Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Rózsakirálynő maradhat Orsolya

Szeged - A szőregi rózsaünnep megnyitóját tegnap ugyan megtartották – a felhőszakadás miatt azonban elmaradtak az első nap programjai. Ma nem királynőt, hanem kishercegnőt választ Szőreg.
Felkerestük a tavalyi rózsakirálynőt, aki kivételesen tovább viselheti címét. Hegedűs Orsolya leérettségizett, ősszel Franciaországban folytatja tanulmányait.

Bár megnyitották, mégis elmaradtak a szőregi rózsafesztivál tegnapi programjai. A váratlan felhőszakadás miatt úgy döntöttek a szervezők, hogy az első nap minden eseménye, többek között a fűnyíróverseny is, elmarad. Ma reggel 9 órakor ül össze a válságstáb, és megbeszélik a szükséges intézkedéseket – mondta tegnap Iványi Aurél Szőreg önkormányzati képviselője. Hozzátette: ma délelőtt 11-kor mutatkoznak be a Csipkerózsa-hercegnők – tegnap ez is elmaradt. A többi programot változatlan időben és helyszínen tartják.

Felkerestük a tavalyi rózsakirálynőt, Hegedűs Orsolyát, aki kivételesen tovább viselheti a királynői címet, ma csak Csipkerózsa-hercegnőt választanak mellé – ha az időjárás engedi.

Hegedűs Orsolya rózsakirálynőként. Fotó: Schmidt Andrea
Hegedűs Orsolya (középen) rózsakirálynőként.
Fotó: Schmidt Andrea

– Örülök, hogy királynő maradok, és kíváncsian várom, hogy ki lesz a hercegnő – mosolygott a 18 éves lány. – Az elmúlt egy évben sok rendezvényen jártam mint rózsakirálynő, és többen gratuláltak az utcán, amikor felismertek – mesélte.

Hegedűs Orsolya idén érettségizett a Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban, francia két tannyelvű szakon. Kitűnő érettségi bizonyítványa mellett franciából felső-, spanyolból középfokú nyelvvizsgát tett. Két hete pedig arról értesítették, hogy felvették a dijoni politikatudományi egyetemre, ezért szeptemberben öt évre Franciaországba költözik.

Orsolya civilben, a sikeres érettségi és felvételi után. Fotó: Miskolczi Róbert
Orsolya civilben, a sikeres érettségi és felvételi után.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Nagyon várom, hogy elkezdődjön a tanév. Ismert politikusok jártak erre az egyetemre, mint például Jacques Chirac volt francia köztársasági elnök – mondta izgatottan a szőregi szépség.

Orsi hamarosan egyhetes nyári egyetemre megy Budapestre, majd két hetet tölt az unokatestvérénél Madridban. A nyár utolsó heteiben itthon lesz a családjával.

