkább az emberközpontú ábrázolást kedvelem" – mondja magáról az ifjabbik Gömör.

Rock and Roll Circus a Kass Galériában.
Rock and Roll Circus a Kass Galériában.

A most nyíló és augusztus 31-ig megtekinthető Rock and Roll Circus című fotókiállítás témája, s természetszerűen a címválasztása sem esetleges. Gömör Tamás tizennégy évesen kezdett el megismerkedni azzal a hathúros hangszerrel, amely mára a mindennapjai részévé vált. Az elmúlt tizenöt évben írt dalokat és szövegeket  más előadóknak is, játszott alkalmi zenei projectekben-formációkban, majd sok-sok zenekaron keresztül vezetett az út a már lassan ötödik éve aktívan koncertező, három videó klippel és egy nagylemezzel rendelkező Fugu zenekarig, ahol énekes-gitárosként, illetve dal- és szövegíróként tevékenykedik.

A jelenlegi, hatodik önálló kiállítása anyagát, azok a „pályatársak" portréi alkotják, akiket hellyel-közzel a korosztályának tekinthet. A névsor korántsem teljes – mint mondja - tervezi a sorozat folytatását, hiszen nem titkolt szándéka, azokat a tehetséges zenészeket is bemutatni, akik nem kapnak elég popularitást a hazai könnyűzenei életben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumok éjszakája Szegeden

Szeged - A szombati Múzeumok éjszakájára ajánlottak kulturális körsétát mai közös… Tovább olvasom