Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Romok közül albérletbe

Kistelek - A biztosítóval vitázik a kisteleki Illés család, miközben a nyugdíjas házaspár és a férfi édesanyja albérletbe költözik. Megírtuk: karácsony előtt egy nappal omlott be a házuk oldala. Nincs pénzük a milliókba kerülő felújításra.
Tovább romlott a belvízhelyzet Kisteleken: hétfőn újabb ház roggyant meg a városban. Az egykori református épület szerencsére nem volt lakott, így kiköltöztetni sem kellett onnan senkit. A Keresztes Antal utcát viszont lezárták, hamarosan pedig lebontják az egész épületet.

Az Illés család sorsa közben még mindig nem rendeződött. Beszámoltunk róla: karácsony előtt egy nappal beomlott a házuk egyik oldala. A belvárosi vályogházban hárman éltek: egy házaspár és a férfi 92 éves édesanyja. Bár az asszony, Pirike otthon volt, amikor az előszobai rész összedőlt, szerencsére nem sérült meg. Az ingatlan azonban lakhatatlanná vált. Bízva abban, hogy a biztosító megtéríti a kárt, a család egy eladó lakásba költözött, mivel azonban megkapták a kárigényüket elutasító levelet, már biztos, hogy nem tudják megvenni, így onnan is menniük kell.

Illésék háza karácsony előtt omlott be. Fotó: Karnok Csaba
Illésék háza karácsony előtt omlott be.
Fotó: Karnok Csaba

– Az önkormányzat felajánlott egy bérlakást, de annak csak az egyik helyiségét lehetett fűteni, így visszautasítottuk. Most kénytelenek vagyunk albérletbe költözni. Amit pedig elhoztunk a házból, annak a felét vissza kell vinni a romok közé, mert nem tudjuk hová tenni – panaszkodott az asszony.

Az épületet 3–4 millió forintból teljesen fel lehetne újítani, ám a nyugdíjas házaspárnak nincs ennyi pénze. Most megfellebbezték a biztosító döntését, a kárszakértő ma délután méri fel az ingatlant. – Ha kell, a világ végére is elmegyek az igazamért – fogadkozott Illésné. – Nem akarom elhinni, hogy a 40 év adófizetés, biztosítás ellenére így el lehet bánni valakivel.

Házat ajánlottak nekik

Múlt heti cikkünk megjelenése után jelentkezett szerkesztőségünkben egy asszony, aki szívesen segített volna Illéséken. Egy kiszombori, berendezett házat ajánlott fel nekik, amelyért jelképes összegű bérleti díjat kért volna. A család azonban úgy döntött, nem él a lehetőséggel. Ahogy Pirike fogalmazott, nem akarnak Kistelekről elköltözni, főleg ilyen messze nem, ahonnan nagyon nehézkes lenne a további ügyeket intézni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz volt Algyőn, a Molnál

Tűz ütött ki a Mol algyői gáztelepén kedd este. Úgy tudjuk, a lángokat gyorsan megfékezték, és személyi sérülés sem történt. Tovább olvasom