Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Röszke: indul a vendégmunkások rohama

Röszke - Kezdődik a nyári szabadságok időszaka: a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások tömegesen indulnak haza, ami idén is jelentős torlódásokat okozhat a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Röszke személyforgalma mindkét oldalon évente 2 és fél millió fő körül mozog: 1 millióan a nyári hónapokban használják az átkelőt. A határon június–júliusban a kilépő, augusztusban a belépő oldalon alakul ki rendre többórás várakozás. Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőrség idén is többnyelvű szórólapokkal segíti az utazókat, amelyeken a tompai átkelő igénybevételét javasolják. Várakozás kialakulása esetén az autópályák mentén elhelyezett táblákon is tájékoztatást kapnak az autósok a gyorsabb útvonalról. Az M5-ös autópálya kezelője, az AKA Zrt. a torlódásokról és a forgalmi helyzetről már az M1-es autópálya változtatható jelzésképű tábláin értesíti a hazánkon átutazó járművezetőket; további információ az M5-ös autópálya változtatható jelzésképű tábláin is elérhető majd.

A rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai megerősített létszámmal készülnek a nyári rohamra. Szükség esetén – a korábbi éveknek megfelelően – további sávokat nyitnak meg a ki-, illetve belépő forgalomnak. A rendőrség a sajtón, illetve a police.hu-n keresztül folyamatosan tájékoztatást ad az aktuális várakozási időről; mindenkinek javasolják, hogy útnak indulás előtt tájékozódjon. Magyar és szerb állampolgároknak célszerű a naponta 8 és 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti határátkelő felé kerülniük, vagy választhatják a korlátozás nélkül elérhető tompai határátkelőt. A korábbi évek tapasztalata alapján a rendőrség azt javasolja, útnak indulás előtt mindenki ellenőrizze úti okmánya érvényességét, valamint a várható hőség miatt kellő mennyiségű folyadékkal vágjon neki az útnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naturista művésztábor a Szikin

Művésztábort tartottak a héten a sziksósfürdői naturistastrandon. Tovább olvasom