Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Saját tábora van Csengelének

Csengele - Táborozóhelyet építettek Csengelén – az első csapat csütörtökön már birtokba is veszi. A hatalmas, elkerített területen sátrazni is lehet, az épületben pedig 28 ágy, vizesblokk és teakonyha szolgálja a kényelmesebb pihenésre vágyók igényeit.
Harmincmillió forintból ifjúsági táborozóhelyet építettek Csengelén. A falu szélén, egy ötezer négyzetméteres füves, fás telekre húztak fel egy új épületet, ahol már idén nyáron fogadnak csoportokat.

– Annak idején nyertünk egy 25 millió forintos pályázatot, amelyből 3 éven keresztül szerveztünk táborokat – mesélte Sánta Ferenc polgármester.

– Ez májusban lejárt, de az önkormányzat előre gondolkodott, és elindultunk egy turisztikai pályázaton. Így nem szakad meg ez a lehetőség.
Az épület 6 szobájában 28 ágyat lehet elhelyezni, az elkerített területen viszont hatalmas csoportok is tudnak sátrazni. A vizesblokk ennek megfelelően az udvar és a szobák felől is megközelíthető. Az óvodai konyháról biztosítható az étkezés, de teakonyha és hűtő is lesz, ha valaki magának szeretne készíteni harapnivalót.

30 millió forintból épült a 28 ágyas intézmény. Fotó: Schmidt Andrea
30 millió forintból épült a 28 ágyas intézmény.
Fotó: Schmidt Andrea

– Csereüdültetési formában szeretnénk megoldani a gyerekek nyaralását, hogy a szülőknek ne kerüljön ez sok pénzbe. Éppen ezért olyan településekkel vesszük fel a kapcsolatot, amelyek szintén tudnak fogadni táborozókat. Az új létesítmény nem termel majd hasznot az önkormányzatnak, de nem is ez volt vele a célunk – hangsúlyozta a polgármester.

Az első csapat holnap érkezik a táborba: a helyi általános iskolások veszik birtokba néhány napra. Utánuk pedig Szegedről és a katolikus egyháztól érkezik majd csoport.

Olvasóink írták

  • 2. AN 2013. június 20. 11:47
    „Nekem is tetszik.
    Nem pont ide tartozó dolog, de egy ehhez hasonló, iskola udvaron kialakított hely jó lenne máshol is un. napközis tábor számára. Sok szülő nem tudja megfizetni az ilyen-olyan táborokat.
    Az én gyerekkoromban az iskola udvarán a nagy hársfák alatt volt "tábor", ahol egész nap lehetett lengőtekézni, ping-pongozni meg hasonlókat csinálni. Néha a slaggal még "strandoltunk" is. Csak egy felügyelő tanár kellett hozzá.”
  • 1. Alexus 2013. június 19. 15:06
    „Nagyon faintul nez ki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baptista találkozások hete Szegeden

A civil szféra és a különböző egyházi felekezetek részvételével szervez hatnapos rendezvényt a Keresztény Szeretetszolgálat Alapítvány és a Szegedi Baptista Gyülekezet. Tovább olvasom