Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Ruzsa szombaton a mazsorett fővárosa volt

Országos mazsorett versenyt rendeztek szombaton Ruzsán. Szeretnék a kistelepüléseken is népszerűsíteni ezt a sportágat.
- Az a legjobb, hogy feldobom a botot és el tudom kapni! A legnehezebb a nyitótánc és botdobálás - vágták rá gondolkodás nélkül a hatéves mórahalmi kislányok, amikor a mazsorett szépségeiről kérdeztük a város Arlechino Táncegyüttesének mini csoportjától.

Ruzsa szombaton a mazsorett fővárosa volt - GALÉRIA

A gyerekek a szombati Ruzsa-Open országos mazsorett versenyen vettek részt, és már a nagyokat várták egy fa árnyékában, mesét olvasva. Egy-két éve táncolnak hetente négyszer 1,5-2 órát, meg is lett az eredménye a ruzsai versenyen, ezüst és bronz minősítést értek el. (A csapat tagjai: Sárkány Laura, Savanya Krisztina, Toroczkai Csillag, Jakus Nóra és Berta Nikolett.) Ezalatt társaik a rekkenő hőség ellenére csupa mosollyal lépdeltek, forogtak, cigánykerekeztek a színpadon.

Miért éppen Ruzsa lett egy napra a mazsorett fővárosa? - Egy éve tanítok Ruzsán is, és meglátva a Tömörkény teret megfogott, ide versenyt kell szervezni. És a tavalyi mórahalmi verseny után idén Ruzsa következett. Szeretnénk a kistelepüléseken népszerűsíteni ezt a sportágat. Bár most egy fiú sincs a versenyzők közt, azért akad néha egy-egy a csapatokban - tudtuk meg a főszervező Arlechino vezetőjétől, Füge Ildikótól.

A megmérettetés nemzetközi lett, mert Romániából is nevezett csapat. De jöttek Miskolcról, Debrecenből, Kiskőrösről, Kiskunmajsáról, Makóról, és a mórahalmiak mellett a ruzsaiak is képviseltették magukat. Három korosztályban léptek színpadra, a szóló versenyzők, duók vagy triók, miniformációk és a 8-nál is több tagú csapatok. 6 és 12 év között kadett, 12-től 14 éves korig junior, 15 fölött - tudásban - szenior kategóriában szerepelnek a lányok. Bemutathatták gyakorlatukat bottal és pompomokkal is. Láthatóan élvezték a saját bemutatójukat, örömmel buzdították egymást, a hibázókat megölelgették a színpad mellett. Élvezték a zene és tánc hangulatát, sőt a másik sikerének is tudtak örülni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pizza, savanyúság, fagyi - spárgából

- Reméljük, kevés lesz! - mondták az asszonyok, akik egymás után hordták be szombaton a zöldséges… Tovább olvasom