Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Schiffer András az alkotmányról

Szeged - Szombaton a megyébe látogat Schiffer András, az LMP frakcióvezetője.
Hódmezővásárhelyen 11 órától az LMP Csongrád megyei területi szervezetének választmányi tagjai mutatják be a területi szervezet működését, kezdeményezéseit, majd Schiffer Andrással beszélgetnek a Németh László Városi Könyvtárban. Szegeden 15 órától a Grand Caféban látják vendégül a frakcióvezetőt. Mit gondol az LMP az alkotmányozásról? Bűn-e szegénynek lenni? – többek között ezekre a kérdésekre válaszol.

Olvasóink írták

 • 12. Nátrix73 2011. március 26. 21:32
  „3. abdul66 2011.03.25. 22:13

  "LMP = liberalizmus, liberalizmus = SZDSZ. A liberalizmus a társadalmak romba döntője. Különösen aljas, hogy az LMP az egyébként támogatandó környezetvédelem álarca mögé bújva ugyanazt a szélsőséges, kizsákmányoló és deviáns liberál-kapitalizmust képviseli, mint az SZDSZ. Az LMP mögött semmiféle társadalmi bázis nincs, csak a szélsőségesen liberális médiahatalom. Az fújta fel ekkora lufivá. A Jobbik ezzel éppen ellentétes helyzetben van. A legnagyobb társadalmi bázissal rendelkezik, de a legnagyobb médiaellenszélben kénytelen küzdeni."

  Mindig szórakoztat (na jó, ez nem igaz, inkább dühít és elkeserít), amikor a liberalizmust fikázók elfelejtik, hogy csakis azért fejthetik ki nyilvánosan a véleményüket, mozoghatnak szabadon a saját hazájukban, és tehetik a szavazófülkékben az x-et akár anakronisztikus vagy éppen fasisztoid pártok neve mellé, mert anno úgy 100-150 éve (tőlünk nyugatabbra még régebben) megjelent és érvényesült egy eszme, amely az ember szabadságát és jogait tűzte zászlajára. Nem mondom, hogy ennek (mint gyakorlatilag bármely más eszmének is) ne lennének vadhajtásai, de könyörgöm, egy kukacos alma miatt ne akarjuk már kivágni az egész fát!”
 • 11. babar 2011. március 26. 15:40
  „"Bizony, bizony. Schiffer András, az LMP alapítója és szervezője nem titkolja, hogy dédunokája Szakasits Árpádnak, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnökének. Szakasits mindig is a kommunistákkal való jó viszony megőrzésére törekedett. Államminiszteri pozíciót töltött be 1945. november 15-étől 1947. szeptember 4-éig és szeptember 24-étől 1948. augusztus 5-éig, mellette 1948. február 26-ától augusztus 5-éig iparügyi miniszter is. 1948 júniusában a szociáldemokrata és kommunista pártok összeolvadásából alakult Magyar Dolgozók Pártja elnökévé választották."”
 • 10. dodó 2011. március 26. 15:29
  „Pillanatkép a schiffer félék nagy elődjéről és példaképéről:

  Demszky kevesli a nyugdíját :: 2011, március 26 - 14:05

  Korkedvezményes nyugdíjért folyamodott Demszky Gábor. A volt főpolgármesternek meg is állapított egy összeget a nyugdíjfolyósító, ám ezt a volt politikus kevesli.
  Budapest egykori főpolgármestere kérelmet adott be az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz (ONYF), hogy korkedvezménnyel nyugdíjba vonulhasson.
  Erre most, 58 évesen lehetősége is van, ugyanis a törvény szerint öregségi nyugdíjba mehet a korhatár betöltése előtt hét évvel az a polgármester, aki három vagy ennél több választási ciklus során tölti be ezt a tisztséget. Meg is állapítottak neki egy összeget, amit a főpolgármester igencsak kevésnek tart, ezért fellebbezett.
  Levelében - a bors.hu értesülései szerint - azt írta a hivatalnak, hogy ő azért keresett viszonylag ,,rosszul" - 2009-ben és 2010-ben átlag bruttó havi 900 ezer forintot -, mert politikai támadásoknak volt kitéve.(INDEX)

