Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Segítünk a megyei belvízkárosultaknak

Szeged - Ismét jó ügy mellé áll a Délmagyarország és a Délvilág: a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szegeddel összefogva gyűjtést szervez a Csongrád megyei belvízkárosultak megsegítésére.
Június 19-én rendezte meg 14. hagyományos Rotary-juniálisát a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged. A rendezvény teljes bevételét az ár- és belvízkárosultaknak ajánlották volna fel. A természet azonban közbeszólt: a júniusi hatalmas esőzések miatt több Csongrád megyei település is nehéz helyzetbe került. Emiatt a klub úgy döntött, az eddig összegyűlt közel 2 millió forintnál nem állnak meg – lapunkkal szövetkezve tovább folytatják az adománygyűjtést, de most már főleg a megyei belvízkárosultak javára.

– Több Csongrád megyei településsel is felvettük a kapcsolatot. Elsősorban óvodáknak, iskoláknak, orvosi rendelőknek, idősotthonoknak gyűjtünk, de olyan hátrányos helyzetű, idős magánszemélyeknek is megpróbálunk segíteni, akiknek nincs biztosításuk – magyarázta Farkas András, a klub soros elnöke.

Akciós kozmetikai kezeléssel jótékonykodtak

A Szent Gellért Magánklinika plasztikai sebészeti és kozmetikai részlegén dolgozók egyedi akciójukkal jótékonykodtak. Az asszisztensnők ötlete alapján dr. Bajusz Huba félárú lézeres szőrtelenítő kezelést hirdetett meg, amelynek teljes bevételét a belvízkárosultaknak ajánlja fel. A közel 200 ezer forintból élelmiszert és építőanyagot vásárolnak, amelyet a Vöröskereszt segítségével juttatnak el hat zsombói családnak.

A felajánlásokat a Rotary alapítvány számlájára várjuk (a Szegediek Rotary Clubja Alapítvány bankszámlaszáma: 10700062-42654908-51100005), az összegyűjtött pénzből elsőként Pitvaros és Csanádalberti iskolájának és óvodájának helyreállítására költünk. Amennyiben az összegből futja, magánszemélyeknek is segítünk. Nagy szükség van erre mindkét településen: Pitvaroson például 686 házból 621 károsodott.

De eszközöket is gyűjtünk az ország más részén élő rászorulóknak. Elsősorban háztartási kis- és nagygépeket, elektronikai eszközöket várunk, ezek lehetnek újak vagy használtak is, ám fontos, hogy még jó állapotban legyenek, valamint tiszta, hordható ruhaneműket is felajánlhatnak. A műszaki berendezésekért házhoz megy a Rotary, az összegyűjtött háztartási gépek ideiglenes tárolását a Szilánk Zrt. raktárában oldják meg.

A Csongrád megyei települések megmentésére elkülönített 2 millió forinthoz elsőként Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma vezetője ajánlott fel további 100 ezer forintot. A gyűjtés szeptember 30-áig tart, eredményeiről a Magyar Televízió Szegedi Stúdiója, a Telin Tv és lapunk is folyamatosan beszámol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerbül is megjelent Tatár Rózsa regénye

Szeged - A szerbiai Dositej Kiadó gondozásában, Marta Micic fordításában szerbül is megjelent a… Tovább olvasom