Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ruzsán nyaral a tíztagú Benkő család

Ruzsa - Lapunkban olvasott a tíztagú Benkő családról Papp János, Ruzsa expolgármestere, aki úgy döntött, négy napig a fogadójában látja vendégül a gyerekeket és szüleiket. A családnak ez az első közös nyaralása.
Hangos gyerekzsivaj fogadott bennünket a Ruzsa melletti erdő egyik tisztásán megbúvó Napraforgó fogadónál. A takaros vendégházat a tíztagú Benkő család vette birtokába, akiket hétfőtől csütörtökig lát vendégül Papp János ruzsai expolgármester. Februárban megjelent cikkünkben olvasott a nehéz sorsú, sokgyermekes családról. Megesett a szíve rajtuk, és úgy érezte, valahogy segítenie kell nekik.

– Mi, nagycsaládosok tartsunk össze – mondta a házigazda, aki maga is nyolc testvér mellett nőtt fel. Ebédidőben érkeztünk, a vendéglátó leveses tálakat pakolt az asztalra. Erzsébet, az anyuka a család legkisebb tagja mellett ücsörgött a verandán. Miközben az egy hónapos Szimonetta az igazak álmát aludta, az asszony elmesélte, mennyire örültek a meghívásnak.

Benkőék legjobban talán a közös pancsolást élvezik a napfényes ruzsai nyaralásban. Fotó: Schmidt Andrea

– Szinte el sem hittük, amikor Jancsi bácsi felkeresett bennünket. Még soha nem volt a család nyaralni, ez az első alkalom. Egyben a születésnapi ajándékunk is. A legidősebb lányom, Alexandra most töltötte be a tizennyolcat, én pedig a harminchatot – magyarázta boldogan.
Az ötéves Alex és négyéves öccse, Krisztián közben karatebemutatót tartott az árnyékban. Nyolcéves nővérük, Adrienn alig várta, hogy a ház előtti medencébe csobbanhasson. Ezzel azonban várnia kellett ebéd utánig. Megérkezésük napján ugyanis több órát a vízben pancsikolva töltöttek, meg is kapta a gyerekeket a nap.

Társasjáték és kisbusz

Társasjátékokat és gombfocit ajándékozott a Benkő családnak Csengeri Piroska, a Máltai Szeretetszolgálat helyi aktivistája, hogy a gyerekeknek legyen mivel játszani a nyaralás alatt. Az utazáshoz a szentesi polgármesteri hivataltól kaptak segítséget: kisbusszal szállították a nyolc gyereket és a két szülőt Ruzsára.

Elsőként a tizenkét éves Beatrix és két évvel idősebb nővére, Henrietta ült az asztalhoz, majd megérkeztek sorra a többiek. Húsleves és paprikás krumpli volt a menü, melyet a vendéglátó készített. A kicsik jóízűen kanalazták, s hamarosan a kétéves, tejfelszőke Rajmund is felbukkant, addig az egyik szobában aludt. Bár az egész alsó szintet belakhatták volna, Benkőék csak két szobában rendezkedtek be: megszokták, hogy a szentesi egy plusz kettes panellakásban is mindig együtt alszanak. De míg ott csak a játszótéren hancúrozhatnak nap közben, itt egy egész erdő az övék lehet.

– Őzet, nyulat és gyíkot is láttak már a gyerekek. Olyan izgatottak, hogy éjszakánként alig akarnak elaludni – hallottuk az anyukától. Az örökké viccelődő apuka, Pál elmondta, valamelyik estére szalonnasütést terveznek, napközben a medencében úsznak és sétálnak az erdőben. Élvezik a négy napig tartó „csodát" – életük első közös nyaralását.

Olvasóink írták

 • 6. Benkő Alexandra 2008. július 10. 16:02
  „Köszönjük szépen nagyon jó volt ez a nyaralás!!Még soha nem volt ilyenbe részünk!!!Még vannak rendes emberek!!!!”
 • 5. sdgf 2008. július 09. 21:14
  „jaj nehogy már az öreg visszacsoszogjon a hivatalba!! vén szar!”
 • 4. egyszeru polgar 2008. július 09. 17:29
  „Ezt hivjuk nemes cselekedetnek. Egy vezeto akkor nyeri el nepenek bizalmat es huseget, ha azt felemelo szandekkal szolgalja. Bar igy gondolkodnanak a legfelsobbek is!!!!!
  Jo nyaralast kivanunk a Benko csaldnak, Papp Janos pedig tisztelet illeti. Folytathatna KULDETESET mint polgarmester.”
 • 3. Thak Brother 2008. július 09. 14:17
  „Pozitív...Követhetnék a példáját...”
 • 2. Scott 2008. július 09. 13:34
  „Papp Úr! Igazán nemes gesztus ezzel a családdal,hogy meghivta őket,bárcsak mindenki igy gondolkozna mint ő,a családnak meg jó nyaralást kivánok!!”
 • 1. balazs_88 2008. július 09. 12:55
  „Ez aztán a hír”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taszilóként tér vissza Nyári Zoltán

Szeged - Pang miniszter volt a Turandotban, most pedig Taszilóként tér vissza a Marica grófnőben… Tovább olvasom