Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Rókák szívatták a gólyákat

Több éve hagyomány a szegedi Kőrösy József Közgazdasági Szakközépiskolában, hogy a kilencedikes diákokat, vagyis a gólyákat beavatásnak vetik alá a rókák, azaz a tizedikesek. Az újonc középiskolások délután két órán keresztül hajtottak végre furcsábbnál furcsább feladatokat a belvárosban.
Vidám gólyalányok a Stefánián. Fotó: Schmidt Andrea
Nem lehetett nem észrevenni kora délután a szegedi belvárosban a Kőrösy József Közgazdasági Szakközépiskola kilencedikes diákjait. Gólyacsőrrel orrukon, „Kőrösys gólya vagyok" táblával a nyakukban, különféle maskarákban, hangoskodva vonultak az utcákon. Ez volt a beavatásuk – diáknyelven: a nyilvános szívatásuk.

Volt olyan osztály, melynek diákjait bohócnak, másokat koldusnak vagy esőembernek öltöztettek a beavatást szervező tizedikesek. Egyik csapatban a lányoknak fiú-, a fiúknak lányruhát kellett ölteni. Vonulásuk közben időnként vécépumpával hajtott gördeszkára pattantak, vagy bekötött szemmel etették egymást joghurttal.

– A legjobb feladat az volt, amikor egy idegen férfit kellett megkérni, vegye el valamelyikünket feleségül – mesélték a 9/A-sok. – Még kézcsókot is adott, és megígérte a lagzit, csak előbb még be kellett mennie a bankba – dicsekedett hódításával Módi Nikolett, akire ez a „szép" feladat hárult. Az a lány sem fintorgott, akinek az ecetes vízből kihalászott almát kellett megennie, sőt: amikor a Radnóti gimnázium előtti téren kellett koldulni, azt is lelkesen megcsinálták a kiválasztottak.

– Néha kicsit égő ez az egész, de azért jól szórakozunk – mondta Fábián Dorina, az egyik gólya. Hozzátette: mást nagyon nem is tehetnének, hiszen kötelező a részvétel. Kísérőjük, a tizedikes Sárközi Olimpia viszont megnyugtatta őket: a feladatok összeállításánál jóval humánusabbak voltak, mint a tavalyi csapat. – Nekünk többek között a Kárász utca közepén kellett vetkőznünk, és tizenkét embernek kellett elszopogatnia egyetlen szem Tic-Tac-ot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A palackos gázért is többet kell fizetni

Több mint 4 százalékkal drágult a PB-gáz: egy palack cseréje az eddigi 3330 forint helyett 3490… Tovább olvasom