Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Romák-Gárda: Lezárult a nyomozás a mindszenti verekedés ügyében

A rendőrség befejezte az augusztus elején a mindszenti kompnál megvert férfi ügyében a nyomozást. A verekedő romák ellen csoportos garázdaság lehet a vád.
Még augusztus 7-én délelőtt a mindszenti komp baksi oldalán Gy. István, egy kisteleki férfi várakozott, hogy átkeljen a Tiszán. Ekkor érkezett meg Baksról egy félplatós kisteherautó, ami autója elé állt, de nem a sorban.

Közöttük szóváltás alakult ki emiatt, melynek során a kisteleki rokkantnyugdíjas nehezményezte, hogy a sorban elé álltak. A rokkantnyugdíjas féfi a vita hevében egy husángot vett elő autójából, amivel megfenyegetette a gyanúsítottakat.

Időközben a roma vállalkozó 29 éves ismerőse érkezett a helyszínre, aki megpofozta a kisteleki lakost. A verekedésben még két személy vett részt. A dulakodás csupán néhány percig tartott, majd a romák felmentek a kompra, míg Gy. István visszament Kistelekre.

Sérülései - az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint - 8 napon belüliek voltak.

A Kisteleki Rendőrkapitányság az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság és könnyű testi sértésben tett vádemelési javaslatot az ügyészségnek.

A verekedést követő napokban a Magyar Gárda és a Jobbik demonstrációt szervezett Kisteleken. A megvert férfi pedig a Jobbikkal közösen szervezett sajtótájékoztatóján bejelentette: belép a pártba. Időközben R. Tibor, roma vállakozó a kisebbségi ombudsmanhoz fordult panasszal. Szerinte ugyanis a szélsőjobboldali párt, valamint a Magyar Gárda politika nyomást gyakorolnak a rendőrségre, és ezzel befolyásolják a nyomozást.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint, a kisteleki rendőrök 20 személy ellen szabálysértési feljelentéssel éltek, akik a rendezvényen a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda tevékenységét tovább folytatták. A szabálysértési eljárásokat az érintettek lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságok folytatják le.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. lidocain 2009. szeptember 11. 19:39
  „31 Zsolt! hsz-edben minden lényeges benne volt! :)”
 • 38. turulvedo 2009. szeptember 11. 13:13
  „A legújabb tragédia ezúttal Pesterzsébeten, egy kis bolt előtt következett be, ahol két cigány ordítozni kezdett az eladóval, mert nem tudta őket közismerten legendás, kényes ízlésüknek megfelelő itallal kiszolgálni.(Ámbár a híradók képsorai alapján olybá tűnt, hogy meglehetősen gazdag választékkal rendelkezett a bolt) Erre az őket csendesíteni igyekvő férfira támadtak, ütlegelni kezdték, szerencsétlenségére épp ekkor ért a bolt elé a leendő áldozat, egy 53 éves magyar férfi, aki a sértett védelmére kelt. Ez lett a végzete. A két állatnak sem nevezhető lény rátámadt, s szó szerint halálra rugdosták. Tradicionális cigány szokás szerint, a gyilkolás eltökélt szándékával eleve biztosra mentek, akárcsak Szögi Lajos esetében: csak a fejét rúgták, azt is hússzor. Ez a borzalmas eset , illetve az a társadalmi környezet, melyben megtörténhetett ismét felvet bennünk néhány kérdést.
  Miféle lények ezek, akik bestiális kegyetlenséggel , eleve a gyilkolás szándékával vadállatként támadnak békés járókelőkre? Hogy a fenébe nem sikerült 600 év alatt elsajátítaniuk a civilizált emberi együttélés normáit? Miért gondolják ( gondolják egy frászt, hanem ösztönösen cselekednek) úgy, hogy ők bármit megtehetnek, de rájuk semmiféle törvény, morális parancs, önkontroll nem vonatkozik?”
 • 37. ocsi1 2009. szeptember 11. 12:04
  „Szigorúan kiosztani a megérdemelt éveket.”
 • 36. zeitgeist 2009. szeptember 11. 11:56
  „kár hogy nem ültetik le őket úgyse”
 • 35. KaszaOne 2009. szeptember 11. 11:35
  „Flexsnake (Egri Zsolt) provokációjának nem szabad bedőlni. Ő azért van itt, hogy sokat írjatok, hogy olvassátok a szar cikkeket. Egyébként a Zsolti egy trauma miatt lelkileg deformált, nem szabad komolyan venni. Sajnos a cigányok nem fogják elverni, mert ő is testvííííír. Talán majd egyszer, a hazafiak.”
 • 34. web 2009. szeptember 11. 11:27
  „Tegnap a Kolozsvári téri ABC-ben vásároltam délután. Fölháborító,hogy az eladóknak kell foglalkozni a nem bevásárlási szándékkal betérő lebarnult gyerekekkel, felnőttekkel. Nem tudnak nyugodtan, kiegyensúlyozott körülmények között dolgozni. Némelyik ?vásárló szinte fenyegetőleg lép fel az eladókkal szemben. A szórakozó tolvajkákkal kell foglalkozni, és én mint vásárló nem tudok 10 dkg fölvágottat sem nyugodtan megvenni.”
 • 33. Birodalmi 2009. szeptember 11. 10:35
  „akkor is garázdaság lett volna, ha fehérek vernek cigányt? nem...egy pofon miatt 2 év letöltendőt kapott, mert "kisebbség" ellen elkövetett bűntett lett! hol van az a cikk, h. pesten a boltos nő védelmére kelő 50 évest embert öltek meg a cigányok!?”
 • 32. Sandwitch 2009. szeptember 11. 10:29
  „Tegnap a domaszéki abc előtt álló autóból voltam szemtanúja, hogyan nevelődnek a cigány gyerekek. Kisebb roma csoport állt a bolt mellett. egyik nő kb. 3 év körüli kislánnyal megindult a bolt felé kézenfogva. Valamiért elég dühös volt, kiabált vissza a csoportnak. Visszamentek, majd a nő nekiesett a kislánynak. A gyerek sikítva sírt, a nő meg agyba-főbe ütötte a nyílt utcán, majd kézenfogva elkezdte a másik irányba vonszolni. Közben méterenként megállt és két kézzel püfölte. Zengett az utca, úgy sikoltozott a kicsi.
  Nekem gombóc volt a torkomban, de nem mertem szólni.
  Ha így nevelődnek, akkor érthető, hogy miért így oldják meg a konfliktusaikat felnőttként is.
  A szendrőládi anyáknak meg azt üzenem, hogy nézzék meg Kusturica Cigányok ideje c. filmjét, aztán mondják, hogy a romák nem nyomorítanák meg a gyerekeiket. Pénzért a saját családtagjára rádönti a házat, a saját gyerekét eladja. (a filmben) Vagy az "őshazában" játszódó Gettómilliomost, melyben megvakítják a gyerekeket, mert a vak koldus többet keres.”
 • 31. Horton 2009. szeptember 11. 10:24
  „" Szilágyi Zsolt "