A barátjával már négy éve együtt van, az ötéves egyetem próbára teszi a kapcsolatukat. A fiatal lány azt mondta, számára most saját karrierjének a megalapozása a legfontosabb. A 21 éves, építőmérnöknek tanuló fiú támogatja Orsi döntését. Remélik, elég erősek lesznek a távkapcsolathoz.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. Dittike 2009. június 29. 20:27
  „Na jó,tényleg egy utolsót.Elolvastam n.judit első hozzászólását,és rögtön az ugrott be,h ugyan miért ilyen féltékeny,talán ő is rózsakirálynő(volt)..és az is eszembe jutott,h a tavalyelőtti királynő Naszradi Judit..micsoda véletlen..Azt is hozzá kell tennem,h én személyesen nm ismerem Naszradi Juditot,és ő azt se tudja,h én ki vagyok.Egyszer se beszéltem vele,szóval nem az én dolgom megítélni,h mi az igazság.Akik tényleg ismerik Juditot,ők tudják eldönteni,h képes-e arra,h letagadja,h ő szólt hozzá,aztán regisztrált mégegyszer és h stimmel -e a beszéd/írás stílusa.Ha vkit megbántottam,elnézést! :) Y”
 • 44. N.M.Y 2009. június 29. 20:15
  „egyébként meg nem gondolod h beveszem, hogy privátban megírva nem küldöd e szét más embereknek, továbbá akkor tudod leginkább a pletykát elindítani....egyébként ismerősök már arra is gyanakodnak h rám akarsz vkit küldeni XD na de már én is bevégeztem”
 • 43. Dittike 2009. június 29. 20:02
  „Hát jó,én itt be is fejeztem.Lehet,h tévedtem ezzel az egésszel kapcsolatban,ha így van elnézését kérem mind Naszradi Juditnak,és n. juditnak is..ez csak egy feltételezés volt,amit azért pár dolog alátámasztott..Még mindig úgy gondolom,h a 2 hozzászóló ugyanaz,bocsánat,de a megérzéseimet nem tudom megváltoztatni.De ha nem ígí lenne,ténylg bocsánat mindenkitől.. :)”
 • 42. Dittike 2009. június 29. 19:53
  „Nekem nincs gondom Naszradi Judittal,sehol nem írtam olyat,h Naszradi Judittal van gondom.Én csak annyit mondok,h elég gyanús ez az egsész n.judit-os meg cucus88-as dolog,talán regisztrált mégegyszer...de talán nem.De azért elég fura,h N.M.Y. is így gondolja..”
 • 41. cucus88 2009. június 29. 17:37
  „azért írj személyes üzentet amit én olvasok csak el.nem kértem hogy itt mond meg hgoy kivagy”
 • 40. N.M.Y 2009. június 29. 17:32
  „inkább kihagyom, nem szeretném h különböző hírek szárnyra keljenek szőreg cityben, mert elég sok pletykás ember van ott”
 • 39. cucus88 2009. június 29. 17:12
  „nem utálnálak csak érdekelne, hogy ki ír itt és ki nem meri felvállalni magát már ha egyszer itt hozzászolt és ilyet írt.”
 • 38. N.M.Y 2009. június 29. 15:56
  „de most miért? azért h tudd kit kell utálni? mert valszeg utána sem lennénk puszipajtások, h ha elmondanám ...ez az üzlet nekem nem éri meg”
 • 37. cucus88 2009. június 29. 15:49
  „hát azért ne nézz ilyennek.nem vagyok olyan. de akkor meg kérlek írj iwiwen egy üzenetet.kérlek.”
 • 36. N.M.Y 2009. június 29. 15:43
  „bár már elgondolkodtam azon is mi van hogy ha kétszer regisztráltál más más email-címmel...na jó erre már tényleg kevés az esély de a nevemet nem árulom el...”
 • 35. cucus88 2009. június 29. 15:36
  „Nem tudom ki a másik Judit remélem majd leírja ki ő.De legalább mond már meg a neved, hogy tudjam ki vagy. És akkor hátha megtudom mondani miért is nem mentem oda hozzád.”
 • 34. N.M.Y 2009. június 29. 15:29
  „na jó tegyük fel h te vagy a valódi judit...akkor az előző honnan tud olyan bennfentes dolgokat, mint hogy ki mit nem ismert fel hol? ő is vmi szervező vagy netán jelölt lett volna, akkor ennyi erővel azt is mondhatta volna és nem kellett volna ennyire titokzatoskodnia és akkor valószínű hogy nem gyanúsítottuk volna, na de elnézést ha tényleg nem ő az
  veled pedig most mit beszéljek meg? te kezdtél el nekem nem köszönni és nem odajönni hozzám egyik napról a másikra...én nem emlékszem hogy bármi rosszat is mondtam ill. tettem volna”
 • 33. cucus88 2009. június 29. 15:18
  „Ja és kedves N.M.Y. terád se tudok rájönni, hogy kivagy. De erre meg hogy azt mondod hogy nem köszönök neked hát biztos nyomós okom van rá. De ha gondolod akkor írj nekem személyes üzenetet valamelyik közösségi oldalon és megbeszéljük.”
 • 32. cucus88 2009. június 29. 15:16
  „Üdvözlök mindenkit!
  Nem tudom miért kell mást azzal meggyanúsítani, hogy ő én meg nem elhinni.Látszik mindenkin, hogy ennyire hisz a másik embernek.És köszönöm n.judit-nak hogy ezekkel a véleményekkel hozzászolt a cikkhez.
  Kedves Dittike nemtudom ki lehetsz, mert nem tudok a nevedből rájönni, de szivesen beszélnék veled személyesen és ott elmondhatnád, ha bármi gondod bajod van velem nem így a hátam mögött.”
 • 31. N.M.Y 2009. június 29. 14:34
  „ja meg attól judit h lehúzod a többieket te nem leszel sem szebb sem okosabb :P”
 • 30. N.M.Y 2009. június 29. 14:25
  „ja feltűnően gyanús h nagyon védi saját magát amikor megválasztották XD (nem h örülne h őt választották, én biztos nem neki adtam volna) mellesleg már lebuktatta azzal magát h mennyire vágja a kiránynőválasztás szabályait ill. mennyire jól ismeri az ehhez kapcsolódó személyeket lásd. Máder Mónika ill. Iványi Aurél...”
 • 29. Dittike 2009. június 29. 14:09
  „Úgy tűnik,hogy n. j judit ért a rózsához..gyanús..XD”
 • 28. n.judit 2009. június 29. 09:02
  „Hányszor kell még mondanom, hogy nem én vagyok Ő. Bár én lennék, mert amit ő elért és az összes többi királynő az méltóságteljes. Főleg mikor a Juditék voltak a királynőjelöltek akkor volt igen sok feladat és akkor látszott meg igazán ki ért a rózsához és ki nem.Mert nem mondok nevet, de az egyik hölgyemény a csillagrozsdát először tetűnek nézte.Kérdem én akkor ő menyit értett a rózsához?!!”
 • 27. Dittike 2009. június 29. 07:23
  „Naszradi Juditka te meg örülhetsz,akkor mégse marad Orsinál a korona örökre..XD”
 • 26. Dittike 2009. június 29. 07:21
  „Mignon: Szőreg nem is falu!! XD”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időt mértünk az ügyfélszolgálatokon

Szeged - Szegedi ügyfélszolgálatokon ácsorogtunk tegnap, ahol azt mértük, hogy milyen gyorsan… Tovább olvasom