Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Röszke: motorvonat ütközött egy autóval

Röszke - A delmagyar.hu információi szerint Röszke bejáratánál, a Dugonyi úti vasúti átjárónál motorvonat ütközött egy személyautó.
Délelőtt 10 óra után néhány perccel egy 31 éves grúz állampolgár hajtott Röszkéről kivezető Dugonyi úton az 5-ös úti körforgalom felé. A fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban fékezés nélkül belehajtott a Szabadkáról Szeged felé közlekedő BZ-vonatba.

A Suzuki SX4 típusú autó a vonat oldaláról a fénysorompó állványának vágódott, és azon megállt. A felismerhetetlenségig összetört az eleje. A helyszínen az 5-ös mentén üzleteket működtető a sérült bátyja, az ugyancsak vállalkozó Ceret Eli elmondta, mire a rendőrség és a mentő kiért, az öccse kiszállt az autóból. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba, az ütközéstől szétroncsolódtak a térdei és bokái. A testvérének az autó sofőrje azt mondta, nem látta a fénysorompó jelzését, szerinte nem működött.

Az autó a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A vonatszerelvény az elsődleges vizsgálat szerint 58 kilométeres sebebességgel ment, tehát a megengeddett 60-as határ alatt. Az ütközéstől több alkatrész leszakadt az oldaláról, 120 méterre a kereszteződéstől tudott megállni. Sem a vezetője, sem az utasai közül senki nem sérült meg. A helyszínről busszal utaztak tovább.

Újra menetrend szerint közlekednek a vonatok Szeged és Horgos között
 
Újra menetrend szerint járnak a vonatok Szeged és a szerbiai Horgos között. A csütörtöki baleset után a rendőrség befejezte a helyszínelést, a vasúti biztosítóberendezésekkel foglalkozó szakszolgálat emberei is kijavították a megrongálódott fénysorompót. A Szabadkáról 14 óra után menetrend szerint indult első vonat rendben megérkezett Szegedre - tájékoztatott Szentes Bíró Ferenc MÁV-START Zrt. kommunikációs igazgatóság területi kommunikációs vezetője

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. allegro 2009. február 06. 19:13
  „mattil-al egyetértek.
  Gyakran utazom azon a vonalon, és én nem emlékszem, hogy valaha is láttam volna arrafelé vonatot járni. Többször eszembe jutott, jár egyáltalán vonat itt még? Nem is egy komoly vasúti átjáró, amelyekkel máshol találkozik az ember. Nem is nagyon lassít, vagy áll meg előtte senki se - úgy vettem észre. Gondolom a helyiek tudják mikor van az az egy-két vonat, azon kívül azt gondolják, hogy szabad az út.”
 • 25. E! 2009. február 06. 12:51
  „@ 24. mattil
  viszont mázlista is a fickó: ha elémegy, nem ússza meg ilyen könnyen. Amit hiányolok a cikkből, az annal leírása, hogy a fószer BE VOLT KÖTVE. Különben kislanalazhatták volna az agyát össze...”
 • 24. mattil 2009. február 06. 12:42
  „Mielőtt teljesen elitélitek a sofőrt, mondanék valamit.
  Igaz, hogy a sofőr a hibás, és hogy figyelmetlen volt, de ezen a szakaszon alig jár napközben vonat. Rutin hiánya nem hiszem, hogy közrejátszott volna, hiszen mindennap ezen a vonalon jár-kel autóval. Éppenhogy az volt a baj, hogy naponta többször is elhaladhatott erre, és a lehető legeslegritkább esetben találkozott vonattal. Így rutinból vezetett, pillanatra nem figyelt oda és egyből meg is lett a baj.
  És ugyan nekem ne magyarázzon senki, úgysem hiszem el, hogy még nem fordult elő vele olyasmi, hogy rutinból vezetett, nem figyelt oda, és egyszer csak ne kapta volna azon magát, hogy rossz sávba került, fordítva akart volna behajtani az egyirányú utcába, vagy éppencsakhogy meg tudott állni a kereszteződés előtt, ahol épp a másiknak volt elsőbbsége. Előfordul ilyesmi, de attól még nem veszélyes a társadalomra és hasonlók, merthogy ilyen hozzászólás is volt itt alant.”
 • 23. varadipal 2009. február 06. 09:30
  „11-gyel egyetértek. Jobbulást kívánok a balesetet szenvedettnek.
  Egyikünk sincs felhatalmazva a körülmények vizsgálata nélküli ítélkezésre.
  Függetlenül mindentől a vasút is és a gépkocsi is veszélyes üzem, használatuk, vezetésük kellő odafigyelést követel. Ennek hiánya jár ilyen következménnyel./sajnos nem első és nem utolsó eset, de azt mindenképpen tudomásul kell venni, hogy a mozdony soha nem kerül ki./”
 • 22. Kistorma 2009. február 06. 08:44
  „Magyarországon Grúzok is élnek?Mindig tanul az ember.De lehet náluk a vonat ad elsőbséget az autónak.”
 • 21. Piki 2009. február 06. 08:31
  „Goht!
  Ha te ültél volna mellette, már nem lenne ekkora szád!!!!!”
 • 20. nyomdasz63 2009. február 05. 23:14
  „Végere nem román! /kamion/”
 • 19. Teo 2009. február 05. 22:45
  „Én meg azt tanultam anno KRESZ-ből, hogy a vasúti átkelőnél lévő felváltva villogó piros, azt jelenti, hogy TILOS.
  A villogó fehér, meg azt, hogy műkődik a fényjelző berendezés, s nem azt hogy szabad az út.
  Ha meg egyálltalán nem működik, tuti hogy mégkörültekintőbb vagyok.”
 • 18. baja2005 2009. február 05. 22:25
  „Szerintem simán mobilozott az ürge s nem nézte a forgalmat.
  Ha nem, akkor az ilyen embert nem szabad az utakra engedni. Egyébként volt neki EU-s jogsija???”
 • 17. nyomdasz63 2009. február 05. 22:14
  „Hmmm...ugyanez otthon Grúziában ??? ott nagyobb vonatok járnak !!!...mondjuk új sx4 v. ladaszamara ?”
 • 16. Kasza 2009. február 05. 22:13
  „HIsz a vonat nem vár.”
 • 15. E! 2009. február 05. 21:43
  „Én már semmin nem lepődök meg, amióta egy trabantos ütközött az Orosháza-Szentes közötti szuperexpesszel... (azon a vonalon 30 km/h a max megengedett tempó, bár voltak olyan évek, amikor csak 10 km/h-val lehetett menni)

