Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 13°C | 23°C Még több cikk.

Saját boltjában rúgták meg a tulajdonost

Szeged - Egy feldühödött autós megrúgta egy József Attila sugárúti bolt tulajdonosát, aki megkérte: Renault-jával álljon el az üzlet bérelt parkolójából. Bárkányi Anita megdöbbent az agresszión.
– Többször volt már konfliktusunk az autósokkal, de olyan, mint ma – még nem történt. Délelőtt a nyitás után egy szürke renault-s állt meg az üzletünk parkolójában – kezdte a történetet Bárkányi Anita. – 10 percnyi várakozás után megkértük: álljon el az általunk bérelt területről, mert áru érkezik.

Bárkányi Anitát megdöbbentette a dulakodó férfi agresszivitása. A szerző felvétele
Bárkányi Anitát megdöbbentette a dulakodó férfi agresszivitása. A szerző felvétele

Az orvosi rendelő melletti József Attila sugárúti üzlet bérelt parkolóját a rendelésre érkezők gyakran elfoglalják. Mivel a József Attila sugárúton szinte lehetetlen parkolni, a foglalt várakozóhelyek láttán a vásárlók odébbállnak. – Láttuk, hogy az autóval érkező házaspár egyik tagja bemegy a rendelőbe, a férje pedig a kocsiban várakozott. Kértük, álljon odébb, hogy ezt nyomatékosítsuk, édesanyám is kijött a bolt elé – folytatta Bárkányi Anita.

– A szóváltást követően az autós bezárta az ajtókat, majd édesanyám után kiabált: „Te rohadt szemét!". A többit inkább nem mondom, úgyse írná le – mesélte Anita. – Nagy a szád a bezárt autóban, kiabáltam erre én is, majd visszamentem az üzletbe. Amikor a pulthoz értem, láttam, a nálam jóval testesebb, fél fejjel magasabb férfi kiszáll az autóból, beront a boltba, és elkapja a fölsőmet. Fogtam a kezét, miközben a férfi megpróbált a boltból kirángatni. Édesanyám segített, hogy kiszabaduljak, miközben őt az autós combon rúgta. Az ajtónak támaszkodtam, hogy ne tudjon kihúzni, végül elengedett – mesélte a nem hétköznapi esetet Bárkányi Anita. – Senki sem sérült meg, ezért nem hívtuk a rendőröket, ugyanis az autós elment, de felírtuk a rendszámát a biztonság kedvéért. Megdöbbentő, hogy ma ilyen megtörténhet – tette hozzá az üzlettulajdonos.

Telelfonon kereste meg szerkesztőségünket a megvádolt autós. Kérte, mivel többen ismerik, nevét ne írjuk meg. – Semmiféle közlekedési szabályt nem sértettem. Mondták, álljak el, mire azt válaszoltam: ha jön az áruszállító autó, megteszem. Akkor lehetnének felháborodva, ha ez nem így történt volna. Valóban elvesztettem a türelmemet, mivel a boltosok letörték hátsó ablaktörlőmet – reagált a sofőr. Kérdésünkre, hogy miért nem hívott rendőrt, ha megrongálták az autóját, azt válaszolta: "Ezért nem jöttek volna ki".

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. vélemény 2012. november 17. 04:07
  „52. geza 2012.11.15. 10:20
  #22 Telelfonon kereste meg szerkesztőségünket a megvádolt autós.
  -Ezt honnan idézted?
  A 22. nem írt ilyet.

  57. pirochatechin
  - Te vagy az agresszív, rugdalódzó ismert ember? :(”
 • 66. info 2012. november 16. 07:03
  „58. matylapát 2012.11.15. 18:39 -reméljük a végkifejletet is olvassuk ha már idáig eljutottunk...”
 • 65. macs 2012. november 15. 22:56
  „57. pirochatechin,
  " Ha kultúrált hangnemben kéri meg az autóst a távozásra, biztos nem fog az illető nekimenni! "
  Nos csak annyit, hogy az egyik ismerősöm a dugóban araszolgatva maga elé engedett egy mellékutcából kihajtani akaró autóst. Araszolgattak tovább, amikor egy férfit látott meg a kocsi mellett, az illető egy csavarkulccsal hadonászott. Leengedte az ablakot és kérdezte mi baj van, erre válaszként a férfi ocsmányul káromkodva szidta, mint a bokrot, miért engedte be a kocsit, mert ő siet. Erre ismerősöm felhúzta az ablakot, amit a férfi betört. Na, ennyit a kultúrált viselkedésről. :-D”
 • 64. SONÁJ 2012. november 15. 22:36
  „Valami igazi gyökér lehet”
 • 63. anulla 2012. november 15. 22:19
  „Nem kell izgulni, a rendőrség úgyis indít eljárást hivatalból ha fülükbe jut. Ja és a tulajdonosokat kényszerítik bele a feljelenésbe. Volt nekem is benne részem. És hogy honnan tudták meg? Passz álítólag olvasták megkerestek, jöttek és mennem kellett be feljelenteni választás nem volt. Igaz utána a boltom ablakait este beverték. Ismeretlen tettes....”
 • 62. Dodo58 2012. november 15. 20:12
  „Nem tudom, hogy mire gondolsz!!”
 • 61. Smerdis 2012. november 15. 20:05
  „53. uborka 2012.11.15. 11:31

