Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Sebész-kongresszus Szegeden

Szeged - Ma kezdődik és szombatig tart a Magyar Sebész Társaság 61. kongresszusa, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinikája rendez.
Ez a találkozó a magyar sebésztársadalom legnagyobb, kétévente sorra kerülő tudományos ülése. Az idei esemény rangját emeli, hogy ebben az évben ünnepeljük az első magyarországi, illetve szegedi vesetranszplantáció 50. évfordulóját is.

A három nap alatt a résztvevők előadásokat hallhatnak a sebészet gyakorlatilag valamennyi szakterületéről, bemutatják az új diagnosztikus és terápiás eljárásokat, és megvitatják a legnagyobb érdeklődést kiváltó aktuális szakmai kérdéseket. Számos országból érkeznek nemzetközi szaktekintélynek számító előadók, így például Németországból, Ausztriából, Olaszországból, Spanyolországból, Csehországból, Romániából és Szerbiából.

Közel 700 magyar regisztrált résztvevőjével a Magyar Sebész Társaság 61. Kongresszusa az utóbbi évek legjelentősebb és a legnagyobb érdeklődést kiváltó sebészeti tudományos rendezvény. A tanácskozás nyitó ünnepségén adják át a Magyar Sebészetért Emlékérmet, valamint a Magyar Sebész Társaság legújabb tiszteletbeli tagjainak oklevelét is. A kongresszus legjobb előadóinak pedig díjat ajánl fel a Magyar Sebészeti Társaság és a szegedi Sebészeti Klinika.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úgy közlekedünk a Tiszán, ahogy az utakon

Egyre több a szabálytalanság a Tiszán - mondják a rendőrök. A vízen járók szerint nem rosszabb és nem is jobb a helyzet, mint az utakon. Ki tanítja meg az újdonsült motorcsónaktulajt arra, hogyan kell a folyón viselkedni? Tovább olvasom