Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Röszke: Indul a vendégmunkás-roham

Magyarország, Csongrád megye - Kezdődik a nyári szabadságok időszaka: a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások tömegesen indulnak haza, ami idén is jelentős torlódásokat okozhat a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.
Kezdődik a nyári szabadságok időszaka: a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások tömegesen indulnak haza, ami idén is jelentős torlódásokat okozhat a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Röszke személyforgalma mindkét oldalon évente 2 és félmillió fő körül mozog: 1 millióan a nyári hónapokban használják az átkelőt. A határon június-júliusban a kilépő, augusztusban a belépő oldalon alakul ki rendre több órás várakozás. Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőrség idén is több nyelvű szórólapokkal segíti az utazókat, amelyeken a tompai átkelő igénybevételét javasolják. Várakozás kialakulása esetén az autópályák mentén elhelyezett táblákon is tájékoztatást kapnak az autósok a gyorsabb útvonalról. Az M5-ös autópálya kezelője, az AKA Zrt. a torlódásokról és a forgalmi helyzetről már az M1-es autópálya változtatható jelzésképű tábláin értesítik a hazánkon átutazó járművezetőket; további információ az M5-ös autópálya változtatható jelzésképű tábláin is elérhető majd.

A rendőrség és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai megerősített létszámmal készülnek a nyári rohamra. Szükség esetén – a korábbi éveknek megfelelően – további sávokat nyitnak meg a ki-, illetve belépő forgalomnak. A rendőrség a sajtón, illetve a police.hu-n keresztül folyamatosan tájékoztatást ad az aktuális várakozási időről; mindenkinek javasolják, hogy útnak indulás előtt tájékozódjon. Magyar és szerb állampolgároknak célszerű a naponta 8 és 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti határátkelő felé kerülni, vagy választhatják a korlátozás nélkül elérhető tompai határátkelőt. A korábbi évek tapasztalata miatt a rendőrség javasolja: útnak indulás előtt mindenki ellenőrizze úti okmánya érvényességét, valamint a várható hőség miatt kellő mennyiségű folyadékkal induljon útnak.

Olvasóink írták

 • 4. Ganxta 2012. június 22. 00:01
  „2. kontrapista 2012.06.21. 13:26:

  +1

  Tavaly megígérték a régi röszkei átkelőt, de aztán nem lesz belőle semmi.”
 • 3. benq 2012. június 21. 13:32
  „nemsokára jönnek a hülye rendőrös, és miért nem.......?? hozzá szollások :-) :-)”
 • 2. kontrapista 2012. június 21. 13:26
  „A rekord lassúsággal készülő Ásotthalom- Királyhalom közötti határátkelőhely helyett érdemesebb lett volna újra megnyitni a régi Röszke-Horgos átkelőt, ahol az infrastuktúra adott.”
 • 1. csiperke73 2012. június 21. 12:27
  „Legalább mi nem érezzük a városban ,mert hál istennek az autópálya megépült !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári diákmunkák: címerezéstől a programozásig

A diákmunkát kínáló iskolaszövetkezeteknél egyre több az érdeklődő a vakáció előtt, 535-től 1400 forintig mozognak az órabérek. Tovább olvasom