Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Rossz az új piac csatornabekötése

Időnként bugyog a mosogatólé az egyik új Mars téri piaccsarnok lefolyójából. A szennyes víz nemcsak gusztustalan, hanem elfogadhatatlan is a kifőzdék standján. A hiba oka: a csatorna utcai fővezetéke magasabban van, mint a piaci hálózat.
Másodszor öntötte el a szennyvíz Vargáné büféjét. Fotó: Schmidt Andrea
– Három órával korábban be kellett zárnom szerdán délután, mert az egész üzletben állt a zsíros szennylé. Ilyen körülmények között mégsem süthetek kolbászt – magyarázta Varga Istvánné Inci a Mars téri Irén csarnok gyorsétkezdéjének tulajdonosa. – Legalább húsz ezer forint bevételtől estem el, és már nem először. A múltkor is visszabuggyant a lefolyóból a mosogatóvíz. Nemcsak itt, nálunk, a csarnok iskola felőli végében, hanem a csarnok túlsó felén is panaszkodtak a kereskedők.

A Kisboszorkány étkezde vezetője felháborítónak tartja, hogy az új csarnok csatornázási hibája megkárosítja az üzletét. Júniusban nyitotta ki a gyorsbüféjét az Irén csarnokban. Hatmillió forintért vette meg a helyet, ugyancsak hatmilliót költött a berendezésére, és minden hónapban 100 ezer forint bérleti díjat fizet a rezsivel. Az üzletrészhez pedig a megfelelő közművek biztosítása is hozzátartozik. Az elmaradt haszna miatt az asszony azt fontolgatja, hogy nem fizeti ki a bérleti díj teljes összegét.

Megkérdeztük a Mars téri piacot üzemeltető Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatóját, mivel indokolható az új épület hibás működése. A csarnokban élelmiszert adnak el, a higiénia pedig nem egyeztethető össze a felbugyogó szennyvízzel. Pusztai Lajos elismerte, az új piacot ellátó csatorna Gábor Dénes-iskola előtt húzódó gerincvezetéke magasabban van, mint a piac vízhálózata. Akkor vették észre a hibát, amikor a csarnokokat rácsatlakoztatták a városi vezetékre. Az igazgató szerint azonban ez csak nagy esőzéseknél jelenthet komolyabb problémát. Úgy látja, a hiba a régi vezetékekkel van. Tavasszal, amikor az úttestet felbontják, egyeztetnek a vízművel, mert a szolgáltatónak kell kijavítania a szintkülönbséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadtuk babaszépségversenyünk díjait

Átadtuk Az év babája verseny győzteseinek járó nyereményeket. Tegnap délelőtt kilenc családot… Tovább olvasom