  Maximálisan egyetértek a mondataiddal, de amit Flexinek írtál az kimondottan " kúrvára " teccik!!!!!”
 • 30. Szilágyi_Zsolt 2009. szeptember 11. 10:01
  „Ezeket <moderálva..> akkor is mindig csak garázdasággal vádolják, ha húszan késelnek meg vagy vernek agyon egy szerencsétlen magyart. Soha nincs sem etnikai indíttatás (mer´ rasszista csak a magyar lehet), sem előre megfontolt, sem különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, SEMMI! Mindig ez a rohadt garázdaság, hát a tököm kivan! Eljutottam odáig, hogy azt kívánjam: szerezzen jövőre 2/3-os többséget a Parlamentben a Jobbik, és masírozzanak (igen, fekete ruhában és bakancscsattogással kísérve) géppisztolyos csendőrök az utcákon, de akkor legalább rend lesz, és megf*ngatják végre ezeket a nekiszabadult cigány vadállatokat. Mert ha két .....(???) minden további nélkül agyonverhet egy másik embert (meg még egyet félig), akkor ezzel az erővel oroszlánok is mászkálhatnának az emberek között, az sem lenne kevésbé veszélytelen - az oroszlánról legalább tudja az ember, hogy úgysem számíthat tőle másra. Elegem van most már a cigányokból!!

  Flexsnake, téged meg verjen agyon a neved napján két "roma vállalkozó", te cinikus szemétláda!”
 • 29. lidocain 2009. szeptember 11. 09:25
  „"a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda tevékenységét tovább folytatták. "
  ezt a szófűzért nagyon szereti alkalmazni a dm,csakhogy semmi alapja nincs,ugyanis a gárdát nem lehet feloszlatni mert mozgalom. ezt tudomásul kellene venni bármennyire is fájdalmas.
  a cikk azt sugallja,hogy a rendezvényen résztvevő gáristák hamarabb lesznek elitélve mint a verekedő cigányok. ez a nagyon szomorú!! a sünök csak a magyarokat tudják zaklatni a bűnözőktől félnek.
  szégyenletes eset volt amikor egy hajléktalan majdnem a szemük láttára halt meg és ők a gárdisták igazoltatásával voltak elfoglalva nem hivtak sem mentőt sem nem tettek semmit,hogy segitsenek rajta.”
 • 28. 751510 2009. szeptember 11. 09:06
  „kösz, nem”
 • 27. babocska 2009. szeptember 11. 08:24
  „Jó lesz ha mind két oldalon lévő párt tesz valamit,mert mire a választás eljön akkor a kiábrándult emberek tömege tényleg a Jobbikra szavaz.Kiváncsi lennék arra,hogy akkor ugyan mit csinálnak?Aki annyira pártolja az integrállni képtelenek hadát,vegyen maga mellé egy egy családot! Akkor megtudja mi a Magyarok Istenen!Akkor mindjárt nem szövegelnének,de sajnos válsztás előtt állunk és kell a szavazatuk,de nagyon,egyeseknek.Utánna ismét a feledésbe mennek.Az biztos ez a népcsoport csak hordába gyülekezve nagyhangú és erős.Ha elmegyek egy olyan helyre ahol tömeg van sorba,megkérdezem ki volt az utolsó és akkor tudom,hogy mikor következek.Úgy van ez az orvosnál is.De,hogy itt Szegeden a doktornőnek biztonsági őrt kell felkérni,hogy a rendelőjében ne cirkuszoljanak,ne rontsanak be a rendelőbe ez a jéghegy csúcsa.Itt látszik az iskola hiánya.”
 • 26. nanemaaa 2009. szeptember 11. 08:13
  „A legsazebb az egészben, hogy minap még azt olvastuk a DM-ben, hogy milyen jóravaló romákok is voltak ezek, és hogy szegényekre rátört a csúnya rokkantnyugdíjas. Szegínyek nem győztek önvédekezni. :)
  Várnék egy cikket arról, hogy milyen felháborító igazságtalanságok vannak ebben az országban, hiszen már az önvédelem miatt is vádat emelnek szegények ellen.”
 • 25. KaszaOne 2009. szeptember 11. 07:38
  „,,Magyar Gárda és a Jobbik cigányellenes demonstrációt szervezett Kisteleken."