  te szándékosan írsz külön minden egyes egybeírandó magyar szót? tudom, offtopic, de azért érdekel.”
 • 60. Dodo58 2012. november 15. 20:02
  „Ha az udvarias válasz, hogy az én anyámat szidta, mikor megkértem, hogy álljon előrébb, akkor nem tudom, mi a durva!! A lányom, ekkor lett pipa!
  Először is, az úrnak és senkinek nincs joga, hogy mások édesanyját szidja!!
  Csak megjegyzem, egy hete temettem el édesanyámat!
  Nem kívánok többet hozzászólni, csak még annyit, a "neves, ismert" férfi, inkább elnézést kért volna, nem pedig valótlan állítást hangoztatni.
  Remélem, senkivel nem fog hasonló eset előfordulni az életében.”
 • 59. Dodo58 2012. november 15. 18:58
  „Annyi megjegyzésem lenne a cikkhez, hogy nagyon sajnálom az olyan embereket, akik nem merik felvállalni a tettüket! A lányom legalább vállalta az egész herce-hurcát!!
  Az egyáltalán nem igaz, hogy az ablak törlőjét letörte!
  Viszont az úr, mint a vadállat rontott az üzletbe. A döbbenettől nem akartam hinni a szememnek és fülemnek, amit az úr tett!
  Ha ismert, akkor vállalja Önmagát!
  Igaz, szégyen, amit tett, de nem lehet letagadni és megmásítani!!
  Viszont olyat állítson, ami igaz!
  Ha ismert, akkor legyen a szava igaz!
  Én sajnálom, hogy ilyen emberek vannak és nyugodtan szaladgálnak köztünk!
  Egy időzített bombák, akik bármikor, bárkire rátámadhatnak.
  Szerintem, erős fronthatás volt!! :)”
 • 58. matylapát 2012. november 15. 18:39
  „Ez az egész hozzászólásosdi arra jó, hogy egymásnak ugrasszunk embereket a névtelenségbe bújva, és minél többen nézzék az újság oldalát. Ott a hivatalos szerv, majd eldönti ki, miért felelős. A meghallgatások már elkezdődtek.”
 • 57. pirochatechin 2012. november 15. 16:38
  „Macs, az ablaktörlő letörése is tettlegesség! Ha kultúrált hangnemben kéri meg az autóst a távozásra, biztos nem fog az illető nekimenni! Már az árulkodó, hogy a "kérést" "nyomatékosítani" kellett, mégpedig azzal, hogy többen jöttek ki. Meg az, hogy a sofőr először bezárkózott. (Netán megpróbálták kirángatni?) Aztán rákiáltanak, hogy "Nagy a szád a bezárt autóban!" - hát ez sem egy kifejezetten békés közeledést sejtet. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy "Szálj ki a kocsiból, kint legyen nagy a pofád!". Hát az emberünk kiszállt.
  És ezek után még van pofája a "hölgynek" az újsághoz fordulni!
  És, ami még rosszabb, a hozzászólók még őt védik!”
 • 56. macs 2012. november 15. 15:52
  „55. Jucmuc12,
  látta valaki, hogy letörte? vagy már le volt törve és most kapóra jött? :-)
  Mondhat mindenki, amit akar, akkor sem a tettlegesség a megoldás! Ha jobban belegondolok, bármelyikünket érhet ilyen támadás, ha a vitapartnerünk elveszti a fejét.”
 • 55. Jucmuc12 2012. november 15. 14:27
  „JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell ! Imádom a válaszodat! :D Teljesen igaz! Nyilván azért nem hívott rendőrt, mert letörte a kocsi ablaktörlőjét. Milyen érdekes, hogy ezt a bolt tulajdonosa nem említi!!! Vicc az egész.”
 • 54. Margit6 2012. november 15. 12:10
  „A tettlegességig eljutni , már nagyon is baj.!! Lehet párbeszéddel többre haladtak volna!!!))) Nem szabad azonnal , az önbíráskodást választani!! Szerintem mindenben van hiba attól függ melyik oldalon vagyunk...))) Emberség ,párbeszéd a fontos ,ja és a higgdtság!!!))”
 • 53. uborka 2012. november 15. 11:31
  „Sajnos az újság írónak is ez arra jó, hogy a polgárokat össze ugrassa.Nem járt a végére a dolognak, és be dobta köz prédára. Kizárólag,hogy rágódjunk rajta....”
 • 52. geza 2012. november 15. 10:20
  „#22 Telelfonon kereste meg szerkesztőségünket a megvádolt autós. Kérte, mivel többen ismerik, nevét ne írjuk meg. - Semmiféle közlekedési szabályt nem sértettem. Mondták, álljak el, mire azt válaszoltam: ha jön az áruszállító autó, megteszem. Akkor lehetnének felháborodva, ha ez nem így történt volna. Valóban elvesztettem a türelmemet, mivel a boltosok letörték hátsó ablaktörlőmet - reagált a sofőr. Kérdésünkre, hogy miért nem hívott rendőrt, ha megrongálták az autóját, azt válaszolta: "Ezért nem jöttek volna ki".”
 • 51. állatbarát3 2012. november 14. 21:27
  „25!
  Értelmes hozzászólás, gratulálok.”
 • 50. Pandora 2012. november 14. 21:24
  „45. kispacni 2012.11.14. 19:40

