Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Sártenger borítja a teret

Kétséges, hogy a jövő hét végén az eredeti helyszínen biztonságosan meg lehet-e rendezni a régió egyik legnagyobb búcsúját Tápén. Kevesen bíznak abban, hogy a hatalmas sártenger és a nagy kiterjedésű vízfoltok miatt jelenleg még gyalogosan sem megközelíthető teret a jövő héten ezrek keresik fel, és ott hinták állnak majd.
Bata István: Búcsú lesz, de nem hiszem, hogy itt, a hatalmas sártengeren. Fotó: Frank Yvette
– Búcsú lesz, de nem hiszem, hogy itt – mutatott a hatalmas sártengerre Bata István. Tápén sokan osztják a középkorú férfi véleményét, a többség nem tartja valószínűnek, hogy a jövő hét végén a hagyományos helyszínen megrendezik a régió egyik leghíresebb és legnagyobb búcsúját. A hozzánk csatlakozó Tari Ildikó azt mondta, bár a buszmegállókban, boltokban és egyéb helyeken kiragasztott plakátokon még ez a helyszín szerepel, de a Szegedhez tartozó faluban sokan úgy tudják, máshol, például az egyik iskola melletti téren rendezik meg a kavalkádot.

– Szó sincs más helyszínről, a búcsút az eredeti terveknek megfelelően a Búcsú téren rendezzük meg – reagált a kétnapos rendezvény egyik szervezője, Mészáros Attila. A szocialista önkormányzati képviselő elmondta, a Búcsú teret az elmúlt hónapokban földdepónak használták, a hónap elején szállították el a csatornázáskor kiemelt és ott tárolt mintegy 15 ezer köbméter földet. Ígéretet kapott a Hídépítő Rt. létesítményvezetőjétől, Csepregi Andrástól, hogy jövő héten kedden feltöltve, kiszárítva átadják a területet, ahol a hatalmas, több tonna súlyú hinták biztonságosan működhetnek, és a Rév utcát is leaszfaltozzák, ahol az árusok felállíthatják sátraikat.

Csepregi András már nem ennyire optimista. Elöljáróban leszögezte, hogy megállapodásuk kizárólag arra vonatkozott, hogy a területről elszállítják a földet – amit egynapos csúszással teljesítettek – valamint rendbe hozzák a Rév utcát. – Természetesen mindent elkövetünk, hogy a Búcsú téren meg lehessen tartani a kétnapos rendezvényt, de erre tőlünk független okok miatt nem tudunk garanciát vállalni. Megkezdtük a víz elvezetését, reméljük, a következő napokban nem esik az eső. A területre pedig az igényeknek megfelelően kohósalakot szállítunk – tette hozzá. Csepregi András ugyanakkor hangsúlyozta, jelenleg a magas talajvíz miatt a teret még gyalog sem lehet megközelíteni, arra pedig semmilyen biztosítékot nem tud adni, hogy a hatalmas, többtonnás hinták a kohósalak leterítése után majd biztonságosan tudnak üzemelni.

Tegnap a Rév utca és a Szendrey Júlia utca sarkán Tari István járdalapokat rakott le a háza elé, „hogy a búcsú idején ne tapossák a sarat az erre járók". A férfi úgy emlékszik, már máskor is előfordult, hogy csak az utolsó pillanatban dőlt el, meg lehet-e rendezni a búcsút, szerinte most is így lesz. A mellettünk elhaladóktól már ő kérdezi meg, mit gondolnak, lesz-e búcsú a téren. Csőke Imréné is azt válaszolta, mint a többség: „Itt? Biztos, hogy nem lesz!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZKT: földön és égen

Felmondják a szegedi repülőtér üzemeltetőjével kötött szerződést, és a Dózsa Gábor vezette SZKT-t… Tovább olvasom