Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Saját falujukban dolgozhatnak nyáron a diákok

Magyarország, Homokhátság - Többek között a nyári táborokban, a faluházakban és a polgármesteri hivatalokban tudnak munkát ajánlani a kistelepülések a faluban lakó diákoknak.
– Nagy az érdeklődés a helybeli, nappali tagozaton tanuló középiskolások és egyetemisták körében az Üllésen végezhető nyári munkák iránt. Tavaly tizenhét, idén tizenegy fiatalnak tudunk állást ajánlani átlagosan egy hónapra a legkülönfélébb munkakörökben. Idén mérnöki, település-fenntartási és hivatali ügyintézői munkát tudunk nyújtani nekik – mondta Nagy Attila Gyula üllési polgármester.

A Nemzetgazdasági Minisztérium – ahogy írtuk – a nyári diákmunka segítésére munkaerő-piaci programot hirdetett meg. A foglalkoztatás történhet az önkormányzatoknál, illetve az önkormányzat fenntartásában álló intézménynél. A napi hatórás munkáért a diákok minimálbérhez közeli jövedelemhez juthatnak. Csongrád megyében 61 millió forintot szánnak erre a programra, amelyben 345 fiatalnak tudnak munkát adni.

– Ez egy jó üzenet a fiataloknak, akik nyári munkájuk során jobban megismerkedhetnek lakóhelyükkel. Tavaly a nyári munka leteltével elvittem a fiatalokat egy közös pizzázásra, ahol mindannyian lelkesen számoltak be az Üllésen végzett munkájukról – mondta Nagy Attila Gyula.

Bordányban idén öt helybeli diáknak tud munkát kínálni az önkormányzat. – A faluházba, a nyári táborokba és a szociális központ adminisztrációs munkájának segítésére várjuk a fiatalokat. A nyári szabadságok miatt valószínűleg a polgármesteri hivatalban is tudunk kisebb munkát biztosítani egy diáknak. Nyáron sokan dolgoznak a bordányi fiatalok közül a mezőgazdaságban, de aki jobban kedveli az irodai munkát, annak jó lehetőség ez a program – fogalmazott Kiss-Patik Péter bordányi alpolgármester.

A nyári diákmunka a kistelepüléseken augusztus 31-éig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Október 12-én lesz az önkormányzati választás

A legfontosabb változás, hogy míg 2010-ben négy évre választottunk helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket, most már öt évre választjuk meg őket. Tovább olvasom