  Ez esetben gratulálok: emberünknek sikerül oldalba (nem elé, nem mögé) kapni egy 60 km/h-val cammogó, meglehetősen nagy és távolról is jól látható járművet. Mit csinál az efféle egy városban? Ott is vannak lámpák, és ennél pöttyet lassabban cammogó tereptárgyak.”
 • 14. Jegesmaci 2009. február 05. 20:11
  „Zsoltee0716 2009.02.05. 19:27:
  "Volt szerencsém a Bajai úti vasúti átjáróban hibájára ez ideig kétszer, hála istenek mindkétszer tilos jelzés maradt érvényben miután el ment a Békéscsabai vonat"
  Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mióta megy a bajai út felé békécsabai vonat?!
  Jó, tudom, nem ez a lényeg... Ha már messziről látta, hogy jön a vonat, miért nem ment gyorsabban, hogy tényleg átérjen előtte? Vagy ennyire nem figyelt vezetés közben?”
 • 13. dova 2009. február 05. 19:36
  „#10
  Én egy "l"-el ismertem a mondást, de így megint más megvilágítást ad az értelmének. :)”
 • 12. Zsoltee0716 2009. február 05. 19:27
  „Ekkora monsturmot nem észre venni, meg ugyebár általában szoktak dudálni a vonatok ilyen kereszteződésekbe, no ezt az autót se fogjuk egy darabig látni, meg reméljük a vezetőjét se, új autónak tűnik K-s rendszám! Azt is meg kellett volna kérdezni mennyivel mentél? Itt 30 v 40kmh val lehet hajtani! De írták az elöttem szolok h mi a teendő még!

  Volt szerencsém a Bajai úti vasúti átjáróban hibájára ez ideig kétszer, hála istenek mindkétszer tilos jelzés maradt érvényben miután el ment a Békéscsabai vonat, percekig ugyan az maradt, az vki fogta magát vissza fordult vagy éppen át ment a piroson!
  Erre annyit az elektronika hibázhat az ember dolga h meg elözze a bajt, körültekintéssel!”
 • 11. Goht 2009. február 05. 17:33
  „Egyet értek azzal hogy észre kellett volna venni a vonatot,de Piki szerintem te egy bunkó majom vagy...
  Hogy gondolod hogy ilyet mondasz akárki is volt a hibás ha a családtagod vagy te lettél volna az akkor is azt mondanád hogy aki hülye haljon meg????akkor nem lenne ilyen nagy szád szerintem.gusztustalan dolog ilyet mondani primitív ember mond csak ilyet.a rosszindulatúságod úgyis visszakapod a sorstól.
  Gratulálok...”
 • 10. Piki 2009. február 05. 15:57
  „Van egy jó mondás: "Aki hülye, halljon meg....!!"
  Emberünknek (most) oltári szerencséje volt!

  Különben üdv. Zs! Rég hallottunk! :)”
 • 9. Zs 2009. február 05. 15:39
  „Krafwerk!

  Akkor most a felsorolt 4-ből melyik kettő a baleset oka? :)

  Talán a nagy sebességet félretenném, mert akkor nem "csak" ennyire törik össze.”
 • 8. sziszka1 2009. február 05. 15:37
  „Kpróbálta ki az erősebb, de vesztett, mondjuk én sem értem hogy tudott kiszállni összeroncsolódott lábakkal.
  Hmm”
 • 7. sziszka1 2009. február 05. 15:36
  „Na én az ilyeneket nem értem!!!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a traumatológiai klinika új részlegét

Szeged - Nagy sajtóérdeklődés mellett adták át tegnap az új klinikán a szegedi traumatológiai… Tovább olvasom