Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Rost Andrea is karácsonyi meglepetés lehet

Szeged - A Hat hét, hat tánc című bulvárdarab december végi két nagyszínházi előadására napok alatt elkapkodták a jegyeket. Rost Andrea tavaszi koncertjére szóló belépőket karácsonyi ajándékként is ajánlja a teátrum.
Napok alatt elkapkodták a tavaly decemberben már nagy sikerrel játszott Hat hét, hat tánc című vendégprodukció újabb két szegedi előadására szóló belépőket – már csak a kakasülőre tudnak néhányat adni a jegyirodában. A Kulka János és Vári Éva főszereplésével bemutatott könnyed, vidám, de mégis szívszorító Alfieri-darabot december 29-én 17 és 20 órától tűzik műsorra a nagyszínházban – a közönség kérésére hívták meg újra, tavaly ugyanis sokan nem jutottak be rá.
A napokban kezdte árulni a színház jegyirodája a világjáró szoprán, Rost Andrea április 5-i nagyszínházi koncertjére szóló belépőket is – azt remélik, sokan karácsonyi ajándékként viszik majd. Rost legutóbb Lammermoori Luciaként lépett fel a teátrumban, a mostani, Az opera csillaga című estjére jóval kedvezőbb áron, 4000-4500 forintért lehet jegyet váltani.

A Pál Tamás által jegyzett szilveszteri operettgála – amelyben az operatagozat magánénekesei lépnek fel – ezúttal is népszerűnek bizonyult, már csak a karzatra és néhány páholy hátsó sorába lehet rá belépőt kapni. Idén sem társítják már nagy traktával, reggelig tartó bulival, csupán pezsgős koccintásra várják a publikumot a gála szünetében.

Gyüdi Sándor Rost Andreával a 2004-es Dóm téri gálakoncert próbáján
Gyüdi Sándor Rost Andreával a 2004-es Dóm téri gálakoncert próbáján

Bár a bérletezési időszak már véget ért, maradt egy bérlettípus, amelyet karácsonyra is ajánlanak: a szabad bérletek 3 kisszínházi vagy 3 nagyszínházi előadásra szólnak, előbbiek 4200, utóbbiak 5400 forintba kerülnek. Vásárláskor kell megjelölni, hogy mely produkciók szerepeljenek benne, és később egyeztetni a konkrét előadási napokról. Előnye még: a szabad bérletesek a legjobb helyeket kaphatják meg.
Gyüdi Sándor főigazgató arról is beszélt legutóbbi sajtótájékoztatóján: a jövőben saját CD-k, DVD-k kiadását is tervezik. A nagyszínház 125 éves történetét feldolgozó exkluzív album pedig már az idén a fa alá kerülhet.

Slágergála A trubadúr helyett

– A Mezzo-fesztivál operadömpingje után önkritikusan tettük fel a kérdést: A trubadúrra, amely az előző két évadban műsoron volt, tényleg van-e akkora igény, hogy érdemes legyen felújítani. Eleve csak két előadást terveztünk, így az egy estére jutó fix költségek olyan magasak lettek volna, amit a jelenlegi gazdasági helyzetünkben nem tudtunk vállalni – mondta Gyüdi Sándor. – Ráadásul a tavalyi karácsonyi gálánkon bebizonyosodott: az operakedvelők jelentős része a műfaj slágereit, kedvenc áriáit szeretné hallani. Egy ilyen gálaest az eredeti műsorrendünkbe nem fért volna bele – a Verdi-opera elhagyásával csináltunk neki helyet december 12-én és 13-án.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roberta segít, ha tud

Szeged - A családsegítő szociális munkás egyebek mellett szakmai segítséget nyújt a munka- és… Tovább olvasom