Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Sarki zöldségesbe oltott hipermarket

Szeged – Több éves előkészítő munka után ma délelőtt Szegeden megnyílt az ország első Vitamin Szalonja.
Mi ezeket a recepteket nyomtattuk ki Szeged Vitaminszalonjának receptnyomtatóján:

Mától bárki hasonlóképp cselekedhet.

– Ez egy különleges üzlet, mivel egyesíti a sarki zöldséges és a hipermarketek előnyeit – mondta Mártonffy Béla, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke a ma megnyílt Vitamin Szalonról. – A fogyasztók tudják a termékről, honnan származik, ki állította elő, milyen a minősége. A szakmai szervezet támogatja, hogy ilyen kezdeményezések jöjjenek létre a helyi termelők és a fogyasztók érdekében. A jövőben ezeket az üzleteket akár hálózattá is lehet fejleszteni.

Sarki zöldségesbe oltott hipermarket. Fotó: Frank Yvette (galéria

Szegeden, a Tímár utca és a Szent Miklós utca sarkán nyitották meg a Kert-Ész Klub bemutató üzletét. Olyan egyedi megoldásokat láttunk az üzletben, amilyeneket eddig még egy „sarki zöldségesnél" sem.

Van receptnyomtató gép, egyedi ártábla – amelyen a származási hely, a minőség, az ár megjelenése mellett ott a termelő neve fotója is –, árufelismerő mérlegek, gyereksarok.

 A csomagolóanyagokat újra lehet hasznosítani, vagy olyan anyagból készültek, amelyek lebomlanak. A termelők nagy része ötven kilométeres körzetből szállítja a mindig friss árut.

– 2011-ben hoztuk létre Kert-Ész Klubot tizenkét termelővel, ma már ötvenen vagyunk: akkor a tapasztalatcsere, érdekképviselt volt a fő cél, később pedig az, hogy közvetlen is „megjelenjünk" a fogyasztók előtt – fogalmazott a klub elnöke, Rácz József. – Az üzletet egy lakóövezetben alakítottuk ki, hiszen ott kell értékesíteni, ahol a háziasszony kényelmesen be tud vásárolni.

– Vártuk a nyitást, hallottuk, hogy milyen üzlet lesz a sarkon – mondta az első vevők egyike, Dékány Lászlóné. – Úgy érzem, a környéknek nagyon jó lesz, én magam azon vagyok, hogy mindennap kerüljön friss zöldség és gyümölcs az asztalra.

A politikusok is örültek az új üzletnek: ott volt és köszöntőt mondott Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Juhász Gyula és Haág Zalán önkormányzati képviselők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KTI: gyakornoki program, garantált alapnyugdíj, kétkamarás parlament

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) választási programját ismertette Szili Katalin pártelnök sajtótájékoztatóján szerda délután Szegeden. Tovább olvasom