Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Rudolf jövőre is visszatér

Minden jegy elkelt a szabadtéri világpremierként pénteken színpadra kerülő új musical, a Rudolf hat Dóm téri előadására. A produkciót Kerényi Miklós Gábor irányításával már javában próbálják – tervek szerint jövőre is visszahoznák.
Már próbálják a Rudolfot a Dóm téren. Fotó: Karnok Csaba
A Rudolf körüli hisztériát látva a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése máris tárgyal arról, hogy a jövő nyárra is visszahoznák Frank Wildhorn új musicaljét. A darabot a Budapesti Operettszínházban mutatták be május végén. A nyolc operettszínházi előadás után pénteken este tartják a Dóm téren a darab szabadtéri világpremierjét. Erre, és a további öt előadásra már hónapokkal ezelőtt az összes jegy elkelt. A fesztivál igazgatója, Bátyai Edina elmondta: a jegyek mintegy tíz százalékát név szerinti előfoglalással adták el, azaz sok olyan néző van, aki csak közvetlenül az előadás előtt veszi át a belépőjét. Érdemes tehát próbálkozni, hiszen az át nem vett jegyeket az utolsó pillanatban értékesítik.

Nyilvános főpróbát a Rudolfból sem tartanak, a csütörtöki zártkörű házi főpróbára a korábban kiadott próba- és műszaki kártyák sem érvényesek. A produkció rendezője, Kerényi Miklós Gábor korlátozott számú közönséget kért. A fellépő művészek, közreműködők hozzátartozói, valamint a szabadtéri dolgozói, a fesztivál médiapartnerei és kiemelt ügyfelei számára összesen 1400 helyre szóló jegyet nyomtattak. Csak ennek birtokában lehet majd bejutni a nézőtérre.

A szereplőgárda

Az előadás-sorozat olyan igénybevételt jelent a főszereplők számára, hogy csak kettős szereposztással vállalták. Rudolf trónörököst a tavaly Rómeóként látott Dolhai Attila mellett Mészáros Árpád Zsolt alakítja – ő a múlt nyáron Benvolio volt. Vetsera Mária szerepében az a Vágó Bernadett tér vissza, aki tavaly Szinetár Dóra balesete után Júliaként beugorva mentette meg az egyik előadást. Váltótársa Vágó Zsuzsa lesz. A további szerepekben többek között Földes Tamást, Homonnay Zsoltot, Janza Katát, Németh Attilát, Polyák Lillát, Bereczki Zoltánt, Szabó P. Szilvesztert láthatják a nézők.

A Rudolf az idei nyár legdrágább produkciója, de a nagyobb előadásszám és az együttműködés miatt megoszlanak a költségek. A szabadtéri 62,5 millió forintos szerződést kötött az Operettszínházzal, ezen felül fizeti az 56 fős statisztériát, a szegedi muzsikusokból álló 38 fős zenekart, biztosítja a speciális intelligens lámpákat is. A rengeteg jelentkező közül a statisztákat a rendező munkatársai válogatták ki, nem volt lehetőség protekcióval bekerülni a csapatba. Amikor az egyik neves szegedi művész sértődötten számon kérte, hogy a gyermekével miért nem tettek kivételt, Bátyai Edina azt felelte: saját fiának sem intézte el, hogy felvegyék.

Khell Csörsz operettszínházi díszletét a tápéi Scabellónál frissen gyártott elemekkel kiegészítve állították fel a dómszínpadon, így olyan, mintha eleve ide készült volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánffi István: A magyar ember az erős szódát szereti

A rendes forgalom másfélszeresét méri a mostani forróságban Bánffi István. A szegedi szódás… Tovább olvasom