Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Rózsaszirmok borították be Szőreg utcáit

Szeged - Negyvennégy felvonulóval indult el szombaton az idei szőregi rózsaünnepi karnevál. A menetből kiállt egy kocsi az elé fogott csődör, Rambó rakoncátlankodása miatt.
Hullottak a rózsaszirmok, szinte mindenki kapott egy szál virágot. A rózsaszín és citromsárga ruhába öltözött rózsahercegnők közül a szőregiek Lengyel Laurára adták a legtöbb szavazatot.

Idén is rengetegen voltak kíváncsiak a szőregi rózsaünnepre. A tizenegyedik alkalommal megrendezett virágkarnevál minden eddiginél hosszabb volt: a menetet mazsorettek, külföldi tánccsoportok vezették fel, mögöttük virágokkal díszített kerékpárokkal a helyi óvodások és általános iskolások vonultak föl. A leglátványosabb mégis a milliónyi rózsaszállal feldíszített, 44 kocsiból álló menet volt, akadt közöttük lófogat, hintó, homokfutó és teherautó is.

Százával hullottak a rózsaszirmok a kocsikról. Fotók: Schmidt Andrea
Százával hullottak a rózsaszirmok a kocsikról.
Fotó: Schmidt Andrea

Még az elején tartott a felvonulás, amikor a magyarországi Velencéből érkezett nők kocsija elé befogott ló megbokrosodott: a Rambó nevű csődör vesztette el a fejét a hosszú várakozás, s a körülötte riszáló kancák miatt. Előbb belegabalyodott a lószerszámba, majd a kezelhetetlenné vált, felbőszült állat hanyatt esett. Néhány perc alatt talpra állították, s visszafogták a kocsi elé – ezt a szekeret kiállították a menetből. A többiről százával hullottak a rózsaszirmok és a rózsaszálak. A mellettünk elsuhanó srácoknak még a görkorijuk is rózsával volt díszítve.

Hegedűs Orsolya maradt idén a rózsakirálynő, aki mindenkinek adott virágot.
Hegedűs Orsolya maradt idén a rózsakirálynő, aki mindenkinek adott virágot.
Fotó: Schmidt Andrea

A karnevál után a szabadidőpark nagyszínpadán sorakoztak fel a rózsahercegnők: Lengyel Laura kapta a legtöbb szavazatot a szőregiektől. A webrádió internetes játékában Hajnal Katalin nevére klikkeltek a legtöbben – de mindenki megkapta a hercegnői rózsafejdíszt. Királynőt idén nem választottak, Hegedűs Orsolya megtartotta tavalyi címét. Később Feke Pál és Galambos Lajos szórakoztatta a közönséget, ám Korda György és Balázs Klári tegnap esti koncertjét elmosta az eső.

A megbokrosodott lovat kiállították a menetből.
A megbokrosodott lovat kiállították a menetből.
Fotó: Schmidt Andrea

Olvasóink írták

  • 2. Dittike 2009. június 29. 22:37
    „Egyébként jó volt,igaz nehezen jött össze külső tényezők miatt.De azért gratula a szervezőknek! :) Főleg h rögtön utána takarító kocsi sikálta végig Szőreg utcáit..XD”
  • 1. Dittike 2009. június 29. 22:36
    „"Rózsaszirmok borították be Szőreg utcáit" meg lókaki...XD”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stohl édesanyja barátnőjénél, Bodrogi hotelben lakik

Szeged - Stohl András édesanyja barátnőjénél, Bodrogi Gyula pedig a Novotelben szállt meg – derült ki a Cigányszerelem szombati próbáján. Tovább olvasom