  Kérném a mondat azonnali módosítását a tisztelt újságírótól. A Magyar Gárda nem cigányellenes demonstrációt szokott szervezni, mert nem a cigányság ellen van. Mi csak is a cigány bűnözés ellen vagyunk, és ez lényeges különbség.

  ,,R. Tibor, roma vállalkozó a kisebbségi ombudsmanhoz fordult panasszal. Szerinte ugyanis a szélsőjobboldali párt, valamint a Magyar Gárda politika nyomást gyakorolnak a rendőrségre, és ezzel befolyásolják a nyomozást."

  Ezen baromi jót nevettem. A Jobbik jelenleg még semmire sem tud politikai nyomást gyakorolni, úgy látszik szegín romákok nincsenek otthon a magyar belpolitikában, csak rögtön RÁSZÍSTÁZNAK, meg OBUCMANOZNAK.”
 • 24. turulvedo 2009. szeptember 11. 06:46
  „magadra is vonatkoztathatod.”
 • 23. flexsnake 2009. szeptember 11. 06:31
  „na ezért nem kell léccel hadonászni. Könnyen eleshet az ember.”
 • 22. egyszegedi 2009. szeptember 11. 06:26
  „Építész, ez szőrnyű és felháborító! Szerintem kellene egy olyan közösségi oldalt nyitni, ahova fel lehetne tenni az ilyen cikkeket, eseményeket a cigányokról, hogy ország -világ, de ők maguk is szembesüljenek arról hogy miket művelnek. És akkor talán mások sem hunynák be a szemüket önös érdekből. Talán a tanúk is nyíltabban leírnák, hogy mit láttak.”
 • 21. Qcsika 2009. szeptember 11. 06:20
  „21-nek:
  Ez a mai magyar rendőrség ALKALMATLAN a feladatait ellátni. A "gordonka" beszéde alatt úgy hullottak, mint a legyek. Állóképesség hiánya, lassan a 20 kilós gyerekekeit is felveszik rendőrnek. Szemtanúja voltam, ahogy szombat este 5, értsd (ÖT) autó rendör fogta el a részeget aki defektes járművel közlekedett. GRATULÁLOK nekik. Ezek csak ahhoz értenek, hogy biztonságiőv 5000, megállni tilos 3000-30000. A nyomozók felderítési aránya nincs 10%, az is a vádalkus vanzerek miatt csak. A cimborád is felnőhetne a feladathoz a szentségelés helyett”
 • 20. figyisz 2009. szeptember 11. 02:14
  „keletaru!
  Ne felejts egy aprócska tényt. A rendőr kiáll az igazáért, az állampolgárok igazáért, de vannak, akik ezt nehezményezik. Valamiért mindig széllel szemben pisilnak a rendőrök.
  Rendőr cimborám is csak szentségelni tud, mert ezt még lehet "irányított" gondolkodás nélkül... :(
  Mindenki őket szidja, mert ők "kézzel foghatók " a nép számára. A politikus, ombudsman nem. El kellene gondolkozni egy kicsit, mert jelenleg egymást bántjuk MAGYAROK, pedig vannak olyanok, akik felső engedménnyel, rajtunk alulról élősködnek... Ezek nem a rendőrök, és nem mi, egyszerű MAGYAR állampolgárok, mi csak azok vagyunk, akik vérét feneketlenül szívhatják.
  Oszd meg és uralkodj... Ez van most, mi pedig birka módjára még segítünk is ebben. :(”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 éves a Virágpaletta

Ropogós sült csülök és ízletes grillcsirke, egy korsó sörrel. Ez várja a kíváncsiskodókat. Tovább olvasom