Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Segítőkészségből jeles

"Egy fiatalember feltett kézzel, üvöltve tántorgott egy pad felé, majd rángatózva leroskadt rá. Az ott sétáló középkorú házaspár megvetően nézte a jelenetet, majd békésen tovább mentek. Szerencsére ők voltak az egyetlenek, akik így reagáltak. "
"Artikulátlan kiabálásra lettem figyelmes szerdán ebédidőben a Lófaránál. Egy fiatalember feltett kézzel, üvöltve tántorgott egy pad felé, majd rángatózva leroskadt rá. Az ott sétáló középkorú házaspár megvetően nézte a jelenetet, majd békésen tovább mentek. Szerencsére ők voltak az egyetlenek, akik így reagáltak. Tucatnyi egyetemista fiatal előbb csak megállt a közelében, majd mikor a férfi mozdulatlanul eldőlt, odaléptek hozzá, hiszen egyértelművé vált: nem a feltűnést kereste. Miközben én már a mentőkkel beszéltem, azt láttam, hogy oldalára fektetik a padon, majd egyikük telefonálni kezd, nyilván ő is segítségért.

Öt perccel azután, hogy a fiatalember kiabálni kezdett, már a mentőben látták el. Nekem pedig eszembe jutottak azok az interneten keringő kandi kamerás filmek, melyek mind arról szólnak, milyen érzéketlenek vagyunk embertársainkkal szemben és hogyan megyünk el a legnagyobb bajban lévők mellett is segítségnyújtás nélkül.

Örülök, hogy én nem ilyen városban élek."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évet értékelt a katasztrófavédelem

Állománygyűlésen értékelte a tavalyi év munkáját szerdán a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi… Tovább olvasom