  nem zöld volt véletlenül? egy hasonló idióta futott belém is :)”
 • 49. Ebgondolat 2012. november 14. 21:06
  „45. kispacni
  És mit mondtak a zsaruk? Nem tudnak mit tenni vagy azt, ne zargasd őket ilyesmivel? Mindenesetre érdekel a történet vége...”
 • 48. Koszta 2012. november 14. 20:51
  „Pont ettől ilyen a világ, hogy nem tesznek feljelentést a sértettek...
  Ettől a garázdák úgy érzik - nekik mindent lehet.
  A környezetünk olyan, amilyenné hagyjuk válni. Az igazáért mindenkinek ki kell állni.
  Ehhez bizony a konfrontációt is fel kell vállalni...
  Macerás? Kényelmetlen?
  Megverve se jobb, vagy igen?
  Megjegyzem, ha ilyesmit látunk, hallunk, akkor a többieknek se illene segítség nélkül tovább menni, nem kéne mindent szó nélkül hagyni...
  A "közösség ereje" kissé el lett nálunk feledve...
  Háttérbe szorult az igazság, a rend közös védelme... Holott mindünké...
  Nem csak itt, az újságban kell kardoskodni, okosnak lenni... A mindennapok gyakorlatában is kell cselekedni...
  A hibás cselekvéseket nem közömbösen tudomásul venni... Mert a verekedés csak a jéghegy csúcsa... Nem itt kezdődik a "nekem mindent szabad filozófia"...
  Szemetelés, csikk eldobás, járdán kerékpározás, kutya parkba sz@r@tás, pofátlanul bárhol parkolás... Az élet apró dolgai, de mind a környezet rendezetlenségét növeli... Akinek sose szólnak, az úgy érzi végül, neki mindent szabad... Akár pofozkodhat, rúgdalkozhat...
  Tűrjünk mindent hallgatva, elfogadva?
  Látjuk mi lesz az eredménye, hozadéka...
  A gyerek, akit nem fegyelmeznek, az egyre kezelhetetlenebb lesz...
  A gyerek helyébe pedig a felnőttet is behelyettesíthetjük...
  Mert amilyen fenn olyan lenn... A dolgok egyformán működnek "nagyban" és "kicsiben"...”
67 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csengele megtartja iskoláját

A kétezer fős település szívügyének érzi a helyi oktatást, és a képviselő-testület nem látja biztosítottnak, hogy az a vagyon, amelyet az elmúlt évtizedekben megalapoztak, jó kezekben lenne az államnál. Tovább olvasom