  A fellebbezést azonban elutasították a határidő túllépése miatt. Az üggyel kapcsolatban a lap felhívta Demszky Gábort is, de nem nyilatkozott. Szőke Lovas Zsuzsa, az ONYF szóvivője elmondta: nem nyilatkozhatnak személyiségi jogokat érintő ügyben.”
 • 9. dodó 2011. március 26. 15:07
  „,, Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképpen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak."
  (Mózes, V. könyv)”
 • 8. balihoho 2011. március 26. 08:04
  „Benne lesz az új alkotmányban, és lehet majd értelmezni, a "munkát" a munkaidőről van szó! Amikor azt mondta Orbán: Legyőzzük Kínát! Arra gondolt nyilván, hogy megszűnik a munkaidő korlátozása, és a munkáltató, akár 16 órás munkaidőt is elrendelhet! És az egyéb félelmetes dolgokról ne is szóljunk! Jönnek azok maguktól, ahogy az alkotmány rendeli!”
 • 7. iguana 2011. március 25. 23:03
  „Te nem az a Jobikos vagy, aki részegen, konkrétan habzó szájjal nyilatkozott az országgyűlési választások éjszakáján?”
 • 6. abdul66 2011. március 25. 22:36
  „A félreértelmezett és antiszemitizmus elleni harccal felturbózott liberalizmus és toleranciaipar károsabb mint egy háború: aljas módon, báránynak, toleratának öltözve öl ki maga körül mindent ami normális és morális.”
 • 5. iguana 2011. március 25. 22:29
  „abdul66:

  Egyrészt dolgozni kellene, nemcsak kommentekben fikázni, akkor a Jobbikról is írnának. Másrészt meg ostobaság amit írsz. Az SZDSZ gazdasági liberalizmusát a FIDESZ képviseli most leginkább. Az MSZP szavazók nagy részéből meg Jobbik szavazó lett. Ugye jó társaságban vagy? :)”
 • 4. deszkás 2011. március 25. 22:28
  „ABDUL66! És a KDNP mögött? De most nem erről van szó. Vagy nem tudtad?”
 • 3. abdul66 2011. március 25. 22:13
  „LMP = liberalizmus, liberalizmus = SZDSZ. A liberalizmus a társadalmak romba döntője. Különösen aljas, hogy az LMP az egyébként támogatandó környezetvédelem álarca mögé bújva ugyanazt a szélsőséges, kizsákmányoló és deviáns liberál-kapitalizmust képviseli, mint az SZDSZ. Az LMP mögött semmiféle társadalmi bázis nincs, csak a szélsőségesen liberális médiahatalom. Az fújta fel ekkora lufivá. A Jobbik ezzel éppen ellentétes helyzetben van. A legnagyobb társadalmi bázissal rendelkezik, de a legnagyobb médiaellenszélben kénytelen küzdeni.”
 • 2. abdul66 2011. március 25. 22:13
  „Az LMP nem párt, hanem egy üzleti vállalkozás ugyanúgy mint a néhai SZDSZ.”
 • 1. deszkás 2011. március 25. 21:51
  „Ebben az az abszurd Lázár után szabadon hogy: nem elég hogy valaki földönfutóvá válik még bűnösnek is kiáltják ki,ma. És holnap már kötelező is lesz bűnösnek mondani. Látja LÁZÁR ÚR mekkora marhaságot mondott? (NE tessék most azzal jönni kire is értette).Az ön gazdagsága éppen a földönfutók zsebéből lett lenyúlva ilyen olyan "törvényes" úton.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei közgyűlés: fegyelmi vizsgálat Zombori István ellen

"Amíg kimegyek, agyonvernek" - a dóci helyzet is téma a közgyűlésen. Kövesse online tudósításunkat. Tovább olvasom